Καρκίνος Προστάτη: Το τρόφιμο που μειώνει κατά 17% τον κίνδυνο
Καρκίνος Προστάτη: Το τρόφιμο που μειώνει κατά 17% τον κίνδυνο
Η τακτική κατανάλωση μανιταριών τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα
Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Cancer υποστηρίζει ότι υπάρχει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ της κατανάλωσης μανιταριών και της ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη στους μεσήλικους και ηλικιωμένους άνδρες στην Ιαπωνία. Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι η τακτική κατανάλωση μανιταριών πιθανότατα να μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του προστάτη.
Συνολικά 34.499 άνδρες ηλικίας από 40 έως 79 ετών, που περιλαμβάνονταν στη Μελέτη Κοόρτης Miyagi του 1990 και στη Μελέτη Κοόρτης Ohsaki του 1994, παρακολουθήθηκαν για 13,2 χρόνια κατά μέσο όρο. Στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το 3,3% των συμμετεχόντων ανέπτυξαν καρκίνο του προστάτη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Συνολικά 34.499 άνδρες ηλικίας από 40 έως 79 ετών, που περιλαμβάνονταν στη Μελέτη Κοόρτης Miyagi του 1990 και στη Μελέτη Κοόρτης Ohsaki του 1994, παρακολουθήθηκαν για 13,2 χρόνια κατά μέσο όρο. Στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι το 3,3% των συμμετεχόντων ανέπτυξαν καρκίνο του προστάτη.
Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα