Καρκίνος προστάτη: Τα τρόφιμα που αυξάνουν τον κίνδυνο

Τα γαλακτοκομικά φαίνεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με μεγάλη ανασκόπηση κλινικών μελετών που δημοσίευσε η Κλινική Mayo

Η αυξημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως γάλα και τυρί, φαίνεται να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνο του προστάτη, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of the American Osteopathic Association.

Έναυσμα για τη διενέργεια της ανασκόπησης ήταν η παρατήρηση ότι στις χώρες της Δύσης τα γαλακτοκομικά, που είναι κύρια πηγή ασβεστίου για τον οργανισμού, έχουν αυξημένη κατανάλωση, όπως και η συχνότητα του καρκίνου του προστάτη. Αντιθέτως, δεν ισχύει αυτό για τις χώρες της Ασίας, όπου η κατανάλωση γαλακτοκομικών είναι χαμηλή.


Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr