Η Osteostrong μπορεί να βοηθήσει στον Διαβήτη Τύπου ΙΙ

Σακχαρώδης διαβήτης: Τετραπλασιάστηκαν οι ασθενείς στην Ελλάδα μέσα σε 50 χρόνια – Οι ειδικοί καλούν την ελληνική οικογένεια να αναλάβει δράση – Γιατί στη χώρα μας η πάθηση παρουσιάζει αυξητική τάση - «Κλειδί» η άσκηση αντίστασης σύμφωνα με μελέτες

Άσκηση, φυσιολογικό σωματικό βάρος, υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών. Αυτό είναι το τρίπτυχο πρόληψης του διαβήτη.

Μόλις δύο ημέρες πριν από τον επίσημο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, αυτόν τον «ύπουλο» εχθρό της υγείας, που εφέτος έχει ως κεντρικό μήνυμα «Ο Διαβήτης αφορά κάθε οικογένεια», αξίζει να γνωρίζετε ότι το 80% των περιπτώσεων Διαβήτη Τύπου ΙΙ μπορεί να προληφθεί με την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και άσκησης.

Σήμερα εκτιμάται ότι οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη στη χώρα μας αγγίζουν το 1 εκατομμύριο, αποτελώντας το 11% του πληθυσμού. Το 1970 οι ασθενείς με διαβήτη ανέρχονταν μόλις στο 2,8% των Ελλήνων στοιχείο που δείχνει την εξέλιξη της νόσου και την επίπτωσή της στον πληθυσμό.

Ας δούμε τους αριθμούς:

1. Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1: 188.076 (Ε10, Ε12, Ο24.0, Ο24.2, Ρ70.2)
2. Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 2: 992.259 (Ε11, Ο24.1)
3. Σακχαρώδης διαβήτης κύησης: 7.035 (Ο24, Ο24.4, Ο24.9)

Σύνολο ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη: 1.187.370

Οι αριθμοί είναι αποκαρδιωτικοί παγκοσμίως. 425.000.000 άτομα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη. 693.000.000 άτομα παγκοσμίως εκτιμάται ότι θα πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη το 2045. 374.000.000 έχουν προδιαβήτη, ενώ ο διαβήτης προκαλεί 4.000.000 θανάτους ετησίως. 

«Κλειδί» η άσκηση αντίστασης σύμφωνα με μελέτες

Πλέον εκτός από τους «κλασικούς» παράγοντες κινδύνου, όπως η διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης, έχουν προστεθεί και άλλοι, όπως το χρόνιο στρες.

Δίαιτα και άσκηση βοηθούν στην επίτευξη του γλυκαιμικού ελέγχου, ενώ παράλληλα ασκούν περαιτέρω ευνοϊκή επίδραση στη μείωση των επιπλοκών. Τόσο η αερόβια άσκηση, όσο και η άσκηση αντίστασης βελτιώνουν τη δράση της ινσουλίνης και μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της γλυκόζης, των λιπιδίων και της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον οι ασκήσεις αντίστασης αυξάνουν τη πυκνότητα των σκελετικών μυών.

Η Osteostrong μπορεί να βοηθήσει και στην πρόληψη και στη βελτίωση του Διαβήτη Τύπου ΙΙ.

Υπάρχουν πολλές αποδεδειγμένα ασφαλείς προσεγγίσεις για τη θεραπεία του Διαβήτη Τύπου ΙΙ και της δυσλειτουργίας του μεταβολισμού. Ευτυχώς, αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό μεταξύ τους. Ωστόσο, όταν κρίνονται ως μονοθεραπείες, η OsteoStrong αποδίδει καλύτερα από τα υπόλοιπα πρότυπα περίθαλψης ως προς τη μείωση της HbA1c (μακροπρόθεσμη μέτρηση γλυκόζης αίματος).

Σημαντικό είναι η άσκηση να πραγματοποιείται τακτικά, έτσι ώστε τα οφέλη της να είναι διαρκή. Τα περισσότερα άτομα με Διαβήτη Τύπου ΙΙ μπορούν να ασκούνται με ασφάλεια λαμβάνοντας βέβαια τις απαραίτητες προφυλάξεις, όπου αυτές απαιτούνται. Η συμμετοχή στην άσκηση είναι θεμελιώδους σημασίας για τη βελτίωση της υγείας των ασθενών.


OsteoStrong για δυνατό μυοσκελετικό σύστημα

Τα αποτελέσματα της μεθόδου περιγράφονται ως θεαματικά, καθώς όσοι την έχουν δοκιμάσει κάνουν λόγο για επίτευξη καλύτερης ισορροπίας, μεγαλύτερης ευελιξίας και αύξησης της μυοσκελετικής δύναμης. Επιπλέον, φέρεται να επιτυγχάνει βελτίωση της φυσικής κατάστασης, αύξηση ενέργειας, μείωση πιθανότητας κατάγματος, εξάλειψη πόνων στους συνδέσμους και στις αρθρώσεις, ανάσχεση ή και αντιστροφή της οστεοπόρωσης, αλλά και μείωση των επιπέδων της γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1C) στο αίμα (Διαβήτης Τύπου ΙΙ).

Οι συνεδρίες της OsteoStrong γίνονται μία μόνο φορά την εβδομάδα και δεν διαρκούν περισσότερο από 10 λεπτά συνολικά και στα τέσσερα μηχανήματα. Ο συνολικός καθαρός χρόνος ώθησης ή έλξης σε κάθε ένα από τα μηχανήματα δεν υπερβαίνει τα 60 δευτερόλεπτα, σε εβδομαδιαία βάση. Η διαδικασία δεν απαιτεί προετοιμασία και δεν είναι επίπονη, ΔΕΝ ιδρώνεις, ενώ επιβλέπεται και καθοδηγείται σε όλη τη διάρκειά της από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr