Το αντιοξειδωτικό ελληνικό τρόφιμο που νικά τη γήρανση και προστατεύει την καρδιά

Κάποτε ήταν το φαγητό των φτωχών, που μαζί με το ψωμί έτρεφε πολλές γενιές Ελλήνων. Σήμερα όμως είναι αγαπημένος μεζές υψηλής διατροφικής αξίας γεμάτος αντιοξειδωτικά που νικούν τα νοσήματα φθοράς

Χαρακτηριστικό τρόφιμο της ελληνικής διατροφής, οι ελιές συμπληρώνουν τα γεύματά μας και αποτελούν βασικό πρωταγωνιστή στο νηστίσιμο τραπέζι.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η ελιά έχει δεκαπλάσια αντιοξειδωτικά από το ελαιόλαδο. Είναι προτιμότερο λοιπόν να τρώτε τις ελιές από τη χωριάτικη σαλάτα παρά να βουτάτε στο λάδι!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr