Αυτό το λάδι αντέχει στο τηγάνισμα και χάνει ελάχιστα αντιοξειδωτικά

Αυτό το λάδι αντέχει στο τηγάνισμα και χάνει ελάχιστα αντιοξειδωτικά

Έρευνα έδειξε ότι το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο διατηρεί σχεδόν ακέραιη την αντιοξειδωτική του ιδιότητα κατά το μαγείρεμα

200228130559_ladi
Η κατανάλωση εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί προστατευτικά για την υγεία, κυρίως λόγω της αντιοξειδωτικής του δράσης. Ωστόσο, ελάχιστες μελέτες έχουν ασχοληθεί με το αν αποτελεί την ιδανική επιλογή για το μαγείρεμα. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης έδειξε ότι αυτός ο τύπος ελαιόλαδου διατηρεί ακέραιη την αντιοξειδωτική του ιδιότητα κατά το μαγείρεμα. Η χρήση έξτρα παρθένου ελαιόλαδου στη μαγειρική, ένα βασικό χαρακτηριστικό της μεσογειακής κουζίνας, φαίνεται μέσα από τα ευρήματα να δείχνει τον δρόμο για μελλοντικές συστάσεις ή κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη διατροφή.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο Antioxidants, εκπονήθηκε από ερευνητές της Σχολής Φαρμακευτικής και Επιστήμης Τροφίμων του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, του Κέντρου Βιοϊατρικής Έρευνας για την Παχυσαρκία και τη Διατροφή (CIBERobn) και του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης