Ζωικές πρωτεΐνες: Η αύξησή τους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτής της επικίνδυνης αρρυθμίας

Η καθημερινή κατανάλωση λίγης περισσότερης πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης βοηθάει στο να αποφευχθεί ο κίνδυνος εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής στις γυναίκες υποστηρίζει νέα έρευνα

Οι γυναίκες που έτρωγαν λίγο περισσότερο από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα πρωτεΐνης ήταν λιγότερο πιθανό, έως και 8%, να αναπτύξουν κολπική μαρμαρυγή, μια επικίνδυνη διαταραχή του καρδιακού ρυθμού που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή ανεπάρκεια, σε σύγκριση με εκείνες που κατανάλωναν λιγότερες πρωτεΐνες, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Συνέδριο Καρδιολογίας. Ως γνωστόν η Κολπική Μαρμαρυγή, ανήκει στις υπερκοιλιακές αρρυθμίες και είναι η πιο συχνή αρρυθμία της καρδιάς παγκοσμίως. Η εν λόγω είναι η πρώτη μελέτη για τη διερεύνηση της σημασίας της πρωτεΐνης σε σχέση με την πάθηση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr