Κορωνοϊός: Ο βασικός παράγοντας κινδύνου για σοβαρή COVID-19 λοίμωξη
Πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία δείχνουν ότι σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών η παχυσαρκία ήταν δύο φορές πιο πιθανό να οδηγήσει σε εισαγωγή στο νοσοκομείο για νοσηλεία για COVID-19, αυξάνοντας ταυτόχρονα σημαντικά την ανάγκη εντατικής παρακολούθησης
ygeiamou.gr team
Καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι η παχυσαρκία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσηση από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), ιδιαίτερα μάλιστα σε νεότερους ασθενείς. Πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία από τη Νέα Υόρκη δείχνουν ότι σε άτομα ηλικίας κάτω των 60 ετών η παχυσαρκία ήταν δύο φορές πιο πιθανό να οδηγήσει σε νοσηλεία για COVID-19 και επίσης αύξησε σημαντικά την πιθανότητα ο ασθενής να καταλήξει στη ΜΕΘ. Η παχυσαρκία σε νεότερα άτομα (μικρότερα των 60 ετών) φαίνεται πως αποτελεί έναν μη αναγνωρισμένο μέχρι τώρα παράγοντα κινδύνου για εισαγωγή στο νοσοκομείο, αυξάνοντας ταυτόχρονα σημαντικά την ανάγκη εντατικής παρακολούθησης.
Μία σπουδαία διάκριση που το κατατάσσει στα κορυφαία ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε παγκόσμια κλίμακα απέσπασε το Nana Princess των Nana Hotels του Ομίλου Εταιρειών Καράτζη καθώς βραβεύτηκε από το TripAdvisor ως μία «Best of the Best» επιλογή.