Απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία στο κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας
Βραβευμένο με δύο αστέρια MICHELIN και ένα Green Star, το Delta Restaurant γράφει μια αξιοπρόσεκτη ιστορία στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή, συνδυάζοντας την απόλυτη εκφραστικότητα των γεύσεων με τη μινιμαλιστική αισθητική και τη βιωσιμότητα με τη δέσμευση στην τελειότητα.
Sponsored Content
Το Delta δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο. Είναι ένας προορισμός γεύσης, Τέχνης και πολιτισμού και το μενού του δεν είναι απλώς ένα γεύμα. Είναι μια αφήγηση, μια μυσταγωγία που ξεδιπλώνεται σε 12 στάδια με την υπογραφή του Γιώργου Παπαζαχαρία και της ομάδας του. Το Omnivore Menu (πρωτεϊνικό μενού με βάση το κρέας, τα ψάρια και τα θαλασσινά) μεταμορφώνει τις πρώτες ύλες σε έργα τέχνης, απογειώνοντας τις προσδοκίες και επαναπροσδιορίζοντας τη γευστική εμπειρία.
Οι γεύσεις αποτυπώνουν την ένταση, την ισορροπία και τον πειραματισμό, φέρνοντας στο προσκήνιο ελληνικά υλικά που αναδεικνύονται μέσα από διεθνείς πρωτοποριακές τεχνικές όπως η ζύμωση (fermentation) και το σκανδιναβικό preservation. Η φιλοσοφία του Delta στηρίζεται στην εντοπιότητα, τη βιωσιμότητα και την απόλυτη αξιοποίηση των υλικών, δημιουργώντας έναν γαστρονομικό κύκλο χωρίς σπατάλη.
Κάθε πιάτο του μενού12 σταδίων είναι ένας μικρόκοσμος γεύσης, ισορροπίας και τεχνικής. Από τις λεπτεπίλεπτες αλμυρές δημιουργίες έως τις πολυεπίπεδες γλυκές συνθέσεις, κάθε πιάτο προσφέρει μια διαδοχική εμπειρία που κορυφώνεται με την απόλυτη αρμονία των γεύσεων.
Η πλούσια οινική λίστα του Delta, με πάνω από 1.000 ετικέτες, εγγυάται την τέλεια συνοδεία. Οι γαστρονομικές δημιουργίες μπορούν να συνδυαστούν με ένα απόλυτα ισορροπημένο juice pairing, μια μοναδική εμπειρία κρασιού και μπύρας στο Oenos pairing, ή ένα πιο εκλεπτυσμένο En Route pairing που ξεδιπλώνει αρώματα και γεύσεις σε μια σαγηνευτική αλληλουχία. Για τους λάτρεις της κορυφαίας οινικής εμπειρίας, το Constellation pairing προσφέρει επτά εξαιρετικά κρασιά σε απόλυτη αρμονία με το μενού. Εναλλακτικά, το Cocktail pairing με την υπογραφή του Line Athens, δίνει μια νέα διάσταση στις γεύσεις, δημιουργώντας ισορροπίες που απογειώνουν τις αισθήσεις.
Το Delta Restaurant δημιουργήθηκε από το Δειπνοσοφιστήριον τον Ιούλιο του 2021, με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και στόχο να αποτελέσει έναν πρότυπο γαστρονομικό προορισμό αντάξιο των υψηλών προδιαγραφών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αναδεικνύοντας συγχρόνως την ελληνική κουζίνα σε όλο τον κόσμο. Είναι το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα με 2 αστέρια Michelin -μια βράβευση που απέσπασε τα έτη 2022 και 2023-, ενώ διαθέτει επίσης Green Star for Sustainable Gastronomy και σημαντικές διακρίσεις για την αρχιτεκτονική του μπαρ και το interior design του.
Βραβευμένο με δύο αστέρια MICHELIN και ένα Green Star, το Delta Restaurant γράφει μια αξιοπρόσεκτη ιστορία στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή, συνδυάζοντας την απόλυτη εκφραστικότητα των γεύσεων με τη μινιμαλιστική αισθητική και τη βιωσιμότητα με τη δέσμευση στην τελειότητα.