Μας μπερδεύουν. Εθνικές ή ευρωεκλογές έχουμε στις 9 Ιουνίου;
stefanakidis

Βασίλης Στεφανακίδης

Μας μπερδεύουν. Εθνικές ή ευρωεκλογές έχουμε στις 9 Ιουνίου;

Παρακολουθώντας τις μέχρι τώρα προεκλογικές περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, νιώθω πως σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση τους

Βόλτες ανά την Ελλάδα σε δρόμους με εμπορικά και καφετέριες ακολουθούμενοι από τα τοπικά στελέχη των κομμάτων τους, κάποιες σκόρπιες χειραψίες με θαμώνες που πίνουν τον καφέ τους, επισκέψεις σε τοπικά επιμελητήρια και νοσοκομεία για να μάθουν και καλά από πρώτο χέρι για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας (αλήθεια, τώρα τα μαθαίνουν;) και μετά απαγγελία σε κάποια κάμερα δηλώσεων που είχαν προετοιμαστεί εκ των προτέρων από τα επιτελεία τους. Ο δε κόσμος με τον οποίο και καλά θέλουν να επικοινωνήσουν τις απόψεις τους πουθενά, αν εξαιρέσουμε τους παρατρεχάμενους που επιτελούν την υποχρέωσή τους στον αρχηγό τους.

Ολα για μια εικόνα, μια ατάκα, μια εξυπνάδα, μια καταγγελία που ελπίζουν να παίξει στα δελτία των ειδήσεων και να την ακούσουν περισσότεροι.

Και βέβαια μην ξεχνάμε και το TikTok, το νέο «φρούτο» επικοινωνίας με ευρύτερα στρώματα από αυτά μιας καφετέριας, το οποίο όχι απλώς αξιοποιούν, αλλά θεωρούν πως είναι και το βαρύ πυροβολικό της πολιτικής επικοινωνίας. Λες και όλη η κοινωνία δεν κάνει τίποτα άλλο από το πρωί μέχρι το βράδυ από το να στήνεται στα smart phones μη τυχόν και χάσει κάποια ανάρτηση πολιτικού αρχηγού ή υποψήφιου ευρωβουλευτή με τις χαριτωμενιές τους! Θέλουν να προσεγγίσουν λένε τα νεανικά κοινά και δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν και φράσεις από τη νεανική αργκό για να φαίνονται τζόβενα!

Περί ταμπακιέρας όμως, κουβέντα. Για το περιεχόμενο αυτών των ευρωεκλογών σπανίως και ακροθιγώς. Λες και πάμε σε εθνικές εκλογές και η Ευρωβουλή είναι ένα παρεμπίπτον ζήτημα. Και γι’ αυτό, το πολιτικό προσωπικό που διεκδικεί την ψήφο μας και θέλει να μας σηκώσει από τον καναπέ για να τους ψηφίσουμε, αναδεικνύει μετ’ επιτάσεως θέματα όπως η συμφωνία των Πρεσπών, η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στα νοσοκομεία, τα Τέμπη, οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, οι γυναικοκτονίες, η ακρίβεια, οι μισθοί και οτιδήποτε άλλο θεωρούν πως θα χτυπήσει κάποια ευαίσθητη χορδή του ψηφοφόρου. Και το κυριότερο, για όλες τις καταγγελίες τους επί παντός επιστητού παρουσιάζουν και τη μαγική λύση που την έχουν πρόχειρη στο τσεπάκι τους.

Κλείσιμο
Αποφεύγουν φυσικά να πουν πόσα λεφτά θα χρειαστούν για να εφαρμόσουν αυτές τις ρηξικέλευθες ιδέες τους, που θα κάνουν τη χώρα τον επί γης παράδεισο και το κυριότερο πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά. Προφανώς θεωρούν πως αυτά είναι ανούσιες λεπτομέρειες που σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν να τους χαλάσουν το ωραίο αφήγημά τους.

Ομως, επειδή αυτή η χώρα δεν κατοικείται μόνο από απολίτικους, απροβλημάτιστους, ημιμαθείς, ψεκασμένους και αγγελοκρουσμένους, καλό θα είναι να αλλάξουν τροπάρι όσο είναι καιρός. Να μας πουν επιτέλους και να μάθουμε για τις θέσεις τους όσον αφορά το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη.

Τις επιδιώξεις των ευρωβουλευτών μέσα από το Ευρωκοινοβούλιο για μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως η αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία που συνθλίβει τους λαούς, η αμυντική θωράκιση της Ε.Ε. έναντι των κινδύνων που είναι πλέον ορατοί, η εξωτερική πολιτική της Ε.Ε., η Κοινή Αγροτική Παραγωγή, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρώπης, ο ρόλος της στη διεθνή σκηνή, οι άμυνές της στην εμπορική διείσδυση της Κίνας και των άλλων ασιατικών χωρών, η γήρανση του πληθυσμού, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε κρίσιμους τομείς της παραγωγής, ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στις ζωές μας, το μεταναστευτικό και τόσα άλλα προβλήματα που είναι συνδεδεμένα με το μέλλον της Ευρώπης και κατά συνέπεια και με τα μέλη της, όπως η Ελλάδα.

Αν δεν ακούσουμε ουσιαστικές συζητήσεις γι’ αυτά τα ζητήματα και συνεχίσουν με αυτά τα καινούρια τερτίπια που μετατρέπουν τους πολιτικούς σε influencers της κακιάς ώρας, τότε μην εκπλαγούμε το βράδυ της 9ης Ιουνίου τόσο από τα αποτελέσματα όσο και από τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτή την παράσταση του παραλόγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network