Ξυπόλυτοι στ' αγκάθια
danikas_dimitris

Δημήτρης Δανίκας

Ξυπόλυτοι στ' αγκάθια

Αυτό κι αν είναι χαστούκι ηχηρό

Συνέβη χτες στη Βουλή με τον Νίκο Ανδρουλάκη τον «νέο» αρχηγό του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού κινήματος. Κι όχι μόνο μ αυτόν, αλλά και με τους άλλους τους ταχαριστερούς που η περίπτωσή τους, μαζί με εκείνη του «νέου» αφεντικού του ΠΑΣΟΚ, εννοώ τον Νίκο Ανδρουλάκη, παραπέμπει στο γνωστό νεοελληνικό ανέκδοτο «που πας ρε Καραμήτρο ξυπόλυτος στ αγκαθια;»

Οπου ο μεν «νέος» αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, κολυμπώντας μέσα στον οίστρο της επανεκλογής του προέβλεψε εκλογικό θρίαμβο του κόμματός του και φυσικά του ιδίου καθώς και έξοδο του Κυριάκου από το μέγαρο Μαξίμου.

Και όπου από την πλευρά της λεγόμενης αλλά σχεδόν «αδιευκρίνιστης», να μην πω αόρατης αξιωματικής αντιπολίτευσης, το όνομα του αρχηγού είναι θολό και αδιευκρίνιστο. Αραγε ποιος ο αρχηγός; Ο Νίκος Παππάς που έχει καταδικαστεί με σκορ 13-0; Μπας και είναι ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος είχε αντικατασταθεί με εντολή του (ex) αρχηγού Στέφανο Κασσελάκη; Who knows.

Τα δεδομένα και για τα δύο αυτά κόμματα εντελώς κωμικοτραγικά. Αφού επί τέσσερις μήνες αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη και με πέντε μνηστήρες του πράσινου «θρόνου» να τον κατηγορούν, τελικά εκείνος με ψήφους λιγότερους απ όσους είχε λάβει στην προηγούμενη εσωκομματική αναμέτρηση του 2021, κατάφερε να επανεκλεγεί. Τουτέστιν οι πράσινοι που πρόκειται να θριαμβεύσουν και να δείξουν στον Κυριάκο την πόρτα εξόδου, έκαναν στροφή 360 μοιρών γύρω από τον άξονά τους.

Κλείσιμο
Τέτοια φαρσοκωμωδία ούτε στους δέκα μικρούς Μήτσους του Λάκη Λαζόπουλου. Το ακόμα πιο θλιβερό περιστατικό αυτής της καραφαρσάρας είναι το ποσοστό που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατη δημοσκόπηση. Μετά από τέτοιο θόρυβο.

Μετά από ένα διαρκές και ανελέητο τηλεοπτικό και καταπράσινο σφυροκόπημα σχεδόν διαφημιστικό. Μετά από τηλεμαχίες και παρουσιάσεις προτάσεων σε στυλ εκθέσεις πράσινων ιδεών, το ποσοστό με το ζόρι κυμαίνεται από το 14 μέχρι το 17 τοις εκατό. Αντε ρε Καραμήτρη τσούκου τσούκου μπορεί να πιάσεις και το 18.

Ασε τους ταχαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί από το πρωί μέχρι τα άγρια χαράματα σχεδιάζουν και επινοούν τρόπους εξαφάνισης του Κασσελάκη. Φανταστείτε αφού του έχουν αφαιρέσει κάθε δυνατότητα εισόδου στα γραφεία του κόμματος, τώρα ωρύονται επειδή ο «Αμερικανός τουρίστας» τόλμησε να νοικιάσει γραφεία ώστε να δέχεται φίλους και οπαδούς.

Δηλαδή τι να κάνει ο άνθρωπος; Να περιφέρεται στα πεζοδρόμια και να μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε μετακινούμενο γραφείο για τον πολιτικό σχεδιασμό του;

Κάπως έτσι και με την συνδρομή του Αντώνη Σαμαρά, ο Κυριάκος όχι μόνο εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού αλλά και από πάνω να είναι και ο μοναδικός που μπορεί με επάρκεια και διεθνή ακτινοβολία, να σηκώσει το βάρος αυτής της έρμης χώρας.

Τουτέστιν, η αντιπολίτευση εκ μέρους των δύο βασικών αντιπάλων του εντός αλλά και εκτός Βουλής, έχει εκπνεύσει. Μα καλά οι πράσινοι δεν το καταλαβαίνουν; Είναι ποτέ δυνατόν ο Νίκος Ανδρουλάκης να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Οσο για τους ταχαριστερούς, με τη φόρα που έχουν πάρει και με την αυτοκαταστροφική τους μανία, θα καταλήξουν κάπου μεταξύ του δύο με τρία τοις εκατό.

Ποιος ο μοναδικός αντίπαλος του Κυριάκου; Η ακρίβεια μαζί με την πτώση της αγοραστικής δύναμης του μέσου Ελληνα. Που πάει να πει, τα κόμματα έξω από την κοινωνία και μέσα στη μούχλα και την καμαρίλα. Και οι Καραμήτροι να ονειρεύονται ξυπόλυτοι στ αγκάθια!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network