Ο θάνατος των εθνών κρατών με το σύμφωνο εθνικής αυτοκτονίας του ΟΗΕ
Δημήτρης Καμμένος

Δημήτρης Καμμένος

Ο θάνατος των εθνών κρατών με το σύμφωνο εθνικής αυτοκτονίας του ΟΗΕ

«Παγκόσμιο Σύμφωνο για την ασφαλή, τακτική και κανονική μετανάστευση ως ανθρώπινο δικαίωμα»

Τα Ηνωμένα Έθνη, σε μια μη δεσμευτική συμφωνία που σχεδόν όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ θα υπογράψουν σε τελετή στο Μαρόκο στις αρχές Δεκεμβρίου, καθιστά τη μετανάστευση ένα ανθρώπινο δικαίωμα.
Σε μία περίοδο κατά την οποία ιδιαιτέρως η χώρα μας, με την διαμορφωθείσα κατάσταση της αθρόας και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, η οποία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες όπου υπάρχουν τα κέντρα φιλοξενίας, προωθείται η ανωτέρω επικίνδυνη θέση.

Το οριστικό κείμενο της συμφωνίας, το Παγκόσμιο Σύμφωνο για ασφαλή, κανονική και τακτική μετανάστευση, αν και επίσημα μη δεσμευτικό, "θέτει τη μετανάστευση σταθερά στην παγκόσμια ατζέντα. Θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα επόμενα χρόνια και θα προκαλέσει πραγματική αλλαγή "σύμφωνα με τον Jürg Lauber, τον εκπρόσωπο της Ελβετίας στον ΟΗΕ - ο οποίος ηγήθηκε των εργασιών για τη συμφωνία μαζί με τον εκπρόσωπο του Μεξικού.

Η ειρωνεία είναι ότι λίγες χώρες έχουν απαιτήσεις εισόδου τόσο περιοριστικές όσο η Ελβετία. Αν κάποιος επιθυμεί να παραμείνει περισσότερο από τρεις μήνες, δεν απαιτείται μόνο "άδεια διαμονής", αλλά επιπροσθέτως "Σε μια προσπάθεια περιορισμού της μετανάστευσης από χώρες εκτός ΕΕ, οι ελβετικές αρχές επιβάλλουν αυστηρούς ετήσιους περιορισμούς στον αριθμό διαμονής και εργασίας άδειες που χορηγούνται σε αλλοδαπούς. "Τα ανωτέρω έχουν αποτελέσει πηγή εισοδήματος καθώς "οι πλούσιοι αλλοδαποί αγοράζουν" ελβετική κατοικία.
Η συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών, αφετέρου, επισημαίνει:

"Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δικαιούνται τα ίδια καθολικά ανθρώπινα δικαιώματα και θεμελιώδεις ελευθερίες, που πρέπει να γίνονται σεβαστά, να προστατεύονται και να πληρούνται ανά πάσα στιγμή". (Προοίμιο, τμήμα 4)

Αυτή η συμφωνία δεν αφορά τους πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις διώξεις ή τα δικαιώματά τους για προστασία βάσει του διεθνούς δικαίου. Αντ’ αυτού, η συμφωνία διαδίδει τη ριζοσπαστική ιδέα ότι η μετανάστευση - για οποιονδήποτε λόγο - είναι κάτι που πρέπει να προωθηθεί, να ενεργοποιηθεί και να προστατευθεί. Σχεδόν όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστρία, την Αυστραλία, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Βουλγαρία και ενδεχομένως και την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία, δεν θα την υπογράψουν.

Ο ΟΗΕ δεν έχει κανένα συμφέρον να παραδεχθεί ότι η συμφωνία προωθεί τη μετανάστευση ως ανθρώπινο δικαίωμα. Μέχρι πρόσφατα υπήρξε ελάχιστη συζήτηση γι’ αυτό. Περισσότερη συζήτηση ενδέχεται να θέσει σε κίνδυνο το σύνολο του έργου. Η διατύπωση της συμφωνίας, όπως έχει τεκμηριωθεί παρακάτω, αφήνει ελάχιστες αμφιβολίες ότι με την υπογραφή της συμφωνίας η μετανάστευση θα γίνει πράγματι ανθρώπινο δικαίωμα.
Η συμφωνία χωρίζεται σε 23 στόχους προς τους οποίους οι υπογράφοντες προφανώς επιθυμούν να εργαστούν. Ο στόχος αριθ. 3, για παράδειγμα, προβλέπει την προώθηση της μετανάστευσης με διάφορα μέσα. Οι χώρες που υπογράφουν δεσμεύονται για:

Κλείσιμο
"Δημιουργία και δημοσιοποίηση κεντρικού και εθνικά προσβάσιμου εθνικού δικτυακού τόπου για τη διάθεση πληροφοριών σχετικά με τις τακτικές επιλογές μετανάστευσης, όπως οι νόμοι και οι πολιτικές περί μετανάστευσης για κάθε χώρα, οι απαιτήσεις θεώρησης, οι διατυπώσεις υποβολής αιτήσεων, τα τέλη και τα κριτήρια μετατροπής, της αξιολόγησης των διαπιστώσεων και των ισοδυναμιών, των ευκαιριών κατάρτισης και σπουδών, καθώς και του κόστους διαβίωσης και των συνθηκών διαβίωσης, προκειμένου να ενημερώνονται οι αποφάσεις των μεταναστών».

Τα κράτη, με άλλα λόγια, όχι μόνο υποτίθεται ότι ανοίγουν τα σύνορά τους για τους μετανάστες του κόσμου, αλλά πρέπει επίσης να τους βοηθήσουν να επιλέξουν και να επιλέξουν τη μελλοντική τους χώρα παρέχοντάς τους ολοκληρωμένες πληροφορίες για κάθε χώρα στην οποία επιθυμούν να εγκατασταθούν.

Το επίπεδο υπηρεσιών που προβλέπεται για τη διευκόλυνση της μεγαλύτερης μετανάστευσης είναι επίσης υψηλό. Οι χώρες καλούνται:

"Καθιέρωση ανοικτών και προσιτών σημείων πληροφόρησης κατά μήκος των σχετικών οδών μετανάστευσης που μπορούν να παραπέμπουν τους μετανάστες σε ευαίσθητη και ευαισθητοποιημένη από το φύλο υποστήριξη και παροχή συμβουλών, προσφέρουν ευκαιρίες επικοινωνίας με τους προξενικούς εκπροσώπους της χώρας καταγωγής και παρέχουν διαθέσιμες σχετικές πληροφορίες, και τις θεμελιώδεις ελευθερίες, την κατάλληλη προστασία και βοήθεια, τις επιλογές και τις οδούς για την τακτική μετανάστευση και τις δυνατότητες επιστροφής σε μια γλώσσα που κατανοεί ο ενδιαφερόμενος ".
Μόλις φτάσουν οι μετανάστες στον επιλεγμένο προορισμό τους, οι υπογράφουσες χώρες δεσμεύονται για:

"Παροχή στους νεοαφιχθέντες μετανάστες προσανατολισμένων, ανταποκρινόμενων στο φύλο, ευαίσθητων για τα παιδιά, προσβάσιμων και ολοκληρωμένων πληροφοριών και νομικής καθοδήγησης σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της συμμόρφωσης με τους εθνικούς και τοπικούς νόμους, την απόκτηση αδειών εργασίας και διαμονής, τις αρχές, την πρόσβαση στη δικαιοσύνη για την υποβολή καταγγελιών για παραβιάσεις των δικαιωμάτων, καθώς και για την πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες ».

Οι μετανάστες είναι, προφανώς, πολίτες ενός νέου κόσμου, στον οποίο όλες οι χώρες πρέπει να προσελκύσουν τη βοήθεια όποιου έχει επιλέξει να ταξιδέψει και να διαμείνει εκεί για οποιοδήποτε λόγο. Τα σύνορα μπορεί να υπάρχουν θεωρητικά, αλλά ο ΟΗΕ - που αποτελείται από σχεδόν όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου - εργάζεται σκληρά για να τα εξαφανίσει στην πράξη.

Οι μετανάστες, σύμφωνα με τη συμφωνία, πρέπει επίσης να είναι "εξουσιοδοτημένοι να πραγματοποιήσουν πλήρη ένταξη και κοινωνική συνοχή" στις νέες χώρες τους (στόχος 16). Αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι χώρες πρέπει να εργαστούν για την:

"Προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού των πολιτισμών, των παραδόσεων και των εθίμων των κοινοτήτων προορισμού και των μεταναστών μέσω της ανταλλαγής και εφαρμογής βέλτιστων πρακτικών σχετικά με πολιτικές, προγράμματα και δραστηριότητες ενσωμάτωσης, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων προώθησης της αποδοχής της διαφορετικότητας και της διευκόλυνσης της κοινωνικής συνοχής και ένταξης".

Όλοι οι πολιτισμοί είναι ίσοι και πρέπει να γίνονται σεβαστά εξίσου. Προφανώς, αυτό σημαίνει ότι, για παράδειγμα, η παράδοση του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων (FGM), την οποία σχεδόν όλες οι γυναίκες της Σομαλίας έχουν εμπειρία στη Σομαλία, πρέπει να αναγνωριστεί στο Λονδίνο και στο Παρίσι ότι αξίζει «αμοιβαίο σεβασμό» με τον ίδιο τρόπο που θα επιτρεπόταν στο Μογκαντίσου.

Η συμφωνία συνεχίζει να απαριθμεί το έργο που πρέπει να ξεκινήσουν τα κράτη για να φιλοξενήσουν τους μετανάστες. "Πρέπει να αναπτυχθούν οι εθνικοί στόχοι της πολιτικής για την ένταξη των μεταναστών στις κοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στην αγορά εργασίας, της οικογενειακής επανένωσης, της εκπαίδευσης, της μη διάκρισης και της υγείας". Επιπλέον, η χώρα υποδοχής θα πρέπει να διευκολύνει "την πρόσβαση στην αξιοπρεπή εργασία και την απασχόληση για την οποία είναι περισσότερο καταρτισμένοι, σύμφωνα με τις τοπικές και εθνικές απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και την προσφορά δεξιοτήτων".

Με άλλα λόγια, οι νεοαφιχθέντες μετανάστες, για παράδειγμα, στην Ευρώπη, θα πρέπει να έχουν τα ίδια ή τουλάχιστον παρόμοια δικαιώματα στην εκπαίδευση, την αγορά εργασίας και την υγειονομική περίθαλψη, ως Ευρωπαίοι που εργάστηκαν σκληρά και πλήρωσαν φόρους για μισό αιώνα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτά τα ίδια πράγματα. Οι Ευρωπαίοι, βέβαια, θα πρέπει να πληρώσουν για όλα αυτά από τα χρήματά τους.
Οι συντάκτες της συμφωνίας προφανώς δεν αναμένουν ότι θα πάει τόσο καλά με τους πληθυσμούς τους. Μια συμφωνία για τη διευκόλυνση της μαζικής μετανάστευσης σε πρωτίστως δυτικές χώρες από τον υπόλοιπο κόσμο (δεν υπάρχει μετανάστευση για να μιλήσουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση) μπορεί να αποδειχθεί λίγο περισσότερο για τους ανθρώπους στη Δύση. Συνεπώς, η συμφωνία δηλώνει σαφώς ότι οποιαδήποτε διαφωνία με την ημερήσια διάταξη δεν θα γίνει δεκτή και ότι τα υπογράφοντα κράτη θα εργαστούν για να διαλύσουν «παραπλανητικές αφηγήσεις που δημιουργούν αρνητικές αντιλήψεις για τους μετανάστες».
Για να καταστεί πραγματικότητα αυτός ο στόχος, οι υπογράφοντες δεσμεύονται κατ 'αρχάς για την:

"Προώθηση της ανεξάρτητης, αντικειμενικής και ποιοτικής αναφοράς των μέσων μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών μέσω διαδικτύου, μεταξύ άλλων μέσω ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης των επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης σχετικά με ζητήματα και ορολογία που σχετίζονται με τη μετανάστευση, επενδύοντας σε πρότυπα δεοντολογίας και διαφήμιση και παύοντας τη χορήγηση δημόσιας χρηματοδότησης ή υλικής υποστήριξης σε μέσα ενημέρωσης που προωθούν συστηματικά τη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία, το ρατσισμό και άλλες μορφές διακρίσεων έναντι των μεταναστών, με πλήρη σεβασμό στην ελευθερία των μέσων ενημέρωσης ». (Στόχος 17)

Σχεδόν όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ θα υπογράψουν συμφωνία που αναφέρει ότι τα μέσα ενημέρωσης που διαφωνούν με τις κυβερνητικές πολιτικές δεν θα είναι επιλέξιμα για δημόσια χρηματοδότηση; Εκτός αυτού, η συμφωνία υποστηρίζει, παράξενα, ότι γράφεται «σε απόλυτο σεβασμό για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης», λες και πρόκειται κανείς να το πιστέψει.
Δεύτερον, οι υπογράφουσες χώρες δεσμεύονται:

"... να εξαλείψουν όλες τις μορφές διακρίσεων, να καταδικάσουν και να καταπολεμήσουν τις εκφράσεις, πράξεις και εκδηλώσεις ρατσισμού, φυλετικών διακρίσεων, βίας, ξενοφοβίας και συναφούς μισαλλοδοξίας εναντίον όλων των μεταναστών σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων". (Στόχος 17)

Η συμφωνία, βολικά, δεν παρέχει ορισμούς για το τι συνιστά «ρατσισμό» ή «ξενοφοβία» στο πλαίσιο αυτό. Ποια είναι, για παράδειγμα, η "σχετική μισαλλοδοξία"; Είναι η κριτική για τις πολιτικές μετανάστευσης του ΟΗΕ, για παράδειγμα, η "μισαλλοδοξία";

Αρχικά, όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες, είχαν εγκρίνει το οριστικοποιημένο κείμενο της συμφωνίας και φάνηκαν έτοιμα να την υπογράψουν τον Δεκέμβριο. Πρόσφατα, ωστόσο, περισσότερα κράτη ανακοίνωσαν ότι αποχωρούν από τη συμφωνία.

Τον Ιούλιο, η Ουγγαρία αποχώρησε από τη συμφωνία. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Peter Szijjarto το περιέγραψε ως "εντελώς ενάντια στα συμφέροντα ασφαλείας της Ουγγαρίας" και πρόσθεσε:
"Το σύμφωνο αυτό αποτελεί απειλή για τον κόσμο από την άποψη ότι θα μπορούσε να εμπνεύσει εκατομμύρια [μετανάστες], ενώ η μετανάστευσή του είναι ένα καλό και αναπόφευκτο φαινόμενο, θεωρούμε τη μετανάστευση μια κακή διαδικασία, η οποία έχει εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες για την ασφάλεια".

Τον Ιούλιο, η Αυστραλία δήλωσε επίσης ότι θα αποσυρθεί από τη συμφωνία, τουλάχιστον με τη σημερινή της μορφή. Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών Peter Dutton:

"Δεν πρόκειται να υπογράψουμε μια συμφωνία που θυσιάζει τίποτα όσον αφορά τις πολιτικές προστασίας των συνόρων μας ... Δεν πρόκειται να παραδώσει την κυριαρχία μας - δεν πρόκειται να επιτρέψω στους εκλεγμένους οργανισμούς να υπαγορεύσουν σε εμάς, στον αυστραλιανό λαό . "

Τον Νοέμβριο, τόσο η Τσεχική Δημοκρατία όσο και η Πολωνία ανακοίνωσαν ότι είναι πολύ πιθανό να αποσυρθούν από τη συμφωνία και ο Πρόεδρος της Κροατίας Κολίντα Γκάρμπαρ-Κιτάροβιτς έγραψε σε δήλωση ότι δεν πρόκειται να υπογράψει τη συμφωνία. "Οι κυρίαρχες αρχές μας για την εξασφάλιση των συνόρων μας και τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών είναι απολύτως προτεραιότητα για εμάς", δήλωσε ο Πολωνός Πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki.

Επίσης, μόλις αυτό το μήνα, η Αυστρία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται επίσης να υπογράψει τη συμφωνία. "Θεωρούμε ορισμένα σημεία του συμφώνου μετανάστευσης πολύ κρίσιμα, όπως η ανάμειξη της επιδίωξης προστασίας με τη μετανάστευση εργατών", δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρς.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε αμέσως την απόφαση της Αυστρίας. "Λυπούμαστε για την απόφαση που έλαβε η αυστριακή κυβέρνηση και συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι η μετανάστευση είναι μια παγκόσμια πρόκληση, όπου μόνο οι παγκόσμιες λύσεις και η παγκόσμια κατανομή ευθύνης θα φέρουν αποτελέσματα", δήλωσε ένας άγνωστος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Επισημάνσεις:

Μέσω αυτού του συμφώνου, οι χώρες αφήνουν την έννοια του έθνους, καταργούν τα σύνορά τους και την ίδια στιγμή καταλύεται κάθε εσωτερική νομοθεσία υπέρ των οικονομικών μεταναστών και κατά των πολιτών του κράτους.

Προσπαθούν να κάνουν νόμιμη την μετανάστευση μέσω μιας παγκόσμιας γραφειοκρατίας.
Υπάρχουν πολλές χώρες που έχουν πει ότι δεν θα το υπογράψουν.

Οι πολίτες δεν έχουν ερωτηθεί για την υπογραφή ενός τέτοιου Συμφώνου. Δεν υπάρχει διαβούλευση με τους πληθυσμούς. Αν είχαν ερωτηθεί, το 78% των Ευρωπαίων θα επιθυμούσε πιο αυστηρό έλεγχο των συνόρων.
Σκεφτείτε ότι πρόκειται για ανθρώπους που θα έχουν δωρεάν παροχές, ενώ δεν πλήρωσαν φόρους ούτε για παροχές ούτε για υποδομές, ούτε θα πληρώνουν φόρους, δεν θα μπορείς να τους βάλεις στη φυλακή, δεν μπορείς να τους απειλήσεις.

Η παράνομη μετανάστευση πλήττει ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού ρίχνοντας ακόμη περισσότερη τους μισθούς, αυξάνοντας το Δημόσιο Χρέος και πλήττει τους σκληρά εργαζόμενους και φορολογούμενους πολίτες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος διχασμού, ανταγωνισμού, ανασφάλειας, βίας και αέναης φτώχιας.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανένα όφελος, μόνο τεράστιο κόστος, πολλή αστάθεια, βομβιστικές επιθέσεις, βιασμοί νέων γυναικών, σεξουαλικές επιθέσεις κ.λπ.

Από το Σύμφωνο λείπουν τα συγκεκριμένα σχέδια υλοποίησής του. Είναι όλα σε θεωρητικό πλαίσιο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο εφαρμογής και κανενός είδους κοστολόγηση.

Μόνο με την διατήρηση των εθνικών συνόρων και καταστρέφοντας τις εγκληματικές συμμορίες μπορεί να σπάσει αυτός ο κύκλος και να επέλθει η ευημερία.

Η μετανάστευση δεν πρέπει να διέπεται από ένα Διεθνή Οργανισμό γραφειοκρατών σε ένα κτίριο στην Νέα Υόρκη.

Μέσω αυτού του Συμφώνου, αν είσαι λευκός, και διαμαρτύρεσαι για την μαζική μετανάστευση, είσαι ρατσιστής, ξενοφοβικός και αυτό βάσει του Συμφώνου πρέπει να εξαλειφθείς. Ακόμα κι αν έχετε δεδομένα για το πόσο κακό μπορεί να προκαλέσει στην οικονομία, στην κοινωνία κ.λπ. , δεν μπορείτε να τα υποστηρίξετε.

Η ανεξέλεγκτη μετανάστευση αποτελεί απειλή πρώτης προτεραιότητας για την Ελλάδα. Ορισμένοι πολιτικοί ηγέτες, όταν μιλούν για την μετανάστευση, ίσως απλώς προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τη δημοτικότητά τους και να διαπραγματευτούν την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τις χώρες τους με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Να πάρουν θέση όλα τα πολιτικά κόμματα πριν τις 10/11 Δεκεμβρίου 2018 όπου θα ψηφησθεί το Σύμφωνο του ΟΗΕ στο Μαρακές.

Οι Έλληνες ειδικά έχουν φθάσει στα όρια τους. Πρόκειται για μια ωρολογιακή βόμβα που θα εκραγεί στα χέρια μας. Είναι ώρα να λάβουμε αποφάσεις πριν να είναι πολύ αργά για όλους μας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης