Μια και αυτονόητη η απάντηση για τον ΠΑΟΚ που γνωρίζουν και στον Άρη…
tsorbatzoglou1

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Μια και αυτονόητη η απάντηση για τον ΠΑΟΚ που γνωρίζουν και στον Άρη…

Χάνει ο ΠΑΟΚ από τον Άρη στην Τούμπα και στο τέλος αρκετοί από τους φίλους του χειροκροτούν τους παίκτες! Αυτό το γεγονός λέει πολλά για τους πρωταθλητές, την προσπάθεια και την εικόνα τους

Στη λογική ερώτηση «γιατί ο ΠΑΟΚ έχασε αυτό το παιχνίδι;», η μόνη απάντηση που «στέκει» απολύτως, είναι η αυτονόητη: «Γιατί δεν έβαλε γκολ». Όταν αυτό αναφέρεται σε ένα παιχνίδι, το ευκόλως εννοούμενο που παραλείπεται είναι ότι… όλα τα άλλα τα έκανε καλά, είχε τις φάσεις, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

Κανείς, ούτε στον Άρη, μπορεί να αμφισβητήσει ότι στο ματς της Τούμπας ΔΕΝ κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο, είχε πολύ πιο ωραίο-σωστό τρόπο ανάπτυξης και φυσικά δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες και μεγάλες φάσεις. Αυτές τις έχασε λόγω απίστευτης αστοχίας και ατυχίας που σημαδεύτηκε με τα δύο δοκάρια από κοντινή απόσταση. Μοιραίος ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος μετά την Κωνσταντινούπολη ήταν μέσα στις φάσεις και χθες, αλλά αστόχησε, ενώ και πάλι δεν του βγήκαν μερικές καθοριστικές τελικές πάσες.

ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Το μόνο μεμπτό για την ομάδα του Λουτσέσκου ήταν ένα συγκεκριμένο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου. Τα δέκα λεπτά πριν το απίθανο γκολ του Γκαρσία, εκεί όπου το ματς έγινε ροντέο, κάτι που προφανώς δεν συνέφερε τον ΠΑΟΚ. Πιο μεγάλο πρόβλημα είχε ο Δικέφαλος μετά το 0-1, όταν οι παίκτες του σοκαρίστηκαν και δεν μπορούσαν να παίξουν οργανωμένα.

Ένα πρόβλημα αυτό για τον ΠΑΟΚ, ένα δεύτερο ότι και πάλι δεν πήρε τίποτα από τις αλλαγές του και το τρίτο το σοβαρότερο, ότι μετά τον Παναθηναϊκό δεν έβαλε γκολ ούτε στο δεύτερο ντέρμπι. Αν βέβαια συνυπολογίσουμε και τα ματς με Μάλμε και Γαλατά, φθάνουνε στα τέσσερα «μεγάλα» στα οποία δεν έρχεται αποτέλεσμα. Έτσι όμως θα είναι αυτή η σεζόν με πιο πολλά παιχνίδια από τις περασμένες. Το Europa League θα δυσκολέψει πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ, κάτι που φάνηκε σωματικά και πνευματικά ακόμη και στο χθεσινό ματς.

Ένα ακόμη θέμα για τον ΠΑΟΚ: Είναι δυνατόν για μία τέτοια ομάδα, να είναι ακόμη μέσα στους δύο πρώτους σκόρερ ο… Κουλιεράκης που έφυγε πριν ένα μήνα;
Έστω κι έτσι κανείς στον ΠΑΟΚ δεν πανικοβάλλεται. Ο Λουτσέσκου ξέρει καλά τον δρόμο και μη ξεχνάμε ότι οι ομάδες του «ανοίγουν» μετά τον Οκτώβριο. Μέχρι τότε βάζει τις μεταγραφές του κι αυτό ήταν αναμενόμενο ότι θα το «πληρώσει». Τι άλλο έχει να κάνει ο Λουτσέσκου που τον προβληματίζει; Να πείσει Τσάλοφ και Τισουντάλι να παίζουν για την ομάδα και τους υπόλοιπους και όχι το αντίστροφο στο οποίο ίσως είχαν συνηθίσει.

Δείτε διαφορά: Η ΑΕΚ παίζει πολύ-πολύ-πολύ απλά ώστε με μία σέντρα να βρουν τον Πιερό στο κεφάλι. Ο ΠΑΟΚ θα ψάξει τις 5-10-15 σωστές πάσες για να βρεθεί κάποιος στη γεμάτη περιοχή για να σκοράρει από κοντά. Άρα… Για να σκοράρει ο ΠΑΟΚ πρέπει να δουλέψουν σωστά πολλοί παίκτες, αφού εύκολο γκολ ατομικής ενέργειας, δεν υπάρχει...

Ποιος θα δικαιωθεί στο τέλος από τη μεγάλη διαφορά αξιοποίησης των φορ; Θα δούμε… Ο ΠΑΟΚ πάντως έτσι παίζει εδώ και χρόνια.

ΥΓ:Όποιος στην Ελλάδα έμαθε να κρίνει το ποδόσφαιρο μόνο από το αποτέλεσμα, θα κάνει πολλές… κυβιστήσεις ΚΑΙ φέτος. Από εβδομάδα σε εβδομάδα θα εκτεθεί πολύς κόσμος που βιάζεται να ανεβάσει ή να αποδοκιμάσει ομάδες μετά από νίκες και ήττες. Τα πάνω-κάτω των «μεγάλων» σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, ήταν και θα είναι πολλά. Ευτυχώς το πρωτάθλημα στη χώρα έχει γίνει τόσο πολύ ανταγωνιστικό και στο τέλος θα αντέξει όποιος θα διαχειριστεί καλύτερα αυτά τα σκαμπανεβάσματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ