ΠΑΟΚαρα σε πρωταθληματάρα με Ιβάν και Ράζβαν
tsorbatzoglou1

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

ΠΑΟΚαρα σε πρωταθληματάρα με Ιβάν και Ράζβαν

Ξέρετε τι σημαίνει… ΠΑΟΚ; Δεν έχουμε χρόνο και χώρο να το αναλύσουμε, αλλά όποιος προσέξει καλά τη σεζόν που ξεκίνησε μετά την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος μέχρι και χθες το βράδυ, θα καταλάβει εκ νέου τι τρέλα επικρατεί…

Μέσα στο γήπεδο και κόντρα στον Λεβαδειακό ήταν πολύ αναμενόμενη η μέτρια έως κακή εικόνα του Δικεφάλου. Οι δέκα αλλαγές και το σύνολο πολλών νεοαποκτηθέντων που δεν είχε συνοχή, σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε έναν σκληρό αντίπαλο, διαμόρφωσε προβληματική κατάσταση, η οποία όμως δεν μπορεί να προκαλεί έκπληξη στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χειρότερο παιχνίδι του, αλλά κέρδισε τους τρεις βαθμούς, ενώ είχαν προηγηθεί καλές εμφανίσεις όπου βέβαια δεν πήρε τίποτα! Αυτό είναι το ποδόσφαιρο που αναφορικά με τις εφτά πρώτες αγωνιστικές δίκαια φέρνει τον Δικέφαλο στην κορυφή. Τονίζουμε το σύνολο των αγωνιστικών μια και στη χώρα συνηθίζουμε και κάνουμε το λάθος να κρίνουμε συνολικά, σκεπτόμενοι μόνο το τελευταίο παιχνίδι…

Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ: 0-2 (MD 7, 06/10/2024)


Κλείσιμο
Οι πρωταθλητές για να κερδίσουν έπρεπε να βρουν μερικές ποιοτικές στιγμές και πάσες από τον Βιεϊρίνια που ήρθε από τον πάγκο και ως δεξί μπακ κατάφερε να προωθήσει πιο σωστά το παιχνίδι. Κάπως έτσι βρήκε και τον Καμαρά στο 86΄. Ένας Καμαρά που έδωσε μετά το Περιστέρι ένα ακόμη τρίποντο στο τέλος του αγώνα.

Σε περασμένα ματς με δυνατούς αντιπάλους ο ΠΑΟΚ ήταν καλός και παραγωγικός, δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες και βαθμούς. Χθες ήταν κακός παραγωγικά, αλλά στο τέλος βρήκε τις στιγμές για να πάρει το τρίποντο και να βρεθεί εκ νέου στην πρώτη θέση ενός ακόμη εξαιρετικά ανταγωνιστικού πρωταθλήματος.

Πριν πάμε στο χθεσινό «διάλογο» Σαββίδη-Λουτσέσκου, πρέπει να θυμίσουμε ότι ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ που και φέτος βρίσκεται στην κορυφή, τα πετυχαίνει όλα αυτά σε ένα πρωτάθλημα που ο ίδιος και ο Σαββίδης έκαναν -από το 2016- τεράστιες προσπάθειες ώστε να γίνει πιο δίκαιο, πιο ισορροπημένο και φυσικά πιο ανταγωνιστικό. Και έτσι γίνεται!

Ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη που μεγαλουργεί ως ευεργέτης του Συλλόγου, έχοντας προπονητή τον Λουτσέσκου που κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου και πιο επιτυχημένου προπονητή της ιστορίας του Δικεφάλου! Καθόλου τυχαία η αναφορά για δύο άνδρες που έχουν πλέον πολύ-πολύ δυνατή ανθρώπινη σχέση, σε τέτοιο βαθμό που μπορούν να διαφωνούν ανοικτά και δημοσίως για κάποιους χειρισμούς.

Γι αυτό χθες ο Λουτσέσκου είχε την πρωτοφανή για προπονητή ευχέρεια να δηλώσει δημοσίως ότι διαφωνεί με το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ομάδα μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, εξηγώντας ότι αυτό δεν γίνεται να συμβεί σε νέο σύνολο που προσπαθεί και παίζει καλά, κάτι που αν δεν γίνεται αντιληπτό και θεωρείται εκείνος υπεύθυνος, μπορεί -αν θέλουν- να τον οδηγήσει και στην αποχώρηση!

Σε άλλες ομάδες, σε άλλους Οργανισμούς μία τέτοια κατάσταση θα σήμαινε συναγερμό, ένταση, αλλαγές και πολλά-πολλά άλλα που θα ξεσήκωναν τους ιντριγκαδόρους. Στον ΠΑΟΚ όλα γίνονται ανοικτά και στα ίσια! Μην ξεχνάμε και κάτι άλλο βέβαια πολύ πιο σύνθετο: Ο Λουτσέσκου όταν μιλάει σε συνεντεύξεις Τύπου, εννιά φορές στις δέκα βρίσκει τρόπο και απευθύνεται στους παίκτες του. Εκείνοι τον ενδιαφέρουν κυρίως, αφού με εκείνους θέλει να τα έχει καλά και από εκείνους τελικά ( με κάτι τέτοια «κόλπα») ΠΑΝΤΑ καταφέρνει και παίρνει το καλύτερο. Ποδοσφαιριστές που παραδοσιακά καταφέρνει και παίζουν για εκείνον! Κάπως έτσι και τώρα, βρήκε την ευκαιρία να τους υπερασπιστεί για το «άδικο πρόστιμο» όπως εκείνος το θεωρεί…

Σκεφτείτε πόσα κέρδισε για την επόμενη μέρα στα αποδυτήριά του, τώρα σε μία κρίσιμη φάση που με πολλούς από αυτούς γνωρίζεται καλύτερα.

Τελικά μήπως το όλο σκηνικό γι αυτό συνέβη;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ