Ετσι μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο το 5ο μπάτζετ
pliakos1

Φώτης Πλιάκος

Ετσι μπορεί να κάνει το ακατόρθωτο το 5ο μπάτζετ

Μπορεί η ομάδα που έχει το 5ο μπάτζετ της Λίγκας να κατακτήσει το πρωτάθλημα;

Εκ πρώτης η απάντηση είναι «όχι».

Πως είναι δυνατόν το 5ο μπάτζετ να προσπεράσει τέσσερις, ακριβότερους αντιπάλους και να το καταφέρει αυτό τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος όσο και στα πλέι οφ;
Ποιες προϋποθέσεις, λοιπόν, θα πρέπει να πληροί το 5ο μπάτζετ για να κάνει κάτι που φαινομενικά δείχνει ακατόρθωτο;

Θα πρέπει να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και να χτίζει σερί νικών. Να έχει προπονητή με σταθερές και πίστη στο ρόστερ του. Να διαθέτει ποιοτικούς παίκτες, με προσωπικότητα. Η διοίκηση της να είναι συνεπής και να συμβάλει στη δημιουργία καλού κλίματος στα αποδυτήρια. Να αποφεύγει κάθε λογής τοξικότητα και να παραμένει προσηλωμένη μόνο στο ποδόσφαιρο.

Κλείσιμο
Τότε, ναι, το 5ο μπάτζετ έχει ελπίδες να τα καταφέρει.

Προφανώς ο φετινός Αρης φαίνεται να διαθέτει – μέχρι στιγμής- όλο το πακέτο για να διεκδικήσει τη Super League.

Στο χθεσινό παιχνίδι με την Athena Kallithea οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν μία ακόμη δήλωση πρωταθλητισμού. Μπήκαν στο παιχνίδι αποφασισμένοι να πάρουν τον έλεγχο κόντρα σε μια ομάδα που έπαιζε μαζική άμυνα, με τους παίκτες της να βρίσκονται συνεχώς πίσω από την μπάλα. Στο πρώτο 45λεπτο η κατοχή ήταν 71%-29%, οι τελικές 10-2, τα κόρνερ 3-0, οι αποκρούσεις των τερματοφυλάκων 1-4, οι επαφές εντός περιοχής 14-1 και τα XGoals 0,50-0,05. Ωστόσο ο Αρης δεν κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ καθώς οι ποδοσφαιριστές του υστέρησαν στην τελική τους πάσα ή προσπάθεια. Η –σωστή- αποβολή του Πασαλίδη στο 34ο λεπτό πιο πολύ αποσυντόνισε παρά βοήθησε την ομάδα του Μάντζιου καθώς οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν ακόμη περισσότερο στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αρης ξεκίνησε έχοντας δύο καλές στιγμές, με Ντιαντί και Μόντσου, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Πίεσε με κάθε τρόπο ωστόσο η πολιορκία της εστίας της Καλλιθέας, τελικώς, λύθηκε από μια εκτέλεση κόρνερ του Μάνου Γκαρθία και την κεφαλιά του Μπράμπετς στο 65ο λεπτό. Το 2-0 στο 88ο, που επισφράγισε τους τρεις βαθμούς της νίκης, προήλθε από συνεργασία των δύο κορυφαίων του χθες: του Μορόν που έδωσε την ασίστ και του Μάνου Γκαρθία που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο τέλος της αναμέτρησης η στατιστική αποτύπωσε με σαφήνεια την ανωτερότητα του Αρη: οι τελικές ήταν 22-4, τα XGoals 1,8-0,1 και οι επαφές εντός περιοχής 43-5.

Αυτό που δεν αποτυπώνεται στην στατιστική είναι η ενέργεια, η ένταση, οι καλοί συνδυασμοί και το πάθος για τη νίκη που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Μάντζιου, παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.

Μοναδικό «μείον» της χθεσινής αναμέτρησης είναι η διαχείριση που έγινε από το 65’ έως το 88’, από τη στιγμή δηλαδή που το 1-0 έγινε 2-0, όταν οι παίκτες του Αρη επέτρεψαν να γίνει το ματς ροντέο αντί να επιβάλλουν έναν πιο low tempo ρυθμό. Και φυσικά τα ατομικά λάθη που έγιναν σε αυτό το διάστημα.

«Ο Αρης έχει πολύ καλή ομάδα, έχει παίκτες αξίας, δυνατούς παίκτες, παίκτες με ποιότητα, τους δίνω συγχαρητήρια, αξίζουν να βρίσκονται κοντά στην κορυφή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Athens Kallithea, Μάσιμο Ντονάτι μετά το ματς. Το «κοντά στην κορυφή» -και όχι στην κορυφή όπως ισχύει- υποθέτω πως το είπε ο Ιταλός κόουτς επειδή, τη στιγμή των δηλώσεών του, δεν είχε ολοκληρωθεί το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ.

Η χθεσινή ήταν η τέταρτη σερί νίκη των «κιτρινόμαυρων» στο πρωτάθλημα και η πέμπτη σερί συνολικώς, εάν συνυπολογίσουμε και το κύπελλο, οπότε πάει με την καλύτερη ψυχολογία στο ΟΑΚΑ για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό την επόμενη αγωνιστική.

Η φετινή Super League είναι απρόβλεπτη. Ποιος θα περίμενε στην έναρξη της πως μετά την ολοκλήρωση του 1/3 της regular seaon o Αρης θα ήταν πρωτοπόρος, ο Παναιτωλικός 5ος πάνω από τον Παναθηναϊκό ή πως ο Ολυμπιακός θα είχε γκελάρει δύο φορές στο «Καραϊσκάκης».

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον και όσο ο Λουτσέσκου δείχνει να ενδιαφέρεται πιο πολύ για το τηλεοπτικό σόου, τις κάμερες και το ίματζ του, ο Μεντιλίμπαρ να δίνει την εντύπωση πως πιστεύει περισσότερο στην κατάκτηση του Europa League και λιγότερο του πρωταθλήματος, ο Αλμέιδα να προσπαθεί να χωρέσει 20 πρωτοκλασάτους στην ενδεκάδα του και ο Αλόνσο να αισθάνεται πως κρίνεται σε κάθε ματς, τότε, ναι, ο Μάντζιος -που ορκίζεται στο ρόστερ του και είναι αφοσιωμένος αποκλειστικά και μόνο στο ποδόσφαιρο- με το 5ο μπάτζετ, μπορεί να κάνει το… ακατόρθωτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network