Η φαεινή ιδέα με Σπόραρ και η ισοπαλία σαν ήττα που «πότισε» το μύλο της εσωστρέφειας
seretis1

Γιάννης Σερέτης

Η φαεινή ιδέα με Σπόραρ και η ισοπαλία σαν ήττα που «πότισε» το μύλο της εσωστρέφειας

Προτού αναφερθούμε στον Παναθηναϊκό, να δώσουμε το μέτρο για την πρωταθλήτρια Βοσνίας, Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Είναι μια ομάδα η οποία μετέχει για πρώτη φορά σε Group Stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχει ετήσιο μπάτζετ ύψους 700.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 300.000 ευρώ λιγότερα από την αμοιβή του Αντρατζ Σπόραρ ή, αν θέλετε, το 1/3 από τα χρήματα που παίρνει ετησίως ο Τετέ.

Μια ομάδα η οποία έφτασε στο League Phase του Conference League αποκλείοντας στα πέναλτι την πρωταθλήτρια Αλβανίας, Εγκνατία, και την πρωταθλήτρια των Νήσων Φερόε, Κλάσκβικ.

Προσοχή, όμως: το Europa League της «ξέφυγε» πάλι στα πέναλτι, εναντίον της πρωταθλήτριας Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος.

Για να μην πολυλογούμε, πρόκειται για μια ομάδα επιπέδου Αστέρα Τρίπολης, που αγωνίζεται σε μια ήσυχη έδρα 10.000 θέσεων, η οποία χθες ήταν άδεια κατά το ήμισυ. Μια ομάδα για… τρία γκολ.

Κλείσιμο
6328773


Το πρώτο το πέτυχε ο Παναθηναϊκός μόλις στο 11’, στην πρώτη του αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, με σκόρερ τον Μπακασέτα που τόσα και τόσα έχει ακούσει εφέτος. Ένα λεπτό αργότερα από ασίστ πάλι του Μπακασέτα, ο Σπόραρ έχασε το τετ α τετ για το 0-2.

Εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός, προφανώς «άνετος» λόγω της ροής του αγώνα και παρότι οι Βόσνιοι είχαν χτυπήσει καμπανάκι δυο – τρεις φορές, πήρε έναν ελαφρύ ποδοσφαιρικό υπνάκο μέχρι το 60’, όταν έγιναν οι πρώτες αλλαγές. Και έβαλε ξανά το τούρμπο μετά το 70’, όταν μπήκε ο Ιωαννίδης στη θέση του άστοχου Σλοβένου, ο οποίος λίγα λεπτά πριν είχε χάσει δεύτερο τετ α τετ από υπέροχο συνδυασμό Μπακασέτα – Τζούρισιτς.

Ηταν αυτή – η χρησιμοποίηση του Σπόραρ - μια φαεινής ιδέα του Ντιέγκο Αλόνσο, ο οποίος θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ως «βασικό» τον Ιωαννίδη στα πρώτα 45 λεπτά, να «καθαρίσει» το ματς και εν συνεχεία να τον αντικαταστήσει. Η΄ να βάλει τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ βασικό και όχι έναν επιθετικό ο οποίος δεν έχει αγωνιστεί από την 1η Σεπτεμβρίου, όταν είχε μπει ως «αλλαγή» στο ματς εναντίον της Athens Kallithea. Προτίμησε τον Σπόραρ και δεν δικαιώθηκε.

sporar


Μετά τη λήξη του ματς ο Ουρουγουανός τεχνικός είπε ότι το ποδόσφαιρο αδίκησε τον Παναθηναϊκό. Ότι η ομάδα του είχε πολλές ευκαιρίες και παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο συγκριτικά με προηγούμενα ματς. Την αλήθεια είπε! Όμως εξίσου αληθές είναι ότι για περίπου 40 λεπτά (από το 20’ έως το 60’) ο Παναθηναϊκός χθες «κάθισε».

Και σε τελική ανάλυση αυτή τη «χαλάρωση» πλήρωσε σε μια στατική φάση με την ισοφάριση της Μπόρατς πριν από τις φάσεις που ο ίδιος πέταξε στα σκουπίδια από το 65’ έως το τέλος του αγώνα με το σουτ του εκρηκτικού Τετέ στο δοκάρι, με τα σλάλομ και τις ημιτελείς προσπάθειες του «μπουκωμένου» Ιωαννίδη, με το άτσαλο πλασέ του ξεχασμένου Σπόραρ.

Είναι από τις κλασικές ισοπαλίες που μοιάζουν με ήττες. Μια ισοπαλία που ποτίζει το μύλο της παναθηναϊκής εσωστρέφειας, που επιβαρύνει περισσότερο τον υπό αμφισβήτηση Αλόνσο, αλλά και τον οργανισμό συνολικά ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μια ισοπαλία ή οποία βάζει δύσκολα στον Παναθηναϊκό ως προς την επίτευξη του στόχου της απευθείας πρόκρισης στους «16» του Conference League, δηλαδή του τερματισμού στις θέσεις 1-8.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d4mhka4cwpi9)


Διότι αν οι βασανισμένοι Πράσινοι ηττηθούν σε τρεις εβδομάδες από την απαστράπτουσα Τσέλσι στο ΟΑΚΑ (το φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου θα έρθει χωρίς τον σούπερ σταρ της, Κόουλ Πάλμερ, που ζήτησε να αποκλειστεί από την ευρωπαϊκή λίστα σ΄ αυτή τη φάση!), θα χρειάζονται 4/4 τρίποντα στην τελική ευθεία. Όχι ανέφικτο, όχι όμως και εύκολο με αντιπάλους τη σουηδική Τζουργκάρντεν και τις Eλσίνκι, Νιου Σεντς, Ντινάμο Μινσκ...

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε χθες με το 0-1 στο 11’ μια θαυμάσια ευκαιρία για εύκολη, πειστική, θριαμβευτική νίκη. Ο Παναθηναϊκός έχει μια θαυμάσια ευκαιρία εφέτος να προχωρήσει ψηλά στο Conference League και να καλυτερεύσει το μέλλον του, ώστε να μην κληρώνεται με τόσο ισχυρούς αντιπάλους όπως ο Αγιαξ και η Λανς.

Αλλά συνεχίζει εμμονικά να «αυτοκτονεί» ποδοσφαιρικά…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ