Ο Αλόνσο, ο Ρέτσος και το μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι του Παναθηναϊκού
seretis1

Γιάννης Σερέτης

Ο Αλόνσο, ο Ρέτσος και το μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι του Παναθηναϊκού

Επειδή η κουβέντα για τη διαιτησία δεν τελειώνει ποτέ, ας το ξεκαθαρίσουμε εξ΄αρχής με λίγα λόγια: δεν είναι πέναλτι η φάση του Ρέτσου, πάμε παρακάτω

Είναι δύσκολη η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου. Θα ήταν για τον καθένα. Να κρατήσει τον προπονητή με τον οποίο ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει να δείχνει ποδοσφαιρική βελτίωση που δεν μεταφράζεται σε θετικά αποτελέσματα ή να ρισκάρει και να προσλάβει έναν εντελώς ξένο με το περιβάλλον κόουτς που θα έρθει ουρανοκατέβατος για να μοντάρει ένα σύνολο που τώρα δείχνει σταδιακά σημάδια χημείας; Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες. Φαίνεται πως ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα πάρει την πιο λογική για τη συγκεκριμένη στιγμή απόφαση και το club θα συνεχίσει να δίνει πίστωση χρόνου στον ούτως ή άλλως υπό κρίση, εξέταση και αξιολόγηση μετά το 2-2 με την Athens Kallithea, Ντιέγκο Αλόνσο.

Το λογικό είναι να έχει γίνει έρευνα αγοράς από τον Παναθηναϊκό ούτως ώστε να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή (ας μην ξεχνάμε ότι κατά δήλωση του ίδιου του Αλαφούζου ο Γιοβάνοβιτς είναι απολυθεί δυόμισι μήνες αφού το boss είχε πάρει την απόφαση για το «διαζύγιο»!), όμως ο Ουρουγουανός φαίνεται ότι θα έχει περισσότερες ευκαιρίες…

Και η αλήθεια είναι ότι αυτό υπαγορεύει η ποδοσφαιρική λογική για το νέο πρότζεκτ του Παναθηναϊκού, χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι δεν υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα και από την… αντίθετη πλευρά.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 0 - 0 | Highlights - Stoiximan Super League - 6/10/24 | COSMOTE SPORT HD
Κλείσιμο


Θέλουμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο;

*Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ ανώτερος του Ολυμπιακού χθες στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο κινδύνευσε μόνο μία φορά, από την τεράστια γκάφα του Λοντίγκιν στο 34' (ο Ινγκασον απέκρουσε προ της γραμμής το πλασέ του Ελ Καμπί). Δημιούργησε τέσσερις ωραίες φάσεις (Τζούρισιτς, Ινγκασον, Μλαντένοβιτς και τριπλή ευκαιρία με Σπόραρ και Μλαντένοβιτς στο 45' +2'), ήταν πάρα πολύ βελτιωμένος συγκριτικά με τους αγώνες του εναντίον του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Εχασε μεγάλο μέρος της δυναμικής του λόγω του τραυματισμού του Ιωαννίδη και της κακής κατάστασης του Σπόραρ.

* Ο Παναθηναϊκός, είναι εμφανές, ότι έχει βελτιωθεί πια σε αρκετούς τομείς: στο αμυντικό transition του, στο passing game του, στις στατικές φάσεις, στους αυτοματισμούς του. Δηλαδή, φαίνεται η πρόοδος σε σημαντικά ποδοσφαιρικά πεδία συγκριτικά με την εκκίνηση της σεζόν, ως προϊόν της καθημερινής εργασίας και της χημείας που αναπτύσσεται μεταξύ παλιών και νέων παικτών.

* Ο Παναθηναϊκός που μετρούσε μέχρι χθες το απόγευμα δύο νίκες σε έξι ματς και προερχόταν από απογοητευτική ισοπαλία εναντίον της πολύ κατώτερης Μπόρατς στη Βοσνία, προσέλκυσε 55.000 φίλους του στο ΟΑΚΑ! Με φτηνό εισιτήριο και «bonus» ενόψει Τσέλσι; Ναι! Αλλά 55.000 δεν τους βρίσκεις εύκολα τέτοια εποχή στο γήπεδο...

* Ο Παναθηναϊκός μετράει μία ήττα στα τελευταία 15 ματς με τον Ολυμπιακό τα τελευταία τρία χρόνια, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, σε ΟΑΚΑ, Λεωφόρο, Γ. Καραϊσκάκης, με Γιοβάνοβιτς, Τερίμ, Κόντη, Αλόνσο, Μαρτίνς, Mίτσελ, Ανιγκό, Μαρτίνεθ, Καρβαλιάλ, Μεντιλίμπαρ!

Θέλουμε να δούμε το ποτήρι μισοάδειο;

*Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει... μηδέν γκολ σε τρία ντέρμπι, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει μείνει στα... μηδέν γκολ σε έξι συμμετοχές στο πρωτάθλημα! Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά από το 1960 δεν σκόραρε στα 4 από τα 7 πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος, δεδομένου και του 0-1 στην πρεμιέρα από τον Astera Aktor!

* Ο Παναθηναϊκός είναι στο -5 από την πρώτη τετράδα και στο -7 από την κορυφή. Εχει πέντε βαθμούς λιγότερους από τον Αρη και είναι στο -2 από τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ ενώ ήδη έχει καλυφθεί το μισό του πρώτου γύρου και σχεδόν το 1/3 της regular season. «Eβγαλε» όλα τα ντέρμπι, αλλά αλήθεια ποιος βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι θα νικήσει στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ και στο ΟΑΚΑ τον Αρη στα δύο προσεχή ματς μετά την επανένραξη του πρωταθλήματος;

* Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι, χωρίς τον (τραυματία) Ιωαννίδη και με τον Σπόραρ στην ενδεκάδα του, θα μπορούσε εύκολα να χάσει το ματς και δημιούργησε... μισή ευκαιρία από τεράστιο λάθος του επιπόλαιου Ορτέγκα και κλέψιμο/ατομική προσπάθεια του Ουναϊ. Είχε τρομερά προβλήματα με τον Κωστούλα, δεν μπορούσε να πάρει ανάσες στη μεσαία γραμμή, τελικά οι ευκαιρίες του Ελ Καμπί και του Μασούρα είναι οι μεγαλύτερες του αγώνα.

Εν κατακλείδει, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει μετά το 0-0 εναντίον του Ολυμπιακού με το «βλέποντας και κάνοντας». Ματς με ματς. Η πεντάδα αγώνων με ΟΦΗ, Τσέλσι (που θα παραταχθεί με αρκετούς αναπληρωματικούς), Αρη, Βόλο και Τζουργκάρντεν είναι το επόμενο καθοριστικό κριτήριο για την απόδοσή του και για το μέλλον του Αλόνσο βάσει αποτελεσμάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ