Ο Παναθηναϊκός θα ξαναμπεί στο «κόλπο» μόνο αν νικήσει τον Αρη
seretis1

Γιάννης Σερέτης

Ο Παναθηναϊκός θα ξαναμπεί στο «κόλπο» μόνο αν νικήσει τον Αρη

Ηταν μια «ανάσα» μετά από το πιο δύσκολο δεκαήμερο της σεζόν η χθεσινή για τον Παναθηναϊκό. Χωρίς να έχει περισσότερες καλές ευκαιρίες, χωρίς συνολικά να είναι ανώτερος του ΟΦΗ, πήρε το τρίποντο στο Ηράκλειο, μείωσε μονομιάς τη διαφορά από ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και διατήρησε την ηρεμία του.

Νίκησε στις λεπτομέρειες, χάρη στο γκολ του εκρηκτικού Τετέ και την αλλαγή εικόνας στο δεύτερο ημίχρονο. Θα μπορούσε να χάσει βαθμό ή βαθμούς, πάλι στις λεπτομέρειες, όπως είχε συμβεί εναντίον του Αστέρα Aktor, της Athens Kallithea, του Ολυμπιακού. Αυτή τη φορά πήρε τους τρεις βαθμούς διότι ο ΟΦΗ πέταξε στα σκουπίδια τις τρεις σημαντικές ευκαιρίες στο «ροντέο» του α’ ημιχρόνου και επειδή ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε «ρεαλιστής» στο β’ μέρος.

Δηλαδή «έκλεισε» τις γραμμές του, ήταν πιο συμπαγής, ήταν πιο μαχητικός στις προσωπικές μονομαχίες, πιο προσεκτικός αμυντικά και έπαιξε σωστά στις αντεπιθέσεις. Για όλους αυτούς τους λόγους ο ΟΦΗ δεν δημιούργησε ούτε μισή καλή φάση στο δεύτερο 45λεπτο. Γιατί ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «κλειδώσει» το ματς με δεύτερο γκολ, έχοντας μόνο μία καλή ευκαιρία (κι αυτή από στατική φάση με κεφαλιά του Αράο) στο ΄β’ ημίχρονο;

PAO1


Κλείσιμο
Διότι ήταν απρόσεκτος, βιαστικός και ανίκανος στην τελική πάσα και διότι έπαιζε με σέντερ φορ τον Γερεμέγεφ, ο οποίος χθες απέδειξε στους… haters του Σπόραρ γιατί εδώ και ενάμιση μήνα είναι η τρίτη επιλογή του Ντιέγκο Αλόνσο στη θέση του σέντερ φορ. Ενας επιθετικός μαχητικός, ο οποίος όμως περισσότερο «κατέστρεφε» παρά βοηθούσε την ανάπτυξη της ομάδας του, ένας παίκτης μεταμορφωμένος προς το χειρότερο συγκριτικά με τον καταπληκτικό γκολτζή που είχαμε δει πέρυσι και στις αρχές της εφετινής σεζόν.

Προφανώς, το δημιουργικό/επιθετικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού παραμένει άλυτο. Εχει πετύχει μόλις επτά γκολ σε οκτώ ματς πρωταθλήματος και χθες δεν παρουσίασε κάποια εμφανή βελτίωση σ’ αυτόν τον τομέα, παρότι τα επίπεδα ενέργειας που κατέθεσε συνολικά ως ομάδα ήταν σαφώς ανεβασμένα. Το πρόβλημα επιτείνεται λόγω της απουσίας του Ιωαννίδη και της αφλογιστίας Σπόραρ – Γερεμέγεφ και δεν πρόκειται να λυθεί στα ματς με την Τσέλσι και τον Αρη. Το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο την Πέμπτη εναντίον των αναπληρωματικών ως επί το πλείστον της αγγλικής ομάδας, όμως σαφώς το παιχνίδι με τον Αρη είναι το πιο σημαντικό σ’ αυτή τη φάση για τους Πράσινους.

Alonso_Tete


Αν καταφέρει να νικήσει την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος (τέσσερις σερί νίκες), o Παναθηναϊκός θα δημιουργήσει τις συνθήκες για να ξαναμπεί στο κόλπο! Ας μην ξεχνάμε ότι εν συνεχεία, μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει Bόλο, Λαμία, Παναιτωλικό, Ατρόμητο, έχοντας «καθαρίσει» από τα τέσσερα ντέρμπι στο πρώτο μισό της regular season. Περιμένοντας τα ΠΑΟΚ –Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – ΑΕΚ, ΑΕΚ – Αρης στα οποία προφανώς δεν είναι δυνατόν να νικήσουν όλοι.

Αν, όμως, δεν τα καταφέρει εναντίον του Αρη, ο οποίος δύσκολα χάνει (όταν χάνει…) εκτός έδρας από τους Πράσινους, ο φαύλος κύκλος θα συνεχιστεί. Φτάσαμε μ’ αυτά και μ’ αυτά στο τέλος Οκτωβρίου και ο Παναθηναϊκός ακόμα αγωνιστική ταυτότητα δεν έχει…

Υ.Γ. Μετά από όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και μετά από τη σοβαρή – αλλά ακόμα ανεπαρκή - προσπάθεια που καταβάλλεται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο για την καταπολέμηση της βίας, η χθεσινή, τελείως παράταιρη προς το γενικό κλίμα συμπεριφορά του Ραζβάν Λουτσέσκου στην OPAP Arena είναι άκρως επικίνδυνη. Είναι ο μοναδικός που έχει επαναλαμβανόμενα συμπεριφορά επιπέδου Δ’ Εθνικής και θα πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά, όπως και όποιος άλλος αποδειχθεί ότι (ο ΠΑΟΚ ανέφερε, χωρίς να κατονομάσει, ότι παίκτης της ΑΕΚ του έριξε αντικείμενο) συμμετείχε στα χθεσινά «μεθεόρτια» ενός σούπερ ντέρμπι, που ολοκληρώθηκε με αγκαλιά Μουκουντί – Καμαρά και high – five μεταξύ των παικτών.

Mandy_Moukoundy
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network