Ο Δούκας, το ΠΑΣΟΚ και η Αθήνα
Nikolopoulos

Γρ. Νικολόπουλος

Ο Δούκας, το ΠΑΣΟΚ και η Αθήνα

Πότε άραγε θα ξεπεράσει ο Χάρης Δούκας την τρέλα του μεγαλείου που τον έχει κυριεύσει, ώστε να προσπαθήσει, έστω και στοιχειωδώς, να λύσει κάποιο από τα πολύ μεγάλα προβλήματα της Αθήνας. Να μαζέψει τα σκουπίδια για αρχή, που είναι το πιο εύκολο και το πιο αναγκαίο, άμεσα

Προς το παρόν δεν δείχνει καμία διάθεση να ασχοληθεί με τον δήμο. Θεωρεί ότι ακόμη συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος στο ΠΑΣΟΚ και θυμίζει εκείνους τους γιαπωνέζους στρατιώτες που δεν είχαν δεχθεί ότι ο Χιροχίτο παραδόθηκε και η Ιαπωνία ηττήθηκε και συνέχιζαν να ζουν ένα δικό τους ανύπαρκτο πόλεμο, χωμένοι μέσα στις ζούγκλες.

Δυστυχώς, μετά την ατυχή έμπνευση του Νίκου Ανδρουλάκη που τον ανέσυρε από τον πάτο του κομματικού κουβά και επέλεξε για υποψήφιο στις Δημοτικές εκλογές και μετά την εκλογή του, η οποία οφείλεται στην διάθεση των Αθηναίων να μαυρίσουν τον Μπακογιάννη, ο Χάρης Δούκας εκδηλώνει μια πολύ παράξενη συμπεριφορά.

Ενώ δεν είχε κλείσει δεκάμηνο καν στον Δήμο, κατεβαίνει για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας μάλιστα ότι αν εκλεγεί θα κρατήσει και τον Δήμο!

Αυτό αποδεικνύει δύο πράγματα τουλάχιστον, για να μην επεκταθώ σε περισσότερα: Πρώτον ότι θεωρεί τη δουλειά του Δημάρχου τόσο εύκολη (και άλλο τόσο τη δουλειά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ) που μπορεί να τις κάνει και τις δυο. Δεύτερον ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει αντιληφθεί πόσο σπουδαία είναι η δουλειά του Δημάρχου της Αθήνας και πόσο αναγκαίο είναι να πάρει ένα ντιβανάκι και να κοιμάται στη Δημαρχία, αν θέλει να κάνει διαφορά στην Αθήνα και στην καθημερινότητα μας.

Κλείσιμο
Ούτε κατά διάνοια όμως δεν ασχολείται με τον Δήμο ο μεγαλομανής Δούκας, ο οποίος αφού έχασε τελικά παταγωδώς από τον Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές (60%-40%), αφού στον πρώτο γύρο ήρθε τέταρτος στην Αττική μετά από Γερουλάνο, Διαμαντοπούλου και Ανδρουλάκη, αφού έχασε στο δεύτερο γύρο από τον Ανδρουλάκη, μέσα στον δήμο της Αθήνας με 60-40%, αντί να προσπαθήσει να κάνει κάτι στο Δήμο, συνεχίζει να κριτικάρει τους πάντες, βλάπτοντας το κόμμα του οποίου ήθελε να ηγηθεί.

Χθες ο Ανδρουλάκης του προσέφερε μια θέση στο ανώτερο πολιτικό όργανα του κόμματος, στο πολιτικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Δούκας απεδέχθη τη θέση και αμέσως μετά εξαπέλυσε επίθεση στον Ανδρουλάκη με διαρροές μέσω “κύκλων”! Θεωρεί ότι δεν εξασφαλίζει την ενότητα του κόμματος ο Ανδρουλάκης και ότι η Διαμαντοπούλου δεν έπρεπε να αναλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό.

Είναι προφανές ότι ο Ανδρουλάκης έμπλεξε, το ΠΑΣΟΚ επίσης έμπλεξε διότι θα του χρεώνεται η αποτυχία του Δούκα στην Αθήνα, το κακό όμως είναι ότι έμπλεξαν και οι Αθηναίοι με έναν τύπο που δεν τον ενδιαφέρει ο Δήμος. Δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως πέραν δηλώσεων, η Αθήνα είναι εξαιρετικά βρώμικη και τελικά αυτό θα το πληρώσει το ΠΑΣΟΚ διότι θα χρεωθεί την αδυναμία του δημάρχου Αθηναίων.

Αντί να πάει στο δημαρχείο να δει τι θα κάνει, αντί να βάλει στόχο - τώρα που τα μεγαλεία που ονειρεύονταν χάθηκαν οριστικά - επιτίθεται με μανία εναντίον όλων.

Δυστυχώς ο Ανδρουλάκης πρέπει να αποδεχθεί ότι ο Δούκας ήταν ένα πολύ μεγάλο προσωπικό λάθος του και να δει πώς θα το διορθώσει. Να δει δηλαδή πώς θα αποφύγει τη ζημιά που θα προκαλέσει ο Δούκας στο κόμμα. Δύσκολο όταν του αναθέτει σπουδαία θέση στο κόμμα, αλλά πρέπει να βρει έναν ηχηρό τρόπο να τον ξεφορτωθεί, διότι το ΠΑΣΟΚ που ήδη έχει πρόβλημα στην Αθήνα θα αποκτήσει όσο παραμένει συνδεδεμένο με τον Δούκα, ακόμη μεγαλύτερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network