maria

Μαρί Κατσιουγιάννη - Stridborg

Πού είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών απέναντι σε αυτή την ανείπωτη πολιτισμική και ανθρωπιστική τραγωδία που συντελείται στην Ουκρανία;

21

Είναι να απορεί κανείς, πώς αυτοί (ΣΥΡΙΖΑ) που ηττήθηκαν χτες λόγω κακής αντίληψης της Ελληνικής ανθρωπογεωγραφίας και των στοιχειωδών κανόνων λειτουργίας των διεθνών ισορροπιών, θα ανακάμψουν ή θα συντηρηθούν στο πολιτικό σκηνικό με την ίδια ακριβώς τακτική.

Τη στιγμή που όλα τα διεθνή μέσα πλέκουν το εγκώμιο της Ελλάδας όσο αφορά την επιτυχία στην αντιμετώπιση του covid19, η εγχώρια πολιτική σκηνή παράγει πολλά κιλά φοβίας και μισαλλοδοξίας.

Η διεθνής αναγνώριση, της επιτυχίας της Ελληνικής κυβέρνησης, να τιθασέψει το θεριό της πανδημίας, ήταν μία αυτονόητη κίνηση, κυρίως, από εκείνα τα κράτη που αυτοπροσδιορίζονται ως πολύ περισσότερο «ανεπτυγμένα» από εμάς και που όμως δεν κατάφεραν να αντιδράσουν έγκαιρα στη λαίλαπα του covid19.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων στην ευρωβουλή και την τοπική αυτοδιοίκηση είχε μία ευκαιρία. Να κερδίσει λίγο ποιοτικό πολιτικό χρόνο και χώρο στην κοινωνία, αποδεικνύοντας πως κατάλαβε γιατί υπέστη αυτή τη μεγάλη εκλογική ήττα.

Τα συγκλονιστικά ποσοστά πολιτικής ανατροπής που έφεραν η ΝΔ όσο και ο συνδυασμός του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, σε συνδυασμό με το σύνολο της αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα θα έπρεπε να αλλάξουν τον τρόπο και την ποιότητα των λεγομένων όλων όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα πόστα εξουσίας της πατρίδας μας.

Είναι γεγονός πως τα χρόνια της κρίσης έφεραν στην πατρίδα μας πολλά δεινά. Ένα από αυτά είναι και η απώλεια της εμπιστοσύνης της κοινωνίας απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.