Το μήνυμα που έστειλε ο αδίστακτος Λανουά αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού…
ketse01

Κώστας Κετσετζόγλου

Το μήνυμα που έστειλε ο αδίστακτος Λανουά αλλάζοντας τους κανόνες του παιχνιδιού…

Είχα δεσμευτεί να επανέλθω με αγωνιστικά αφού η εντεκάδα της ΑΕΚ και η διάταξη της Κυριακής πράγματι προσφέρει για ανάλυση όπως καθετί καινούργιο όμως και να θέλεις δεν μπορείς να… αγιάσεις με τα απίθανα που ζούμε σε αυτή την επικίνδυνα ύποπτη βερσιόν του Ελληνικού πρωταθλήματος.

Έχουμε δει χειρότερα διαιτητικά λάθη σε βάρος της ΑΕΚ και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και σε βάρος άλλων ομάδων. Ομως την διαφορά αυτή την φορά την έκανε ο Λανουά. Ο Γάλλος αρχιδιαιτητής που ήρθε διωγμένος από την χώρα του αλλά με συστάσεις από τον ίδιο τον αρχιδιαιτητή της UEFA είχε δείξει τις προθέσεις του με το “καλημέρα” ήταν πήρε έτοιμη τη λίστα με τους διαιτητές από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ.

lANUA


Στο πρώτο βίντεο με Αγγλικά… Εφης Θώδη (Ra-Ra-Rasputin) και χωρίς υπότιτλους έγινε viral για τους λάθος λόγους. Και την Τρίτη έκανε το μη αναστρέψιμο λάθος. Ο τρόπος με τον οποίο προσπάθησε να δικαιολογήσει το πέναλτι που δεν έδωσαν διαιτητής και var στην ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής δεν μπορεί να δικαιολογηθεί όσο καλοπροαίρετος κι αν είναι κάποιος…

Κλείσιμο
Θα μπορούσε να πει οτιδήποτε που να μην συμφωνούσες όχι όμως να προσπαθήσει να αλλάξει ότι έχουμε μάθει τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο. Το έκανε όμως. Έδειξε πραγματικά αδίστακτος και ανάξιος κάθε εμπιστοσύνης. Και δυστυχώς έστειλε ένα μήνυμα πως όλα επιτρέπονται στον μαγικό κόσμο της ΕΠΟ της οικογένειας Γκαγκάτση, του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

GagatsisMakis


Ο Λανουά δεν δίστασε να πάει κόντρα σε ότι έχουμε μάθει ότι ισχύει στο ποδόσφαιρο όταν δύο παίκτες διεκδικούν την μπάλα και έρθουν σε επαφή. Οποίος την βρει πρώτος κερδίζει φάουλ. Από τότε που το ποδόσφαιρο παίζονταν στα χωράφια μέχρι την Κυριακή το βράδυ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Γκαρσία βρήκε πρώτος την μπάλα, ο Μπάμπα είχε απλωμένο το πόδι που δεν πάταγε στο έδαφος χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να αποφύγει το πόδι του Λιβάι και ο σέντερ φορ της ΑΕΚ χτύπησε και έμεινε κάτω χάνοντας και την εξέλιξη της φάσης. Ας έλεγε ο Λανουά ότι άλλο ήθελε εκτός από το ότι ο Λιβάι κλώτσησε τον παίκτη του ΠΑΟΚ!

Το ότι ο Μπάμπα δεν είχε πρόθεση να κάνει πέναλτι αλλά να παίξει την μπάλα είναι αλήθεια. Αλλά στην συντριπτική πλειοψηφία των πέναλτι που έχουμε δει όσα χρόνια βλέπουμε ποδόσφαιρο απουσιάζει η πρόθεση. Και δεν παίζει κανένα ρόλο η πρόθεση. Αλλιώς δεν θα δίνονταν πέναλτι εκτός αν υπήρχε… ορός της αλήθειας μίας χρήσεων για διαιτητές….

Penalti


Ουδείς γνωρίζει τι άλλο έχουμε να ζήσουμε από εδώ και πέρα. Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή η ΑΕΚ δεν πήρε ένα πέναλτι που θα δίνονταν άνετα χωρίς κανείς να διαμαρτυρηθεί και ο αρχιδιαιτητής που ήρθε από την Γαλλία και πληρώνεται με μισθό… Μονακό κάλυψε τους διαιτητές.

Μάλιστα στον Πουλικίδη είπε μπράβο για το Αγρίνιο. Στον Σλοβένο δεν μάθαμε ότι έδωσε συγχαρητήρια όμως για πάρτη του άλλαξε και τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου. Μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Μάρκου Ηλιόπουλου στον Γκαγκάτση το μήνυμα ήταν σαφές. Όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να είναι υπέρ των συνέταιρων.

Και δυστυχώς οι Έλληνες διαιτητές από αρχαιοτάτων χρόνων είναι ικανότατοι στην αποκωδικοποίηση των μηνυμάτων. Από κοντά και η… αποσιώπηση. Έγινε θέμα στην Ιταλία το back to back χειρουργείο της ΑΕΚ με τα πέναλτι που δεν της δόθηκαν σε Αγρίνιο και Φιλαδέλφεια όμως στην Ελλάδα νομίζεις ότι ασχολούνται μόνο οι… φανατικοί. Δυστυχώς όλα θυμίζουν αυτά που πιστεύαμε πως είχαμε θάψει…

Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει η ΑΕΚ είναι να καταληφθεί από την αίσθηση της ματαιότητας όπως γίνονταν κάποια στιγμή στα χρόνια της μαύρης… κόκκινης εικοσαετίας. Μιλάμε για τις σεζόν που θα μπορούσε η ΑΕΚ να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και όχι κάθε χρόνο. Η ΑΕΚ φέτος μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα.

Όπως και οι άλλες ομάδες που το διεκδικούν. Κανείς δεν έχει ξεχωρίσει, κανείς δεν έχει μείνει απαγορευτικά πίσω αφού και ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τα αποτελέσματα και είναι σε απόσταση από όπου μπορεί να φτάσει κάποια στιγμή στην κορυφή. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση το αίσθημα της αδικίας να κάνει τον οργανισμό ΑΕΚ να αισθανθεί πως δεν μπορεί ότι κι αν κάνει να κατακτήσει τον τίτλο.

Ούτε να λειτουργεί στο μυαλό οποιουδήποτε ως δικαιολογία για να δώσει έστω και λίγο λιγότερο από το 100%. Η διοίκηση της ΑΕΚ θα δώσει την δική της μάχη για να αλλάξουν οι συνθήκες και να γίνουν κανονικές. Ο Αλμέιδα και η ομάδα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους μόνο το παιχνίδι. Έρχεται ένα ακόμη πολύ δύσκολο. Και η νίκη είναι η μόνη λύση…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network