Τώρα, ναι, φαίνεται πως «κάτι» γίνεται επιτέλους στην Εθνική μας!
nikolakopoulos1

Κώστας Νικολακόπουλος

Τώρα, ναι, φαίνεται πως «κάτι» γίνεται επιτέλους στην Εθνική μας!

Μπορεί να φανεί αιρετικό, αλλά παρά το διπλό στο Γουέμπλεϊ εγώ περίμενα και το παιχνίδι με το ΕΙΡΕ για να σχηματίσω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την Εθνική μας. Είχα τους λόγους μου.

Κατ΄ αρχάς, το χθεσινό στο Καραϊσκάκη ήταν το τέταρτο επίσημο παιχνίδι που έδινε η Ελλάδα με τη Νότια Ιρλανδία μέσα σε διάστημα μόλις 16 μηνών! Κι ακόμη και μαθηματικά να το πάρει κανείς, είναι πάρα πολύ δύσκολο μία Εθνική, μία ομάδα γενικότερα θα έλεγα, να κερδίζει μία άλλη σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια μέσα σε τόσο μικρό διάστημα. Όμως, η Ελλάδα το έκανε, και δη βάζοντας δύο γκολ σε κάθε αγώνα, κάνοντας το «τέσσερα στα τέσσερα» με συνολικό σκορ 8-1!

16.6.2023 Ελλάδα-ΕΙΡΕ 2-1

13.10.2023 ΕΙΡΕ-Ελλάδα 0-2

10.9.2024 ΕΙΡΕ-Ελλάδα 0-2

Κλείσιμο
13.10.2024 Ελλάδα-ΕΙΡΕ 2-0

Είναι δε και το άλλο, εξίσου η, ίσως και πιο σημαντικό: Παραδοσιακά η Εθνική μας μετά από κάθε μεγάλη επιτυχία της, έκανε γκέλα! Θύμιζε…Ελληνάρα, που δεν μπορεί να έχει διάρκεια και δεν μπορεί να διαχειριστεί έναν θρίαμβο.

Albania - Greece 2-1


Να υπενθυμίσω ότι μετά την ιστορική κατάκτηση του ΓΙΟΥΡΟ το 2004, το πρώτο αποτέλεσμα της Ελλάδας ήταν ήττα 1-2 στην Αλβανία σε προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου! Και το 2014 το πρώτο της αποτέλεσμα μετά την καλύτερη παρουσία της σε τελικά Μουντιάλ ήταν ήττα 0-1 εντός έδρας από τη Ρουμανία σε προκριματικά ΓΙΟΥΡΟ! Αλλά και μετά τα τελικά του Μουντιάλ 2010, το πρώτο αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία 1-1 εντός έδρας με τη Γεωργία στα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ…

Και για να μην πηγαίνουμε τόσο μακριά: το 2021 το πρώτο ματς της Ελλάδας μετά την ισοπαλία 1-1 μέσα στην Ισπανία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν μία άλλη ισοπαλία, εντός έδρας, με τη Γεωργία…Αλλά και το 2018 τη νίκη 1-0 επί της Ουγγαρίας στο Nations League ακολούθησε ήττα 0-2 στη Φινλανδία…Και το 2017 τις ισοπαλίες μέσα στο Βέλγιο και τη Βοσνία στα προκριματικά του Μουντιάλ, είχε ακολουθήσει εντός έδρας ισοπαλία με την Εσθονία…

Να μην σας κουράζω άλλο, ήταν η ίδια πονεμένη ιστορία. Η Ελλάδα, ακόμη και στα καλύτερα της, δεν μπορούσε να διαχειριστεί την επιτυχία, τον θρίαμβο-στην καλύτερη, έκανε ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Τώρα, πρώτη φορά βλέπουμε, επιτέλους, την Εθνική μας να βγάζει μία διάρκεια και μία σταθερότητα. Να κάνει τη δουλειά όπως πρέπει και να κερδίζει και το ΕΙΡΕ, και να μην στέκεται, να μην σταματάει στο διπλό μέσα στην Αγγλία.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d4szqfabe2o9)


Πλέον, με αυτή την συνέπεια που δείχνει η ομάδα του Γιοβάνοβιτς, μπορούμε να διακρίνουμε ότι όντως κάτι γίνεται στην Εθνική! Δεν βλέπουμε απλά φωτοβολίδες, αλλά μία ομάδα που με σταθερά βήματα καταφέρνει να παίρνει αυτό που θέλει, είτε παίζει με ένα θηρίο, είτε με μία Φινλανδία, είτε με ένα ΕΙΡΕ.

Και, ακριβώς, όλο το μυστικό είναι να συνεχίσει έτσι! Γιατί, πολύ απλά, μόνο έτσι μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και σε βάθος χρόνου. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Κι αφού τον βρήκαν ο ομοσπονδιακός προπονητής και οι παίκτες του, ας τον κρατήσουν, σαν κόρη οφθαλμού…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ