Σουρεαλισμός
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Σουρεαλισμός

Ο ένας λέει ότι η ΕΡΤ ήταν η μόνη αντικειμενική φωνή ενημέρωσης και την φίμωσαν για να ελέγχουν τις ειδήσεις. Είναι η ίδια ΕΡΤ που διαχρονικά όλοι κατηγορούσαν ότι παίζει απροκάλυπτα το παιγνίδι της εκάστοτε ενημέρωσης, η ίδια δημόσια τηλεόραση που χάιδευε την εξουσία (και θα συνεχίσει να το κάνει όπως κι αν μετονομαστεί) και τόσα άλλα.

Ο Τσίπρας λέει ότι ο Σαμαράς κοροϊδεύει γιατί δεν έκανε επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων. Ο Τσίπρας λέει ότι έχει τον μαγικό τρόπο να μείνει η χώρα στο ευρώ αλλά χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς μνημόνια και χωρίς λιτότητα. Ο Τσίπρας -με ένα νόμο- θα επαναφέρει τους μισθούς και τις συντάξεις στα προ κρίσης επίπεδα και θα επαναπροσλάβει όλους τους απολυμένους (δεν διευκρινίζει αν όλα αυτά θα τα κάνει σε μια μέρα). Ακόμη και οι δικοί του στον ΣΥΡΙΖΑ τον κατακεραυνώνουν πού θα βρει τα λέφτα.

Ο Σαμαράς θα δώσει σε όλους δωρεάν... WiFi. Λες και οι συνταξιούχοι που δεν έχουν να φάνε και να αγοράσουν τα φάρμακά τους αυτό είναι που χρειάζονται. Ο Σαμαράς λέει ότι το μνημόνιο τελειώνει και ότι δεν θα μπουν νέα μέτρα. Ποτέ. Λες και ξαφνικά το χρέος μας εξαϋλώθηκε και τα 350 δισ. που χρωστάμε μας τα χάρισαν. Ο Σαμαράς προανήγγειλε και ποιες συγκεκριμένες κατηγορίες -χαμηλοσυνταξιούχοι και αστυνομικοί- θα ωφεληθούν από την διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος (το οποίο ακόμη οι δανειστές δεν αναγνωρίζουν).

Κλείσιμο
Ο Βενιζέλος λέει ότι πρέπει να επιτραπεί στις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες να κάνουν εξαγωγές (λες κι όταν μπορούσαν τα ΕΑΣ πουλούσαν όπλα στο εξωτερικό) και οι Τροϊκανοί γελάνε. Ο Βενιζέλος λέει όχι στο νέο  φόρο ακινήτων λες και δεν έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές, λες και δεν είναι όρος του μνημονίου και τον χαρακτηρίζει άδικο, αυτός που έβαλε το χαράτσι στα ακίνητα!

Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά την Τετάρτη ήταν γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Ομως πορεία και διαδήλωση δεν έγινε γιατί τα συνδικάτα (πλην ΠΑΜΕ που μάζεψε 10.000 ανθρώπους που διαδήλωσαν σώζοντας την τιμή και των υπολοίπων) δεν κατάφεραν να μαζέψουν κόσμο! Να το ξαναπώ; Εγινε γενική απεργία αλλά όχι διαδήλωση επειδή δεν εμφανίστηκε κόσμος να διαμαρτυρηθεί. Κι όλα αυτά στη χώρα που σαρώνεται από τα μνημόνια, στη χώρα που μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού οδηγούνται καθημερινώς σε βίαιη φτωχοποίηση.

Αλλόκοτα πράγματα συμβαίνουν. Σουρεαλιστικά. Ή μήπως είναι ιδέα μου;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK