Αντε πάλι στα θρανία όλοι όσοι γράφαμε για ελληνική χρεοκοπία φέτος

Media Club

Αντε πάλι στα θρανία όλοι όσοι γράφαμε για ελληνική χρεοκοπία φέτος

Αμα μαζέψουμε και πάρουμε τοις μετρητοίς όλα τα άρθρα και τις αναλύσεις που διαβάζαμε και γράφαμε, ότι «βρέξει-χιονίσει δεν αποφεύγουμε με τίποτα τη χρεοκοπία», θα ’πρεπε να συνταξιοδοτηθεί η μισή δημοσιογραφία. ✖✖✖ Κι όχι μόνο εμείς, αλλά και αναρίθμητοι πολιτικοί, αναλυτές, καθηγητές, που άπαντες κατέληγαν σε αυτό το συμπέρασμα, ιδίως προ και μετά των εκλογών! Κατεβάζουμε ρολά.

Αμα μαζέψουμε και πάρουμε τοις μετρητοίς όλα τα άρθρα και τις αναλύσεις που διαβάζαμε και γράφαμε, ότι «βρέξει-χιονίσει δεν αποφεύγουμε με τίποτα τη χρεοκοπία», θα ’πρεπε να συνταξιοδοτηθεί η μισή δημοσιογραφία. ✖✖✖ Κι όχι μόνο εμείς, αλλά και αναρίθμητοι πολιτικοί, αναλυτές, καθηγητές, που άπαντες κατέληγαν σε αυτό το συμπέρασμα, ιδίως προ και μετά των εκλογών! Κατεβάζουμε ρολά. ✖✖✖ Ας παραδεχτούμε ότι η πραγματικότητα ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ. ✖✖✖ Το πώς και γιατί είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο. Θα μπορούσαν και να μην έχουν έρθει έτσι τα πράγματα. Ομως ήρθαν. ✖✖✖ Οσοι πόνταραν ότι θα καταστραφούμε τελείως, μετράνε τώρα τις ζημιές τους.  ✖✖✖ Οσοι στοιχημάτισαν κανονικά -με λεφτά- ότι τελικά θα επιβιώναμε βγάλαν ένα κάρο χρήματα - μέχρι και 500 εκατ. ευρώ στην περίπτωση ενός fund. ✖✖✖ Οχι ότι οι πολίτες θα περάσουν το 2013 καλύτερα, ούτε ότι θα ανοίξουν οι ουρανοί και θα βρέχει επενδύσεις. Ομως, ας το παραδεχτούμε, η καταστροφή που προβλέπαμε απαξάπαντες δεν συνέβη, ενώ ήδη έχουμε κάποιες πολύ ισχνές ακόμα ενδείξεις αναστροφής.
✖✖✖ Αλλά όχι... δεν τσιμπάμε! Δεν θα τρέξουμε να προβλέψουμε ανάκαμψη και ανάπτυξη, γιατί τελικά τα πράγματα έρχονται όπως ΔΕΝ τα περιμένεις. ✖✖✖ Από την πλευρά μας, ως εφημερίδα γενικά, υπενθυμίζουμε μόνο το διακριτικό μας πρωτοσέλιδο την Κυριακή αμέσως μετά την επίσκεψη Μέρκελ. Τότε που γράφαμε για μυστική συμφωνία με Σαμαρά που θα κατέληγε και σε νέο haircut, και σε νέα βοήθεια στην Ελλάδα, και σε παραμονή στο ευρώ. Δεν το μαντέψαμε... ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ μεταφέραμε από υψηλά ιστάμενες κυβερνητικές πηγές, που απλώς δεν ήθελαν να το φορτωθούν επίσημα πάνω τους, γιατί ήταν -πολύ λογικά- στη «γραμμή» τού «ο φόβος φυλάει τα έρημα». ✖✖✖ Να το πούμε κι αλλιώς; Κρύβε λόγια, ΚΑΛΟΜΕΛΕΤΑ κι έρχεται!

Κλείσιμο



1. ΜΑΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
(ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΑΣΟΥΛΑ)

Εγινε γνωστή από το βουκολικό διαφημιστικό με τον μίστερ «Τσεκ-μασίν» και μετά πέρασε από διάφορα ψυχοτροπικά λούκια προκειμένου να σταματήσουν να τη φωνάζουν «Τασούλα».

Αναγνωρισμένη στον χώρο της (και στον χρόνο της) ηθοποιός, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία, έτσι κι αλλιώς, η Μαρία Διακοπαναγιώτου σε κάνει να σκέφτεσαι σοβαρά να εγκαταλείψεις την πρωτεύουσα και να φύγεις μια και καλή για τους αγρούς και τα χωράφια.

Κάτι που μάλλον θα ’ταν λάθος επιλογή, αφού η Διακοπαναγιώτου είναι «παιδί της πόλης» ή των πολύ ερημικών νησιών.










2.ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΔΙΩΤΗΣ

Αν δεν κερδίσει και το μεγάλο ΚΡΑΤΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ, θα ’ναι έκπληξη, αφού μέχρι τώρα τουλάχιστον το 2012 ήταν η χρονιά του.

Μετά την εντυπωσιακή εμφάνισή του στο σίριαλ-σταθμό της χρονιάς, τους «ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ», γνώρισε την αποθέωση με τις ημίγυμνες χορευτικές εμφανίσεις του στο «DANCING».

Ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κοιλιακοί που βλέπουμε είναι από τις λιγότερο χαρισματικές ιδιότητες που διαθέτει, γιατί κατά τ’ άλλα «φάτε, μάτια, ψάρια».

Ο Αναδιώτης είναι και της εκκλησίας, με την καλή έννοια, καθώς έχει βρει και τον πνευματικό του γυμναστή, στον οποίο εξομολογείται όλα όσα τον βασανίζουν. Και αυτές που βασανίζει πού θα βρουν να εξομολογηθούν;














3.   ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ

Περίτρανη απόδειξη ότι το κανάλι κάνει βασικά τον παρουσιαστή, αν τουλάχιστον διαθέτει τη βασική δημοσιογραφική υποδομή.

Η Μαρία Σαράφογλου είχε δείξει από την πορεία της στην κρατική TV ότι διαθέτει πολύ περισσότερα από τα βασικά και το MEGA έκανε, απ’ ό,τι αποδείχθηκε, μια πολύ καλή μεταγραφή στη βασική ομάδα του κεντρικού δελτίου.

 Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι αυτή τη στιγμή είναι το πιο λαμπερό πρόσωπο στην ειδησεογραφία, σε βαθμό που ο εσωτερικός και ο εξωτερικός ανταγωνισμός να ψάχνουν με αγωνία τις πρώτες ρυτίδες-σημάδια ωριμότητας. Μακριά από μας, χτύπα ξύλο!

Α, επιπροσθέτως τα λέει και καλά, εξ ου και πρέπει να προσέχει διπλά στα στενά.



4. ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΡΑΛΛΗ
Για πολλά έχουμε κατηγορηθεί, αλλά όχι ακόμα για «στραβωμάρα», όταν τουλάχιστον πρόκειται για σέξι παρουσίες.

Απ’ όσες έχουν περάσει απ’ το «ΟΛΑ» ως καλεσμένες, αλλά και απ’ όλη την τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, η Νικολέττα Ράλλη αναδεικνύεται το απόλυτο ΕΛΛΗΝΙΚΟ θηλυκό, πατριώτη.

Προσοχή βέβαια, γιατί εκτός από κορμί έχει και γλώσσα που τσακίζει. Η αδικαιολόγητη αποπομπή της από την αρχή του «Dancing» επιβεβαίωσε πανηγυρικά ότι είναι η γυναίκα που οι άντρες λατρεύουν να χαζεύουν και οι κοπέλες λατρεύουν να μισούν. Και δυστυχώς, ΑΥΤΕΣ ψηφίζουν.






5. ΟΡΕΣΤΗΣ ΤΖΙΟΒΑΣ
Ο άνθρωπος και ηθοποιός που όχι μόνο κατάφερε να επιβιώσει, αλλά και «την είπε» κι από πάνω στους «φτωχοδιάβολους» της δήθεν ενημέρωσης, που θέλουν με το ζόρι ένα κατιτίς το ελάχιστο για μια φημολογούμενη σχέση του με την επίσης διακριτική Κατερίνα Παπουτσάκη.

Μετά από αυτό δεν είναι καθόλου περίεργο που προτίμησε να παίξει ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ («Το μυστικό του βασιλιά») αντί να εμφανιστεί με την Αννα Βίσση στους «Δαίμονες», κάτι που θα ήταν εκ των πραγμάτων «παλιμπαιδίστικο».

 Ενας απλός κανονικός τύπος που θέλει να κάνει τη δουλειά του χωρίς να του τα πρήζουν, κάτι που δεν είναι και πολύ εύκολο σ’ αυτή τη ζωή. Για κανέναν, Ορέστη.







6. ΛΙΛΙΑΝΑ ΑΒΡΟΥΣΙΝ
Αλλη μία εξωτική παρουσία στο κρατικό κανάλι, συχνά κοκκινομάλλα και ενίοτε πρασινομάτα, γέννημα-θρέμμα κάποιας ανατολικής χώρας, βρέθηκε να κάνει εκπομπή… για την Τέχνη στην Αγία Παρασκευή.

Το γνωστό για τα ανάλογα κατά καιρούς «θαύματά» του Ραδιομέγαρο απέδειξε έμπρακτα την αντιρατσιστική του πολιτική δίνοντας πρόσβαση και σε αλλοδαπές παρουσίες. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο καταλυτικό ώστε δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε η Χρυσή Αυγή. Τώρα τελευταία κάπου έχει εξαφανιστεί, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι θα επιβιώσει και το 2013, γιατί δεν την πιάνει το κακό μάτι.

 Τι… εκπομπή κάνει; Ε… ξέρω γω… «Σημείο ART» το λένε στις μέρες μας.




7. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ
Μετά από είκοσι χρόνια με τους ίδιους και τους ίδιους παρουσιαστές των τοκ σόου, ήρθε και ένας «φρέσκος» περίεργος εκκεντρικός τριαντάρης να θέσει τα πράγματα και τα ερωτήματα «αλλιώς», αν όχι ευθέως, από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ TV.

Ανεξάρτητα από τα αναπόφευκτα λάθη στα οποία δεν του χαρίστηκε κανείς και κάποιες εμμονές που δεν τις κρύβει, αλλά τις διαφημίζει και από πάνω, κατέγραψε τουλάχιστον με τη σύντομη παρουσία του ότι υπάρχει και μια νέα γενιά που περιμένει να της δοθεί η ευκαιρία. Αν γίνει και λίγο πιο χαλαρός, θα βγει και πιο ανατρεπτικός.

Καλό παιδί - άγνοια κινδύνου γεμάτο! Δεν είναι κι άσχημα.





8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η πιο φρέσκια νέα παρουσία στα τηλεοπτικά πλατό χρεώθηκε άδικα με το καλημέρα διάφορες έχθρες και κακίες του χώρου, αλλά παρά ταύτα δείχνει ότι μπορεί να ξεχωρίσει.

Αυτό βέβαια θα επιβεβαιωθεί στον δρόμο, ως τότε όμως είναι σίγουρο ότι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δεν είναι ούτε κατά διάνοια η τυπική διακοσμητική ξανθιά στα πάνελ του

«Μες στην καλή χαρά» της Ναταλίας γερμανού! Η μανιασμένη πολεμική που της έγινε μάλλον κατέληξε σε ταχύτατη προβολή της και όλοι ξαφνικά βρέθηκαν να συζητούν για το ποια είναι και τι κάνει. Ετσι είναι η TV. Είτε το ’χεις, είτε δεν το ’χεις.














9. ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ
Μπορεί να ξεκίνησε κάπως αμφιλεγόμενα τη χρονιά αποδεχόμενη να συμμετέχει στην τόσο κακόφημη εκπομπή «ΟΛΑ Μπάχαλο Φέτος», αλλά δεν το ’βαλε κάτω.

Ανεξάρτητα απ’ όλα τα άλλα, κάνει και την πρώτη της εμφάνιση σε βασικό ρόλο στη νέα ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Λιμουζίνα», όπου υποδύεται μια Γαλλιδούλα, που ελπίζουμε ότι θα κάνει και διάφορα «γαλλικά».

Το καλό με τη Δούκισσα είναι ότι συμπεριφέρεται σαν να ’χει απόλυτη ΑΓΝΟΙΑ της καταλυτικής ομορφιάς της και της εξωπραγματικής επίπτωσης που μπορεί να έχει σ’ όλους τους άλλους.

Το κακό είναι ότι ΚΑΙ τα ξέρει, και μπορεί να τα διαχειρίζεται όπως εκείνη νομίζει, και όχι όπως εσύ.











10. ΑΝΘΗ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗ
Μια που, όπως πάνε τα κανάλια, δεν αποκλείεται στο μέλλον να βλέπουμε κυρίως κρατική TV, χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό τη μετ’ εμποδίων έστω εμφάνιση νέων προσώπων, της εξής μίας δηλαδή, της ΑΝΘΗΣ ΣΑΛΑΓΚΟΥΔΗ.

Κόρη πρώην Νεοδημοκράτη πολιτικού και golden girl της Θεσσαλονίκης, η νεαρή παρουσιάστρια είναι μια όαση ανάμεσα σε διάφορες κρατικοδίαιτες «μούμιες» που στοιχειώνουν την Αγία Παρασκευή από εποχής του αλησμόνητου Μαρούδα.

Διάφορες μυστήριες δυνάμεις προσπάθησαν με το ζόρι να ματαιώσουν τη λυτρωτική κάθοδό της στην Αθήνα, με το επιχείρημα ότι δεν έχει εμπειρία και ότι η εκπομπή «136» δεν έχει κάποια ιδιαιτερότητα, στερούνται οιουδήποτε ενδιαφέροντος άμα τη εμφανίσει της Ανθής. Αρκεί να μην τη φάει κανείς





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network