Γερμανοτσολιάδες και γερμανοφυλλάδες μη μας βάζετε να διαλέξουμε

Media Club

Γερμανοτσολιάδες και γερμανοφυλλάδες μη μας βάζετε να διαλέξουμε

Δεν λέω, έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις όπου ανακαλύπτουν ότι είναι κρυφές αδερφές στα -ήντα τους! Μην ανησυχείς. Αν όμως βλέπεις κι εσύ -όπως κι εγώ- τον «Πύργο του Ντάουντον», το «Οι πάνω και οι κάτω» κι άλλα τέτοια μπι-μπι-σί-στικα στην κρατική, δεν πειράζει, να πας να κοιταχτείς. Θυμάσαι να σε ακούμπησε κανείς; ✖✖✖ Το πιο γρήγορο πιστόλι αποδείχθηκε η τύπου «Ελευθεροτυπία» «Εφημερίδα των Συντακτών», πυροβολώντας από την πρώτη μέρα την επανεκδοθείσα «Ελευθεροτυπία» με αιχμές για τους χρηματοδότες της κ.λπ. Τι αιχμές δηλαδή... ΜΑ-ΧΑΙ-ΡΙΕΣ!

Δεν λέω, έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις όπου ανακαλύπτουν ότι είναι κρυφές αδερφές στα -ήντα τους! Μην ανησυχείς. Αν όμως βλέπεις κι εσύ -όπως κι εγώ- τον «Πύργο του Ντάουντον», το «Οι πάνω και οι κάτω» κι άλλα τέτοια μπι-μπι-σί-στικα στην κρατική, δεν πειράζει, να πας να κοιταχτείς. Θυμάσαι να σε ακούμπησε κανείς; ✖✖✖ Το πιο γρήγορο πιστόλι αποδείχθηκε η τύπου «Ελευθεροτυπία» «Εφημερίδα των Συντακτών», πυροβολώντας από την πρώτη μέρα την επανεκδοθείσα «Ελευθεροτυπία» με αιχμές για τους χρηματοδότες της κ.λπ. Τι αιχμές δηλαδή... ΜΑ-ΧΑΙ-ΡΙΕΣ! ✖✖✖ Η συνέχεια αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τους κουτσομπόληδες της «πιάτσας» που τρίβουν τα χέρια τους, υπενθυμίζοντας ότι οι εσωτερικοί εμφύλιοι ήταν κάτι παραδοσιακό και συχνά δημιουργικό στην παλιά «Ελευθεροτυπία». ✖✖✖ «Αμα φαγώνονταν μία φορά τότε που ήταν όλοι μαζί, σκέψου τι θα γίνει τώρα που είναι ανοιχτά απέναντι», λένε. ✖✖✖ Α, δεν ξέρω. Μπορεί και να πάει ανάποδα, γιατί ΑΛΛΗ ΧΑΡΗ έχει να κοπανιέσαι εντός του ίδιου ΜΕΣΟΥ, κάτι που εκλαμβανόταν τότε τουλάχιστον ως πρωτοτυπία, απόδειξη ελευθερίας, πολυφωνίας κ.λπ. κ.λπ. κι άλλο τώρα όπου τα κίνητρα είναι -όσο να ’ναι- και ανταγωνιστικά.

Κλείσιμο
Ο πιο ενθουσιασμένος Ελληνας του 2013: ο Γρηγόρης Μπάκας του star με τη σύζυγό του, ανήμερα Πρωτοχρονιά στην παντρειά

✖✖✖ Μια που, είτε το θέλουμε είτε όχι, ισχύει εν πολλοίς το «ο θάνατός σου, η ζωή μου», αφού η πίτα είναι μικρή - ιδίως για τα καθημερινά φύλλα. ✖✖✖ Εκτός κι αν ξαφνικά μεγαλώσει, πράγμα που ευχόμαστε, για να επιβιώσουν άπαντες, να ’χουν αυτοί να γράφουν ο ένας για τον άλλο, κι όλοι μαζί για τρίτους. ✖✖✖ «Αβάντα» και κομπλιμέντο πήγε να κάνει δημοσιογράφος της ΝΕΤ στον διευθυντή της νεοεκδοθείσας «Ε», τον Βαγγέλη Παναγόπουλο (που πάντα έβγαζε τη δουλειά όταν ο Φυντανίδης ξεχνιόταν φιλοσοφώντας), λέγοντάς του: «Χαιρόμαστε που βλέπουμε το πρωί να μεγαλώνουν οι ΝΤΑΝΕΣ των εφημερίδων που παρουσιάζουμε». Στράβωσε ο «παλιός» και τον έκοψε: «για μας είναι κυρίως θέμα ποιότητας ενημέρωσης», καθότι εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο κομψό να σε αντιμετωπίζουν σαν μία ακόμη εφημερίδα... στην ΝΤΑΝΑ! ✖✖✖ Βεβαίως, στο τέλος-τέλος, το ζήτημα είναι να υπάρχουν ΝΤΑΝΕΣ και όχι ράφια ή, όπως παλιά, κρέμασμα με μανταλάκια, αν με αντιλαμβάνεστε. ✖✖✖ Οι μερακλήδες-«εφημεριδοφάγοι» έμειναν καταρχάς ικανοποιημένοι από τη νέα «Ε» κυρίως γιατί μοιάζει ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ στην παλιά «Ε» με μίνιμουμ καινοτομίες! Ορισμένοι «ορκισμένοι» δεν θα ’θελαν ΚΑΜΙΑ καινοτομία ποτέ και ει δυνατόν να βγαίνει και με την ίδια ημερομηνία! ✖✖✖ Πάντως, αν ο στόχος ήταν να μιλήσουν στη συνήθεια και στο θυμικό του αναγνώστη, το πέτυχαν, και η ζωή θα δείξει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει.


Οταν είδαμε την ΚΙΡΚΗ από κοντά, μια 19χρονη καλλιτέχνιδα γεμάτη ζωή, ΦΩΝΗ και λίγη μαγκιά, είπαμε ότι ο ΘΕΟΣ θα ’κανε ΖΙΓΚ ΖΑΓΚ όταν μας έπλασε εμάς. Και μετωπική μετά που είδε το αποτέλεσμα


✖✖✖ Πολύ δυναμωμένος και ανανεωμένος επανήλθε ο Ευαγγελάτος μετά τις διακοπές και η ειδησεογραφία όσο να ’ναι τον βοηθάει. Κι αυτός με τη σειρά του ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ «ΣΚΑΪ στις 7». ✖✖✖ Πικραμένοι συριζοπουλαίοι που έχουμε στο «ΘΕΜΑ» τραβάνε μεγάλη αγωνία και ζόρι σχετικά με το τι θα γίνει τη Δευτέρα στη συνάντηση Τσίπρα... με ΣΟΪΜΠΛΕ! Που ήταν, όπως και να το κάνουμε, το μεγάλο νέο της ημέρας, μετά την επίθεση με τα γκαζάκια σε γνωστούς (αλλά όχι «μεγαλο»-)δημοσιογράφους. Η αγωνία τους είναι μήπως εκτεθεί ο Αλέξης, αν θα του βγει σε καλό, ή τύπου Αργεντινής, κι αν το εννοούσα ή τους δούλευα όταν έλεγα «άντε και στη Μέρκελ... ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ». ✖✖✖ Είδα ότι τσιμπάνε οι συριζοπουλαίοι και το πήγα παραπέρα: «Από τη μια, αδειάζει τον αναρχικό βουλευτή του, από την άλλη, πάει στον Σόιμπλε - λίγο ακόμη και θα βάλει μέσα και τον Μιχαλολιάκο σαν Συνιστώσα. Αν τον πείσει βέβαια, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι ακόμα 100% αντιμνημονιακή», συμπλήρωσα το αριστεροεπιδέξιο «φαρμάκι» μου.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ το «Dancing with the stars» μόνο και μόνο για τη διαχρονικά ωραιότερη παρτενέρ! Μαρία ΑΝΤΙΜΙΣΑΡΗ, μαζί σου και γκάγκναμ στάιλ!

✖✖✖ Δικαίως ξεσηκώθηκαν όλοι οι συνάδελφοι απ’ όλα τα παράθυρα των καναλιών, τα μικρόφωνα και τα σχετικά για τα ΓΚΑΖΑΚΙΑ που πλήττουν την ελευθερία του λόγου κ.λπ. κ.λπ., αλλά και απείλησαν ευθέως τις ζωές δημοσιογράφων και των οικογενειών τους. Καλό θα ήταν όμως να ήμασταν όλοι τόσο ΑΠΟΛΥΤΟΙ στην καταδίκη ανάλογων ενεργειών και όταν αφορούν π.χ. διάφορους πολιτικούς, επιχειρηματίες και άλλα δημόσια πρόσωπα. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις μάλιστα η «καταδίκη»... ΑΝ είναι «καταδίκη», δεν είναι και τόσο ΑΠΟΛΥΤΗ, ενώ ακούγονται και κάτι «ναι μεν, αλλά». ✖✖✖ Με υπονοούμενα ότι ο ένας μπορεί και να το άξιζε, ο άλλος πήγαινε γυρεύοντας κ.λπ. κ.λπ. Μην ξεχνάμε άλλωστε το κορυφαίο κρούσμα θανάσιμης ΒΙΑΣ με την εκτέλεση του ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ, Θεός σχωρέσ’ τον, για τον οποίο, αναλογικά, θα ’πρεπε να ’χε γίνει 1.000% μεγαλύτερος χαμός. Ομως ΔΕΝ έγινε γιατί ο μακαρίτης δεν ήταν «συστημικός», δεν είχε εκπομπή κ.λπ., ήταν απλώς ο ικανότερος μπλόγκερ με πολύ μεγάλους εχθρούς! Και αλλού και κυρίως του σιναφιού! ✖✖✖ Θυμάμαι επίσης ότι πριν από λίγο καιρό είχαν μπει βόμβες και σε άλλους δημοσιογράφους, ενώ και οι καταλήψεις ραδιοφωνικών σταθμών κάθε λίγο και λιγάκι αντιμετωπίζονται ως πταίσμα, σε σχέση... μ’ όλα αυτά που γίνονται τριγύρω μας. ✖✖✖ Ομως δεν ξέρεις ποτέ πού αρχίζουν οι ασκήσεις «επαναστατικής γυμναστικής» και πότε θα ’χουμε τίποτε άλλα ΔΡΑΜΑΤΑ.

ΤΣΑΚΙΖΕΙ πάλι ταμεία -κι όχι μόνο- ο Μάρκος Σεφερλής στη φωλιά του... κούκλου!

✖✖✖ Αν θέλουμε να το πάμε και πιο βαθιά, όμως, υπάρχει και ένα άλλο είδος «τρομοκρατίας» απέναντι σε ΜΜΕ, και δη ηλεκτρονικά, sites κ.λπ, που έχει χαρακτηριστικά οργανωμένων μηχανισμών. ✖✖✖ Γράφεις κάτι εναντίον του Χ προσώπου, και ξαφνικά τρως τέτοιο καταιγισμό σχολίων και ύβρεων, με προφανή στόχο εκφοβισμού, που αναρωτιέσαι: μήπως κάποια κόμματα ή ισχυρά πολιτικά πρόσωπα διαθέτουν σοσιαλμιντιακούς στρατούς που, μόλις παίρνουν το σινιάλο, παίρνουν φόρα και ΤΑ ΧΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ μαζί και πανομοιότυπα σ’ όποιον κάνει κριτική στο κόμμα, στον αρχηγό, στον τάδε βουλευτή; ✖✖✖ Το ερώτημα δεν είναι θεωρητικό γιατί χάρη στη ρημάδα την τεχνολογία έχουμε εντοπίσει το στίγμα των γνωστών αγνώστων κουκουλοφόρων του Ιντερνετ, του Facebook, του Twitter και των λοιπών νέου τύπου συστημάτων επικοινωνίας... ✖✖✖ Αλλά και πέραν της τεχνολογίας δεν είναι δύσκολο για έναν επαγγελματία του χώρου να εντοπίσει πανομοιότυπα σχόλια και επαναλαμβανόμενες κατηγορίες. ✖✖✖ Και πραγματικά, δεν ξέρω πόσο πιο τρομακτικό είναι το ΓΚΑΖΑΚΙ από το να παίρνεις κάθε μέρα δέκα μηνύματα στο email σου, ή σε οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό μέσο, ότι «θα σε σκίσουμε», «θα πεθάνεις, ρε π...». ✖✖✖ Ποιοι διατηρούν αυτούς τους σοσιαλμιντιακούς μικρο-στρατούς; Τους ξέρουμε και το ξέρουν, απλώς δεν είναι και τόσο εύκολο να αποδειχθεί. Πάντως, επειδή η ηλεκτρονική πολιτική τρομοκρατία απειλεί επίσης την ελευθεροτυπία, έστω και λιγότερο από τα γκαζάκια, καλό είναι να μαζευτούν μερικοί-μερικοί... ✖✖✖ ΔΕΝ ΤΑ ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ όλο το δημοσιογραφικό σύστημα που κάλυψε την υπόθεση με το στικ, τη λίστα Λαγκάρντ κ.λπ. κ.λπ. Καταρχάς με την ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ της γλώσσας που υπέστη νέο βιασμό, με τα «το στικάκι» -ΤΟΥ ΣΤΙΚΑΚΙΟΥ... Ω, ΣΤΙΚΑΚΙΑ! Ελεος, ρε παιδιά! Το ΣΤΙΚ, του ΣΤΙΚ, τα ΣΤΙΚ, και τελειώσαμε.

Αν ήταν δημοσιογράφος στο εξωτερικό, με τέτοιες επιτυχίες θα είχε πάρει δέκα «πούλιτζερ». Εδώ περίμενε στο τηλέφωνο για δουλειά μία ολόκληρη χρονιά. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΥΛΗ. Πιο δημοσιογράφος, δεν γίνεται

✖✖✖ Από την άλλη, με την επίδειξη υψηλής τεχνογνωσίας από τον κάθε παπαρολογούντα σχετικά με το πώς αλλοιώθηκε ή δεν αλλοιώθηκε το USB κ.λπ. κ.λπ. Ακούστηκαν τέτοιες μπαρούφες που θα μπορούσες να πεις ΕΣΥ, ΣΤΙΒ ΤΖΟΜΠΣ, ΕΦΥΓΕΣ ΝΩΡΙΣ! Εκτός κι αν... τώρα μου ’ρθε η ιδέα, τα γκαζάκια δεν τα βαλαν αγανακτισμένοι αναρχοαυτόνομοι, όπως άφησαν διάφοροι να εννοηθεί, αλλά ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΧΑΚΕΡ που δεν άντεξαν να ακούν τόσες μακακίες σχετικά με τα στικ, την τεχνολογία, τις αλλοιώσεις και τα σχετικά. ✖✖✖ Γι’ αυτούς που το έκαναν επίτηδες προκειμένου να βοηθήσουν στη συγκάλυψη του βασικού κατηγορουμένου για τη λίστα τέως «τσάρου», μέσα από τα μεγάλα MEDIA που τον αβαντάρουν, μπορείς να πεις: «Αξιος ο μισθός τους!». Για τους περισσότερους όμως που καλώς μετέδιδαν ό,τι ανοησία τούς σερβίριζε ο κάθε χάι-τεκ πληροφοριοδότης, ισχύει το «Καλά, δεν ήξερες... ΔΕΝ ρώταγες;».

Κορίτσια, ο Σον Πεν! Οχι, δεν ξέρω αν έχει κάνει πλαστική όρχεων, όπως ο Τζορτζ Κλούνεϊ

✖✖✖ Θα μου πεις, μόνο τους λειτουργούς του Τύπου βρήκες να ψέξεις; Ε, ναι, γι’ αυτά γράφει η στήλη, η οποία προβαίνει και σε μία ακόμη αποκάλυψη. Το CD Λαγκάρντ ήταν και 3D! Αν έβαζες τα ειδικά γυαλιά, έβλεπες κανονικά τα χρηματοκιβώτια και τα σχετικά! ✖✖✖ Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό λοιπόν. Ακολουθείτε όλοι μαζί, να βρείτε ποιος είχε γυαλιά 3D, πότε τα φόρεσε τελευταία φορά κ.λπ. κ.λπ. Αντε περαστικά μας! ✖✖✖ «Οι σχέσεις των ζευγαριών εν μέσω κρίσης» ήταν ένα από τα θέματα που ανέπτυξε στην εκπομπή «136» η Ανθή Σαλαγκούδη και είμαι σίγουρος ότι θα ανέβηκαν κάπως τα νούμερα-σαλιγκάρια! ΠΕΣ ΤΑ, ΡΕ ΑΝΘΗ! Εσύ πρέπει να πας στον Σόιμπλε - όχι ο Αλέξης! Υπήρχε κι ένας επιστήμονας εκεί που τον ρωτούσαν πώς μπορεί να ξεπεράσει ένα ζευγάρι τις επιπτώσεις της κρίσης στη σχέση του! Ελεγε διάφορα της παρηγοριάς και δεν άφηνε την ΑΝΘΗ να πει το αυτονόητο. «Ε, αν δεν μπορεί να ξεπεράσει την κρίση, ας ξεπεράσει τη σχέση ή την έννοια “ζευγάρι”»! Για όλα υπάρχουν λύσεις στη Δημοκρατία.

Είναι αδύνατον τελικά να πετύχεις τη Μελέτη σε κάποια στιγμή που να ’χει χάσει το στυλ της

✖✖✖ Βλέπω να πληθαίνουν τα ξένα δημοσιεύματα για τους κακούς Ελληνες μιντιάρχες, τα υπερχρεωμένα κανάλια και λοιπά ΜΜΕ, με διάφορους επιθετικούς προσδιορισμούς καθόλου κολακευτικούς. Καταρχάς, παρότι είμαστε οι τελευταίοι που έχουμε συμφέρον να βοηθηθούν οι Ελληνες ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ που θέλουν να μας φάνε το λαρύγγι... πώς να το κάνεις... ισχύει το ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΟΙΟΙ ΜΙΛΑΝΕ! Τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά Media, από εφημερίδες έως κανάλια και ό,τι άλλο θέλετε, ανήκουν σε ακόμη μεγαλύτερους βιομηχανικούς, τραπεζικούς ή επενδυτικούς κολοσσούς. Ελάχιστες οι εξαιρέσεις. ✖✖✖ Τα συμφέροντα που εκπροσωπούν είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και οι βλέψεις τους για τα ελληνικά ψευτο-ασημικά, γνωστές και δεδομένες. Αρα (τουλάχιστον) ας μη μας παριστάνουν ΤΙΣ ΜΩΡΕΣ ΠΑΡΘΕΝΕΣ. ✖✖✖ Δεύτερον, η Ελλάδα δεν έπεσε έξω από τον υπερχρεωμένο ιδιωτικό τομέα, αλλά από το υπερχρεωμένο Δημόσιο. Ακόμη και οι τράπεζες από τα ομόλογα του κράτους φάγανε την πιο βαριά κατραπακιά.

Δεν θέλω αίματα

Απίστευτα κι όμως αληθινά απ’ το Ιντερνετ: «Χρεοκοπημένε, άφραγκε απελπισμένε. Αμα είναι να αυτοκτονήσεις, δεν θέλω αίματα. Προσπάθησε τουλάχιστον να πρωτοτυπήσεις. Ενα μπουκάλι τσίπουρο, ένα κουτί Βιάγκρα, δυο κορίτσια της (ανα)δουλειάς κι... άντε και κοιμήσου». 
✖✖✖ Τρίτον, έτσι για να συζητάμε ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ με τους ξένους και τα φερέφωνά τους, γιατί ξαφνικά τόσο ενδιαφέρον για τα ελληνικά Media; Κάνω και κουίζ εδώ, άμα λάχει, για να καταλάβει ο κόσμος: α) Μπας και θέλουν να αγοράσουν greek ΜΜΕ; β) Μήπως θέλουν να επενδύσουν σε greek ΜΜΕ έστω; γ) Μήπως απλώς θέλουν να τα ΚΛΕΙΣΟΥΝ; Ε, δώστε μόνοι σας την απάντηση και μετά αναρωτηθείτε: ΓΙΑΤΙ θέλουν να τα κλείσουν; Για να... μας πάρουν την αγορά; Σιγά την αγορά. Ετσι που την κατάντησαν με τη λιτότητα είναι σαν συνοικιακή λαϊκή. ✖✖✖ Οχι, βέβαια. Θέλουν να κλείσουν τα ελληνικά MEDIA για να ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΟΥΝ πιο εύκολα. Ετσι για να ξέρουμε για τι πράγμα συζητάμε.

Απελπισμένος ο Χρήστος Φερεντίνος, αναπολεί τα παλιά οδοιπορικά χωρίς σκι, παιδιά, σκυλιά, χακούνα ματάτα

✖✖✖ Οσο για τους γνωστούς συνωμοσιολόγους, θα ήταν μάλλον άσκοπο να τους πληροφορήσουμε ότι λόγω ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ κανένα μέσο δεν βγάζει λεφτά, κανένας εκδότης ή καναλάρχης δεν κονομάει, έστω και... κολάτεραλ, που λέγαμε παλιά, και πολύ λίγοι δημοσιογράφοι μπορούν πια να ζουν από τη βασική δουλειά τους και μόνο. ✖✖✖ Αρα, ΟΣΟΙ συνεχίζουν να το κάνουν, το κάνουν επειδή ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ, ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ, ή δεν ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ - και σε καμία περίπτωση πάντως για να βγάλουν λεφτά! ✖✖✖ Υπό μία έννοια, ζούμε, χωρίς να το θέλουμε, την πιο ΑΔΟΛΗ και ανιδιοτελή περίοδο της δημοσιογραφίας, ο καθένας απ’ την πλευρά του. ✖✖✖ Ολοι, απ’ τον καναλάρχη ως τον ρεπόρτερ, κι απ’ τον εκδότη ως τον γραφίστα, ΦΤΥΝΟΥΝ ΑΙΜΑ για να βγει το προϊόν που πρέπει να βγει. Οπως βγει, τέλος πάντων... ✖✖✖ Τι σημαίνει αυτό... από την ανάποδη πλευρά; Οτι οι δημοσιογράφοι θα βρουν τρόπο να μιλήσουν, να γράψουν, να πληροφορήσουν, είτε τους ρίχνουν γκαζάκια, είτε τους λούζουν με τροϊκανά ραβασάκια! Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το ΧΟΥΙ!

Μόνο με συνοδό τον ΜΙΧΑΛΗ ΖΑΜΠΙΔΗ μπορείς να ’σαι σίγουρος ότι θα βρεις άδεια θέση στην Αράχοβα




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network