Πατάτες φούρνου ή τηγανητές; Τι προτιμούν οι αναγνώστες του Cantina;
Το καλοκαιράκι -και όχι μόνο- δηλώνουμε λάτρεις της πατάτας. Στο καθιερωμένο κουίζ της Τετάρτης στο Viber σάς ρωτήσαμε ποια είναι η αγαπημένη σας εκδοχή: πατάτες μελωμένες στον φούρνο ή τραγανές, κατευθείαν από το τηγάνι;
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι τηγανητές είναι πρώτες στις προτιμήσεις σας, αφού συγκέντρωσαν ποσοστό 70% αφήνοντας πίσω τις πατάτες φούρνου που έφτασαν μόλις το 30%. Εμείς, συγκεντρώσαμε για εσάς πεντανόστιμες συνταγές και για τις δύο εκδοχές για να διαλέξετε την αγαπημένη σας.
Συνταγές με πατάτες τηγανητές
Πατάτες τηγανητές τριών σταδίων
Η μέθοδος για τέλειες τηγανητές πατάτες τριών σταδίων που θα βγούν τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα, προϋποθέτει μια φριτούρα, δηλαδή μια κατσαρόλα με διχτάκι.
Πατάτες τηγανητές με τον τρόπο της Κρήτης
Την πρώτη φορά που άκουσα από τον Στέλιο Τριλυράκη να λέει σε πελάτη «μην υποτιμάτε τις τηγανητές πατάτες, κύριε» δεν μπόρεσα να κρατήσω τα γέλια μου, αρκετά θορυβώδη μάλιστα, θα έλεγα. Όχι γιατί οι δικές του αξίζουν πραγματικά τον κόπο -που τον αξίζουν, δηλαδή- αλλά γιατί στ’ αλήθεια, για κάμποσες δεκαετίες, η τηγανητή πατάτα υπήρξε η σταθερά σε κάθε οικογενειακό ή παρεΐστικο τραπέζι ταβέρνας που σεβόταν τον εαυτό του.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr