Φουτουριστικό off-road προκαλεί τα supercars

Φουτουριστικό off-road προκαλεί τα supercars

Η εταιρία του πρώην σχεδιαστή της Jaguar Ian Callum παρουσίασε ένα εντυπωσιακό όχημα υψηλών επιδόσεων που μπορεί να πάει κυριολεκτικά παντού

Callum_skye
Το Callum Skye, είναι ένα καινοτόμο ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο παντός εδάφους που έχει σχεδιαστεί από τον πρώην σχεδιαστή της Jaguar Ian Callum και είναι το πρώτο κατά παραγγελία αυτοκίνητο από το ομώνυμο σχεδιαστικό γραφείο του Callum. Το Skye έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί οχήματα όπως το Ariel Nomad, το οποίο σύντομα θα προσφέρει και ηλεκτρική επιλογή. Οι τιμές για το Skye κυμαίνονται από 94 έως 115 χιλιάδες ευρώ.
Το δημιούργημα του Callum έχει ως στόχο να συνδυάσει τις εκτός δρόμου ικανότητες με τις επιδόσεις στο δρόμο, και διατίθεται στην αγορά ως ένα αποκλειστικό, υψηλής ποιότητας όχημα. Το Skye θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις, η μία βελτιστοποιημένη για off-road περιπέτειες και η άλλη για σπορ οδήγηση στο δρόμο.
Διαθέτει ένα σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες και μια μπαταρία 42 kWh, που παρέχει αυτονομία σχεδόν 300 χιλιομέτρων. Το αυτοκίνητο έχει μήκος 4.047 χιλιοστά και πλάτος 1.900 χιλιοστά, παρόμοιο μέγεθος με το Renault Clio και το Dacia Sandero. Με βάρος μόλις 1150 kg, το Skye είναι ένα από τα ελαφρύτερα διαθέσιμα ηλεκτρικά. Διαθέτει ένα στιβαρό χαλύβδινο πλαίσιο χωροδικτυώματος με συνθετικά υλικά στο αμάξωμα και ανεξάρτητη ανάρτηση, εξασφαλίζοντας μεγάλη απόσταση από το έδαφος και διαδρομή.
Κλείσιμο
Το αμάξωμα διαθέτει ένα τολμηρό, λειτουργικό σχήμα και μεγάλες πόρτες με τζάμια. Το εσωτερικό αντικατοπτρίζει τη μινιμαλιστική αισθητική του εξωτερικού, με μια κεντρική κονσόλα, περιστροφικούς επιλογείς με οθόνη αφής και μια κεντρική οθόνη αφής για τα χειριστήρια. Ο πίσω πάγκος του Skye μπορεί να φιλοξενήσει παιδιά και αφαιρείται για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο. Η πρόσβαση στον χώρο αποσκευών γίνεται μέσω μιας ανοιγόμενης πίσω πόρτας, δίνοντας έμφαση στην πρακτικότητα.
Η εταιρεία του Ian Callum, που ιδρύθηκε το 2019, διατηρεί μια μικρή και ευέλικτη ομάδα άνω των 20 ατόμων. Το Skye ακολουθεί τα επιτυχημένα έργα της εταιρείας, όπως η αναθεώρηση της Aston Martin Vanquish του 2001 και διάφορα εγχειρήματα σχεδιασμού προϊόντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης