Το νέο supercar της Hispano Suiza

Το νέο supercar της Hispano Suiza

H θρυλική εταιρεία Hispano Suiza τιμά τα 120 χρόνια από την ίδρυσή της με ένα νέο supercar.

240614115351_Hispano-Carmen-Sagr

Η Hispano Suiza, μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα τη Βαρκελώνη, γιορτάζει φέτος τα 120 χρόνια ζωής και το γιορτάζει δημιουργώντας ένα αμφιβόλου αισθητικής supercar.

Το Carmen Sagrera αποτελεί το τρίτο μοντέλο της γκάμας «Carmen» και είναι σίγουρα το πιο σημαντικό αφού τιμάει την ιστορία της μάρκας. Ο σχεδιασμός του είναι μάλλον ιδιαίτερος, με βασικά του χαρακτηριστικά την εκκεντρική μάσκα και τα έντονα φουσκωμένα φτερά.


Κλείσιμο
Το νέο ισπανικό μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.115 ίππους και 1.160 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, ενώ οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές με το «0-100 χλμ./ώρα» να έρχεται σε 2,6 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 290 χλμ./ώρα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν τα ελαστικά που χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο και έχει επιμεληθεί η Michelin. Τα Pilot Sport 4S έχουν ένα μοναδικό σχεδιαστικό μοτίβο, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τον Αντόνιο Γκαουντί, διάσημο αρχιτέκτονα της Καταλονίας. Από την άλλη, η μπαταρία έχει χωρητικότητα 103 kWh και χαρίζει αυτονομία 480 χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο.

To supercar της Hispano Suiza διαθέτει επίσης ρυθμιζόμενες αναρτήσεις και κατασκευασμένο από ανθεκτικό ατσάλι πλαίσιο, ενώ τα φρένα είναι κεραμικά-carbon με δίσκους 400 χλστ.

Το εξωτικό αυτό supercar από τη Βαρκελώνη θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο φετινό Goodwood Festival of Speed στη Μεγάλη Βρετανία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης