Θανάσης Μαρτίνος: Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά

Θανάσης Μαρτίνος: Αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά

Όλα όσα είπε για την οικογένειά του και την ελληνική ναυτιλία στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής εφοπλιστικής κοινότητας, της οικονομίας, της πολιτικής και της Εκκλησίας

martiosnew
Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Πειραιά αναγορεύτηκε ο Θανάσης Μαρτίνος. Με την απονομή της ύψιστης αυτής ακαδημαϊκής διάκρισης το Πανεπιστήμιο Πειραιά τίμησε την προσφορά του Έλληνα πλοιοκτήτη στην ανάπτυξη της Ελληνικής Ναυτιλίας, της Ελληνικής Οικονομίας αλλά και την προσφορά του στην κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας και σε τομείς, όπως η παιδεία, η έρευνα και ο πολιτισμός.

Τα «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο αδελφός του Θανάση Μαρτίνου, Ανδρέας Μαρτίνος, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού, ο Πάνος Λασκαρίδης, ο Μιχάλης Πατέρας, o Νικόλαος Α. Τσαβλίρης, η Ιωάννα Γ.Προκοπίου, η Ειρήνη Νταϊφά, ο Δημήτρης Προκοπίου, ο Γιάννης Τριφύλλης, ο Κώστας Πρίφτης, οι αδελφοί Στεφάνου, ο Κώστας Αχλαδίτης, ο Γιάννης Πλατσιδάκης, εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής κοινότητας της χώρας, της Εκκλησίας καθώς και φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά Μιχάλης Σφακιανάκης χαρακτήρισε τον Θανάση Μαρτίνο ως ηγετική μορφή της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο και ως άνθρωπο πρότυπο. «Το Πανεπιστήμιο Πειραιά τιμά έναν άνθρωπο ο οποίος είναι πρότυπο επιχειρηματικό, δημιουργίας και κοινωνικής προσφοράς».

Στην προσφώνησή του ο Κοσμήτορας της Σχολής Ναυτιλίας και Βιομηχανίας, καθηγητής Άγγελος Παντουβάκη τόνισε ότι ο Θανάσης Μαρτίνος χαρακτηρίζεται από μετριοπάθεια και σεμνότητα: «Είναι παράδειγμα υπηρέτη και λειτουργού της αξίας του μέτρου», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε: «Είναι μετριοπαθής, σεμνός και έχει αίσθηση του μέτρου που τον διακρίνει. Μετριοπάθεια σαν μέτρο της αριστείας, της αξίας αλλά και της αγάπης και του νοιαξίματος για τους άλλους και για τις της ανάγκες τους».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί ο Μητσοτάκης ανεβάζει την ένταση με τον Ανδρουλάκη - Η ΝΔ ανοίγει την ψαλίδα σε κρίσιμο timing


Το τραγούδι που ζήτησε o Κάρολος από τον Μποτσέλι και οι άλλοι σταρ της συναυλίας της στέψης του


Ο «πόλεμος» των drones: Ουκρανικό αυτό που καταρρίφθηκε στο Κίεβο, άγνωστης προέλευσης αυτό του Κρεμλίνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης