Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική Ναυτική Ακαδημία

Καπετάν Παναγιώτης Τσάκος: Ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική Ναυτική Ακαδημία

Ανοίγει τις πύλες της στη Χίο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Tsakos_2
Η πρώτη ιδιωτική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού TEENS ανοίγει τις πύλες της τον προσεχή Σεπτέμβριο στη ναυτομάνα Χίο υπό τη σκέπη του ιδρύματος Μαρία Τσάκος. Έχει την ονομασία “Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης”.

Θα προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα που απαιτεί η Ναυτιλιακή βιομηχανία της νέας εποχής με την ψηφιοποίηση, την ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη και την πράσινη μετάβαση.

Την ίδρυση της ιδιωτικής ΑΕΝ είχε προαναγγείλει ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος τον περασμένο Δεκέμβριο και είναι το επόμενο βήμα μετά την ίδρυση του πρώτου μη κερδοσκοπικού ναυτικού Λυκείου TEENS το 2018.

Είναι η πρώτη Ακαδημία υπό το καθεστώς του υφυπουργείου Ναυτιλίας της Κύπρου με έδρα την Ελλάδα. Από την κυπριακή κυβέρνηση είναι και η πιστοποίηση του αφού προηγήθηκαν αυστηρές επιθεωρήσεις από τον αρμόδιο ελεγκτικό μηχανισμό.

Η ΑΕΝ θα στεγάζεται στο κτήριο όπου λειτουργεί σήμερα το Ναυτικό Λύκειο. Σε πρώτη φάση θα υποδεχθεί 20 σπουδαστές στο τμήμα πλοιάρχων και 20 σπουδαστές στο τμήμα Μηχανικών.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης