Οι πρώτες αντιδράσεις στις αγορές μετά τη διφορούμενη νίκη Μελανσόν - Απώλειες για το ευρώ

Οι πρώτες αντιδράσεις στις αγορές μετά τη διφορούμενη νίκη Μελανσόν - Απώλειες για το ευρώ

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά futures, αυξάνεται το spread για το γαλλικό 10ετές – Ανησυχίες για τον ήδη διογκωμένο ισολογισμό της Γαλλίας που κινδυνεύει να έρθει σε σύγκρουση με την ΕΕ για το έλλειμμα

gallia-xrimatistiro
Το ευρώ υποχώρησε λόγω της ανησυχίας για τις εξελίξεις στην οικονομία της Γαλλίας μετά την επικράτηση του αριστερού Μελανσόν στον β’ γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών, ενώ ο δείκτης μετοχών αναφοράς της Ασίας σημείωσε άνοδο, υποβοηθούμενος από τα κέρδη στην Ταϊβάν.

Το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα διολίσθησε έως και 0,4% πριν περιορίσει τις απώλειες στο 0,1% στα 1,0828 δολάρια περίπου, καθώς κανένα γαλλικό πολιτικό κόμμα δεν είναι έτοιμο να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που απαιτείται για να κυβερνήσει. Ενώ αυτό αυξάνει τον κίνδυνο πολιτικής αστάθειας, περιορίζει επίσης δυνητικά την επιρροή του αριστερού συνασπισμού του Νέου Λαϊκού Μετώπου και του Εθνικού Συναγερμού της Μαρίν Λεπέν, οι οποίοι προτείνουν υψηλότερες δημόσιες δαπάνες.

«Βλέπουμε το αποτέλεσμα που σε γενικές γραμμές είναι φιλικό προς την αγορά, με τους κινδύνους που σχετίζονται με τον Εθνικό Συναγερμό να εξαφανίζονται προς το παρόν και το αριστερό/ακροαριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο να υπολείπεται κατά πολύ της πλειοψηφίας, χωρίς ουσιαστικά καμία προοπτική να μπορέσει να θέσει σε εφαρμογή τη συμφωνημένη ατζέντα της συμμαχίας του», έγραψε ο Κρίσνα Γκούχα, στρατηγικός αναλυτής της Evercore ISI, σε σημείωμα προς τους πελάτες του.

Στην αγορά των cryptos, το Bitcoin υποχώρησε μαζί με άλλα κρυπτονομίσματα λόγω της ανησυχίας για πιθανές πωλήσεις του token από τους πιστωτές του χρεοποημένου ανταλλακτηρίου Mt. Gox. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific Index των περιφερειακών μετοχών σημείωσε ελαφρά άνοδο, χάρη στον κλάδο της τεχνολογίας. Η δεικτοβαρής εταιρεία Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ενισχύθηκε, φθάνοντας σε επίπεδο ρεκόρ μετά την αύξηση της τιμής στόχου από τη Morgan Stanley.

Κλείσιμο
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών είναι, ωστόσο, το πρωί της Δευτέρας η Γαλλία. Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο που επικράτησε, χωρίς πάντως να πετυχαίνει την αυτοδυναμία, και το οποίο περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές και την ακροαριστερή Ανυπότακτη Γαλλία, κέρδισε 178 έδρες στην Εθνοσυνέλευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Εθνικός Συναγερμός της Λεπέν, τον οποίο οι δημοσκόποι την περασμένη εβδομάδα έβλεπαν να κερδίζει τις εκλογές, ήρθε τρίτος με 143 έδρες, ενώ η κεντρώα συμμαχία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν συγκέντρωσε 156 έδρες.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των γαλλικών κρατικών ομολόγων υποαπέδωσαν τα αντίστοιχα γερμανικά, υποχωρώντας στις ασιατικές συναλλαγές, αν και σε μια ένδειξη υποχώρησης της νευρικότητας, η διαφορά μεταξύ των δύο έχει αρχίσει να μειώνεται.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Η επόμενη μέρα της Γαλλίας μετά τη μεγάλη ανατροπή - Τα 4 σενάρια για τη νέα κυβέρνηση

Απολύθηκε παρουσιάστρια που πήρε συνέντευξη στον Μπάιντεν, της είχαν δώσει «σκονάκι» από τον Λευκό Οίκο

Το πρώτο μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο μετά την πρόκριση στο Παρίσι: Δεν μπορούσα ποτέ να κρυφτώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης