60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

60 πειρατικές επιθέσεις σε βάρος πληρωμάτων το 2024 – Ανησυχία στη ναυτιλιακή βιομηχανία

85 όμηροι σε σύγκριση με 36 τα α’ 6μηνο του 2023, 11 απαγωγές και δύο απειλές - Σε 46 πλοία επιβιβάστηκαν οι πειρατές, οκτώ ανέφεραν απόπειρα επίθεσης, τέσσερα υπέστησαν αεροπειρατεία και δύο δέχθηκαν πυρά

tanker
Το Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB) του ICC καλεί σε συνεχή επαγρύπνηση για την προστασία των ναυτικών εν μέσω αυξανόμενης βίας, παρά τη συνολική μείωση του αριθμού των περιστατικών που αναφέρονται στην ενδιάμεση ετήσια έκθεση του για το 2024.

Πιο συγκεκριμένα, 60 περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας κατά πλοίων καταγράφηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2024, αριθμός μειωμένος σε σχέση με τα 65 περιστατικά της ίδιας περιόδου του 2023 αλλά που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Από τα 60 περιστατικά που αναφέρθηκαν, σε 46 πλοία επιβιβάστηκαν οι πειρατές, οκτώ ανέφεραν απόπειρα επίθεσης, τέσσερα κατελήφθησαν και δύο δέχθηκαν πυρά. Οι δράστες επιβιβάστηκαν επιτυχώς στο 85% των στοχευμένων πλοίων.

“Η βία κατά των πληρωμάτων συνεχίζεται, με 85 ομήρους σε σύγκριση με 36 την ίδια περίοδο πέρυσι, 11 απαγωγές και δύο απειλές. Όπλα και μαχαίρια αναφέρθηκαν σε 34 από τα 59 περιστατικά, μια ανησυχητική αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι» δήλωσε ο διευθυντής της IMB Michael Howlett δήλωσε.

Κλείσιμο
Ο Γενικός Γραμματέας του ICC John W.H. Denton AO δήλωσε: “Αν και είμαστε καθησυχαστικοί για τη μείωση του συνολικού αριθμού των καταγεγραμμένων πράξεων πειρατείας, η ανησυχητική αύξηση των περιστατικών βίαιου χαρακτήρα υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχή επαγρύπνηση από τη διεθνή κοινότητα, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των ναυτικών – ειδικά αυτή την περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας για τις θαλάσσιες μεταφορές”.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

To νέο αφήγημα Τραμπ και η πρώτη εμφάνιση με μπανταρισμένο αυτί και υψωμένη γροθιά μετά την απόπειρα δολοφονίας

Αποφάσεις στο Μαξίμου για να αποτραπεί θερινό ηλεκτροσόκ: Η φορολόγηση των παραγωγών ρεύματος και το πλαφόν στη χονδρική

Στον εισαγγελέα οι γονείς του 23χρονου ΑμεΑ που κατέληξε από θερμοπληξία στην Εύβοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης