Παγκόσμια πρωτιά για τους ναυπηγούς του ΕΜΠ

Παγκόσμια πρωτιά για τους ναυπηγούς του ΕΜΠ

Η ομάδα Oceanos της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών συμμετείχε στον διεθνή διαγωνισμό Monaco Energy Boat Challenge 2024 με το πρωτοποριακό σκάφος που κατασκεύασε και κατέκτησε την 1η θέση, καθώς και το βραβείο Championship

emp-nafpigoi
Η τεχνογνωσία των Ελλήνων και Ελληνίδων στη ναυτιλία παραμένει το μυστικό για τη συνέχιση της κυριαρχίας της Ελλάδας. Τα 5.500 ελληνόκτητα εμπορικά πλοία ελέγχουν το 21% της μεταφορικής ικανότητας του παγκόσμιου στόλου. Η νέα γενιά παίρνει τη σκυτάλη και δείχνει ότι είναι άξια συνεχίστρια της θαλάσσιας κληρονομιάς των προγόνων της.

Πρόσφατα η ομάδα Oceanos της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών εκπροσωπώντας το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό Monaco Energy Boat Challenge 2024 κατέκτησε την 1η θέση στη γενική κατάταξη, καθώς και το βραβείο Championship έχοντας έντονο ανταγωνισμό από ξένα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Η ομάδα κατασκεύασε ένα ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο σκάφος μελετώντας εξ ολοκλήρου τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (κατασκευή συστοιχίας μπαταριών λιθίου), μετάδοσης ισχύος (εξωλέμβια με ηλεκτροκινητήρα) και πρόωσης (σχεδιασμός ελίκων και εκτύπωση). Καθοριστική υπήρξε η υποστήριξη που είχε η ομάδα από το ΕΜΠ, τα εργαστήρια και τους καθηγητές του, καθώς και από τους χορηγούς που προσέφεραν υλική και χρηματική υποστήριξη στο έργο.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απομάκρυναν σχολιαστή από το Eurosport για σεξιστικό σχόλιο στις κολυμβήτριες της Αυστραλίας - Δείτε βίντεο

Το Ισραήλ διαμηνύει πως θα ανταποδώσει «σκληρά» τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε χωριό στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν

Βαριές ποινές κάθειρξης σε 12 δημόσιους λειτουργούς για τις πολύνεκρες πλημμύρες στη Λιβύη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης