Οι εφοπλιστές επενδύουν σε νεότευκτα δεξαμενόπλοια αποφεύγοντας τα μεταχειρισμένα

Οι εφοπλιστές επενδύουν σε νεότευκτα δεξαμενόπλοια αποφεύγοντας τα μεταχειρισμένα

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Xclusiv Shipbrokers η δραστηριότητα στις ναυπηγήσεις των δεξαμενόπλοιων είναι πολύ σταθερή το 2024, με 408 συμβάσεις να έχουν υπογραφεί, στο διάστημα Ιανουαρίου - Αυγούστου 2024

tanker
Η δραστηριότητα στις αγοραπωλησίες δεξαμενόπλοιων (S&P) συνέχισε να παρουσιάζει υποτονική τάση το 2024, φθάνοντας στο χαμηλότερο σημείο της από την ύφεση που προκλήθηκε από την πανδημία το 2020/ Παράλληλα η δραστηριότητα των ναυπηγήσεων δεξαμενόπλοιων έχει αποκτήσει δυναμική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Xclusiv Shipbrokers εντός του 2024 μέχρι στιγμής, έχουν πωληθεί συνολικά 305 δεξαμενόπλοια, σημαντικά χαμηλότερα από τα 450 που καταγράφηκαν κατά την ίδια περίοδο του 2023.

-Τα MR2 αποτελούν τη μερίδα του λέοντος στη δραστηριότητα των δεξαμενόπλοιων S&P, με 105 πωλήσεις, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 35% της συνολικής δραστηριότητας φέτος.

-Ακολουθεί ο τομέας των Aframax/ LR2 με 48 πωλήσεις, ενώ ο τομέας των VLCC βρίσκεται επίσης ψηλά στους πίνακες αγορών με 39 πωλήσεις.

Κλείσιμο
– Η δραστηριότητα Handysize, Panamax/LR1 και Suezmax S&P παραμένει υποτονική το 2024, με μόνο 33 πλοία Handysize, 16 Panamax/LR1 και 14 Suezmax να αλλάζουν χέρια.

-Η αγοραστική διάθεση στη δραστηριότητα S&P των δεξαμενόπλοιων επικεντρώνεται σε πλοία παλαιότητας, με 107 πλοία ηλικίας 16-20 ετών (που αντιστοιχούν στο 35% του συνόλου των συναλλαγών δεξαμενόπλοιων) να βρίσκουν νέους ιδιοκτήτες το 2024. Αυτή η ηλικιακή ομάδα ακολουθείται από πλοία ηλικίας 11-15 ετών με 82 πωλήσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη λεωφόρο Κηφισίας - ΙΧ «καρφώθηκε» σε στάση λεωφορείου, τραυματίστηκε ο οδηγός

Υπουργικό καθημερινότητας «πρόβα» για τη ΔΕΘ - Στην κυβερνητική ατζέντα τα εγκαίνια αντί για «μακέτες»

Οι μεγάλες συναυλίες του Σεπτεμβρίου: Από Αρβανιτάκη, Μάλαμα και Μποφίλιου μέχρι Βίσση, Βανδή και Οικονομόπουλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης