Πάνος Ξενοκώστας: Ο οδικός χάρτης μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών στον κλάδο της ναυπηγικής βιομηχανίας

Πάνος Ξενοκώστας: Ο οδικός χάρτης μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών στον κλάδο της ναυπηγικής βιομηχανίας

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ) αναλύει το σχέδιο Ντράγκι και προτείνει τη δημιουργία Γενικής ή Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγείων και Επενδύσεων Ναυπηγικού Οικοσυστήματος

pksenokostas
Με τη δημοσίευση της Έκθεσης Ντράγκι τίθεται εμφατικά ένα σύνολο υπαρξιακών προκλήσεων και στοχεύσεων τόσο για την Ε.Ε. ως συλλογικό οικοδόμημα, όσο και για τα κράτη-μέλη της.

Στην αφετηρία του νέου παγκόσμιου οικονομικού μεγακύκλου, με τη Βιομηχανική Επανάσταση 4.0 σε πλήρη εξέλιξη και το Industry 5.0 προ των πυλών, η Βιομηχανική Στρατηγική τοποθετείται στον πυρήνα της ανάλυσης αλλά και της αγωνίας για το περιεχόμενο της αναδιάταξης του διεθνούς καταμερισμού ισχύος.

«Η ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και η εστίαση στις ανάγκες της, η ενδυνάμωση της καινοτομίας και η επιτάχυνση του ρυθμού «μεταβολισμού» των παραγωγικών μετασχηματισμών, ο περιορισμός της εξάρτησης από εισροές πρώτων υλών και η «κυκλικότητα», η δημιουργία και αξιοποίηση οικονομιών κλίμακας, εντάσσονται στο «επίκεντρο» ενός ευρύτατου και εμπεριστατωμένου Σχεδίου για την οικονομική και παραγωγική ανάταξη» επισημαίνει ο Πάνος Ξενοκώστας Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελληνικών Ναυπηγείων (ΕΕΝ).

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Σκληρές κριτικές για τη Μις Τουρκία μετά τη στέψη της - «Είναι αυτή ομορφιά;... είναι σαν άνδρας»

Στο φως κύκλωμα καρουζέλ εικονικών εταιρειών: Η απώλεια ΦΠΑ άνω των €10 εκατ. και το ξέπλυμα με Jaguar, Porsche και πολυτελείς διακοπές

«Φέρτε πίσω την προτομή της Νεφερτίτης» - Tο χρονικό της κλοπής του γλυπτού που ζητά η Αίγυπτος από τη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης