Euro 2024: Γαλλία και Ολλανδία για τις δυο πρώτες θέσεις, καραδοκεί η Αυστρία

Euro 2024: Γαλλία και Ολλανδία για τις δυο πρώτες θέσεις, καραδοκεί η Αυστρία

Δείτε τι ώρα και σε ποια κανάλια μπορείτε να παρακολουθήσετε τα δύο αποψινά (25/6) ματς του Euro 2024, Ολλανδία - Αυστρία και Γαλλία - Πολωνία

france-poland
Χέρι-χέρι είναι πιασμένες εθνική Ολλανδίας και εθνική Γαλλίας, κάτι που άλλωστε ήταν και αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι βλέποντας τις ομάδες που στελεχώνουν τον 4ο όμιλο του Euro 2024.

«Οράνιε» και «Μπλε» (όχι... τρικολόρ) έχουν από τέσσερις βαθμούς και κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αν και είναι αμφότερες ήδη στην επόμενη φάση ό,τι και να γίνει σήμερα το απόγευμα -κι αυτό γιατί η εθνική Αλβανίας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τους τρεις βαθμούς στον δικό της όμιλο, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τις καλύτερες τρίτες με (πάνω από) τέσσερις βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος και να είναι ο τερματισμός των ομάδων απόψε, δεν θα ξέρουν ακόμη αντίπαλο για τα νοκ άουτ.

Το Ολλανδία - Αυστρία είναι σίγουρα το μεγάλο παιχνίδι του γκρουπ, με τους Ολλανδούς να έχουν τον τίτλο του φαβορί αλλά να πρέπει να παρουσιαστούν πολύ συγκεντρωμένοι για να μην μπλέξουν στα ματσαρίσματα. Έχουν δείξει ότι έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, αλλά αυτό δεν είναι απαραιτήτως ανησυχητικό αφού σε γενικές γραμμές δείχνει να ρολάρει αρκετά καλά. Ίσως πρόβλημα αποτελεί η επίθεσή της, που φαίνεται να μην έχει τόσο εύκολα το γκολ. Χωρίς προβλήματα ο Ρόναλντ Κούμαν για την αναμέτρηση, ίσως γίνουν κάποιες αλλαγές για να μην υπάρξουν τιμωρίες γι' αυτούς που είναι στο όριο. Στην αντίπερα όχθη η εθνική Αυστρίας τα έβαλε με τους Πολωνούς και τώρα θα ψάξει ακόμη ένα καλό αποτέλεσμα ώστε να περάσει ακόμη και ως πρώτη. Ο Ραλφ Ράνγκνικ, άλλωστε, είναι ένας προπονητής που δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο από μια δυνατή μάχη. Μόνο ο στόπερ Τράουνερ εκτός.

Το Γαλλία - Πολωνία φαντάζει ως μια καλή ευκαιρία για τους Γάλλους να βρουν γκολ και να ξεμπουκώσουν ενόψει συνέχειας. Η νίκη κόντρα στην Αυστρία και το «Χ» κόντρα στην εθνική Ολλανδίας επί της ουσίας ολοκλήρωσαν τη δουλειά και τώρα ο Ντιντιέ Ντεσάν μπορεί να κάνει ροτέισον για να μην κινδυνέψουν οι παίκτες του στη συνέχεια. Ο Κιλιάν Μπαπέ προπονείται κανονικά αλλά φαντάζει... τρελό να χρησιμοποιηθεί σήμερα, αφού αναρρώνει ακόμη από το κάταγμα στη μύτη και κανείς στη γαλλική ομάδα δεν θα ήθελε να βρεθεί προ νέας, ακόμη πιο δυσάρεστης έκπληξης. Για την εθνική Πολωνίας δεν μπορεί να πει κανείς πολλά πράγματα. Το πάλεψε στα πρώτα ματς αλλά είχε αρκετά χαμηλό ταβάνι, στάθηκε και άτυχη και αποχαιρέτησε νωρίτερα απ' όλες. Τελευταίο παιχνίδι με το εθνόσημο για τον εξτρέμ Κάμιλ Γκροσίτσκι, πολύ πιθανό να έχει παίξει ήδη το δικό του τελευταίο ο τερματοφύλακας Βόιτσεχ Στσένσι.

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Κλείσιμο
1. Ολλανδία 4β. +1 γκολ
2. Γαλλία 4β. +1 γκολ
3. Αυστρία 3β. +1 γκολ
4. Πολωνία 0β. -3 γκολ

Τα σενάρια πρόκρισης:

Ολλανδία: Έχει ήδη προκριθεί, δεν μπορεί να τερματίσει κάτω από την 3η θέση μετά τη χθεσινή ήττα της Αλβανίας και τους τρεις βαθμούς συγκομιδή. Εάν δεν ηττηθεί τερματίζει στη δυάδα, ενώ θα είναι πρώτη εάν φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από τους Γάλλους. Σε περίπτωση ισοπαλίας και νίκη των Γάλλων υποχωρεί δεύτερη. Με ίδια αποτελέσματα στα ματς των Ολλανδών και της Γαλλίας τότε η τελική τους θέση θα κριθεί με βάση τα κατά σειρά: διαφορά γκολ, τα συνολικά υπέρ τους γκολ, τους πειθαρχικούς βαθμούς και μετά το ranking των ομάδων. Με ήττα τους και ήττα των «μπλε» θα κριθεί ποια από τις δύο ομάδες για τις θέσεις 2-3 με τα ίδια κριτήρια ισοβαθμίας.

Γαλλία: Έχει επίσης ήδη προκριθεί, δεν μπορεί να τερματίσει κάτω από την 3η θέση. Αν δεν χάσει και δεν κερδίσει η Αυστρία, πάει για τις θέσεις 1-2 αναλόγως τα αποτελέσματα και τα σκορ. Είναι πρώτη με νίκη και χειρότερο αποτέλεσμα της Ολλανδίας. Σε ίδιο θετικό αποτέλεσμά τους τότε θα πάμε στα κριτήρια ισοβαθμίας για τις θέσεις 1-2, ενώ σε περίπτωση ήττας θα ισχύσει το ίδιο για τις θέσεις 3-4.

Αυστρία: Με νίκη περνάει στην φάση των «16». Μάλιστα εάν πάρουν το τρίποντο και δεν κερδίσουν οι Γάλλοι, περνάνε πρώτοι. Σε περίπτωση ισοπαλίας της και ήττα της Γαλλίας, τερματίζει τρίτη.

Πολωνία: Ήταν η πρώτη ομάδα που αποκλείστηκε από τη φετινή διοργάνωση.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα:

Ολλανδία - Αυστρία @19:00 ΕΡΤ3
Γαλλία - Πολωνία @19:00 ΕΡΤ1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ