Αξέχαστες καλοκαιρινές μέρες ...γιατί έχει ήλιο

Αξέχαστες καλοκαιρινές μέρες ...γιατί έχει ήλιο

Ζούμε υπέροχες στιγμές με τους αγαπημένους μας κοντά στη θάλασσα, και υψώνουμε τα ποτήρια μας για να γεμίσουμε φως και καλοκαίρι.

new_plomari_kedriki_photo

Sponsored content

Τα καλοκαίρια μας είναι φτιαγμένα από ήλιο και θάλασσα, μια συνταγή μαγική που κάνει τις αναμνήσεις να μένουν για πάντα στην καρδιά και το μυαλό μας. Τα καλοκαίρια έχουν τη γεύση αλμύρας που φέρνει στα χείλη το γαλάζιο κύμα, και το δάκρυ της χαράς που το στεγνώνει ο ήλιος. Ανέμελες στιγμές κοντά στη θάλασσα ή κάτω από τα αρμυρίκια, πάντα με την καλύτερη παρέα. Και στη μέση, ένα καραφάκι ούζο και λιγοστοί, απλοί μεζέδες.

Άλλωστε δεν χρειαζόμαστε περισσότερα όταν γύρω μας έχουμε αυτούς που αγαπάμε και ένα ειδυλλιακό τοπίο. Γεμίζουμε τις μπαταρίες μας, φουλάρουμε με αισιοδοξία, έμπνευση, ζωντάνια και ενέργεια …γιατί έχει ήλιο, και δεν ξεχνάμε ότι κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή, μια ευκαιρία για ανανέωση και επανασύνδεση με τη φύση αλλά και τον εαυτό μας. Γιατί το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή που μπορούμε να βρεθούμε πιο κοντά από οποιαδήποτε άλλη στιγμή τόσο κοντά στη φύση και να κάνουμε μακροβούτι στα καταγάλανα νερά, να σκίσουμε τα κύματα επάνω σε ένα καΐκι, να γευτούμε τους λιτούς μα πολύτιμους θησαυρούς που μας δίνει η θάλασσα, να θαμάσουμε θαλασσοπούλια και τον αρμονικό χορό τους ψηλά στους αιθέρες, να τσουγκρίσουμε τα ποτήρια μας και να μοιραστούμε τη στιγμή με τους φίλους μας.

plomari_IMG_5081

Στιγμές που τις κουβεντιάζουμε μαζεμένοι γύρω από τα τραπέζια παρέα με ούζο και μεζέ ...γιατί έχει ήλιο και περιμένουμε με αγωνία τα επόμενα καλοκαίρια που θα μας φέρουν νέες, συναρπαστικές εμπειρίες, ένα κίνητρο που μας γεμίζει με αισιοδοξία και ευεξία.

Έτσι, είτε είμαστε τύποι οργανωτικοί και έχουμε σχεδιάσει το καλοκαίρι μας με κάθε λεπτομέρεια, είτε είμαστε τύποι περιπετειώδεις και δεν θέλουμε δεσμεύσεις και προγραμματισμό, το ούζο είναι ο συνδετικός μας κρίκος, το μαγικό συστατικό που ενώνει τις παρέες και σβήνει τις διαφορές ώστε στο τέλος της ημέρας να μείνει μόνο η όμορφη καλοκαιρινή ανάμνηση …γιατί έχει ήλιο. Και γιατί έχουμε να μοιραστούμε όλη τη γεύση και το άρωμα του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το οποίο εδώ και 130 χρόνια δίνει γεύση και φως στα καλοκαίρια μας αφού κάθε καραφάκι κλείνει μέσα του όλες τις καλοκαιρινές αναμνήσεις μας: κάτω από τον ήλιο έχουμε ζήσει μεγάλους έρωτες, έχουμε διασκεδάσει με τις καλύτερες παρέες, έχουμε απολαύσει θαλασσινούς μεζέδες, έχουμε κάνει βουτιές στη θάλασσα, και έχουμε ταξιδέψει στους ομορφότερους προορισμούς.

Picture10

Ούζο με προσωπικότητα
Το Ούζο Πλωμαρίου έχει τη δική του προσωπικότητα και είναι ταυτισμένο με τον ήλιο, την Ελλάδα, την αυθεντικότητα, την παράδοση, την ιστορία, και φυσικά την υψηλή ποιότητα. Γι’ αυτό έχει κατακτήσει μια σημαντική θέση στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, και η παρουσία του σε περίπου 50 χώρες μέχρι τώρα, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Είναι ένα προϊόν το οποίο παράγεται με παραδοσιακό τρόπο, μέσα σε χάλκινους άμβυκες, από 100% διπλή απόσταξη, με υψηλής ποιότητας καρπούς και βότανα από τη Λέσβο και άλλα μέρη της Ελλάδας. Το αποστακτήριο όπου παράγεται το προϊόν μέχρι το τελικό στάδιο της εμφιάλωσης βρίσκεται στην πατρίδα του Ούζου, το Πλωμάρι της Λέσβου. Μέσα σε όλες αυτές τις δεκαετίες, έχει καταφέρει να συνδυάσει τις παραδοσιακές του αξίες με τις τάσεις της νέας εποχής, και γι’ αυτό είναι αγαπημένη επιλογή όχι μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, αλλά και στις αρκετά νεότερες.

Και το σημαντικότερο; Η γεύση και το άρωμά του έχουν μείνει αναλλοίωτα στον χρόνο, μια σταθερή αξία που συνεχίζει να ταυτίζεται με τη θετική ενέργεια που μας μεταδίδει ο ήλιος.
Φέτος, που το Ούζο Πλωμάρι γιορτάζει τα 130 χρόνια του, με έναν ιδιαίτερο διαγωνισμό για τους φίλους του. Για να λάβουμε μέρος το μόνο που χρειάζεται είναι να μοιραστούμε μια φωτογραφία, στην οποία θα αποτυπώνεται μια ηλιόλουστη ανάμνησή μας όπου απολαμβάνουμε δροσερό Ούζο Πλωμαρίου.

Ούζο Πλωμαρίου - ...γιατί έχει ήλιο!

Δίνουμε λοιπόν ραντεβού, και οργανώνουμε τις ωραιότερες συναντήσεις παρέα με ούζο …γιατί έχει ήλιο. Ας κλείσουμε τα μάτια και ας ονειρευτούμε τη στιγμή: έχουμε βουτήξει στην πιο κρυστάλλινη θάλασσα του κόσμου, το αεράκι μας δροσίζει, τα τζιτζίκια μας συντροφεύουν, η ζωή είναι υπέροχη και καθώς τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας, νιώθουμε ότι θέλουμε να ξεσηκώσουμε όλη την παρέα, να τραγουδήσουμε, να γελάσουμε με την ψυχή μας, να παρασύρουμε τους πάντες σε ένα ατέλειωτο καλοκαίρι …γιατί έχει ήλιο!

Και αν δεν ξέρουμε πώς να το απολαύσουμε, αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι πάνω από όλα πρόκειται για μια λιτή ιεροτελεστία: σε ένα μακρόστενο ποτήρι βάζουμε πρώτα το Ούζο Πλωμαρίου, μετά το νερό και στο τέλος τον πάγο έτσι ώστε με την σταδιακή αλλαγή στην θερμοκρασία του, να απελευθερωθούν όλα τα αρώματα και η ασυναγώνιστη γεύση. Αυτό είναι αρκετό για να τσουγκρίσουμε, να πιούμε στην υγειά όσων αγαπάμε, σε αυτά που πέρασαν και σε αυτά που έρχονται, σε όλα τα καραφάκια με Ούζο Πλωμάρι που θα βάλουμε ανάμεσά μας τα επόμενα καλοκαίρια, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, όταν έχει ήλιο… έχει Πλωμάρι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης