Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν 82χρονη και τους έγραψε την περιουσία της - Τους άφησε πάνω από 500.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Εξαπάτησαν 82χρονη και τους έγραψε την περιουσία της - Τους άφησε πάνω από 500.000 ευρώ

Έβαλαν τη γυναίκα να υπογράψει πληρεξούσια με τα οποία τους έδινε την εντολή να διαχειρίζονται τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και να πουλήσουν τα ακίνητά της, ενώ πριν από τον θάνατό της είχαν μεταβιβάσει στο όνομά τους ένα διαμέρισμά της

ilikiomeni
Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης μία οικιακή βοηθός και ο σύζυγός της οι οποίοι κατηγορούνται ότι εξαπάτησαν ηλικιωμένη την οποία φρόντιζαν, αποσπώντας της συνολικά πάνω από 500.000 ευρώ σε ακίνητη και κινητή περιουσία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ζευγάρι χρησιμοποιούσε συμβολαιογραφικά πληρεξούσια και βεβαιώσεις ψυχιάτρου, ενώ σύμφωνα με τα έγγραφα η 82χρονη ήταν καλά στην υγεία της, παρότι είχε «αδυναμία υπογραφής», άνοια και άλλα σοβαρά προβλήματα.

Το ανδρόγυνο κρίθηκε ένοχο για απάτη και τους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής, ενώ ο ψυχίατρος που έδωσε τη βεβαίωση καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ ημερησίως.

Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη μετά τον θάνατο της ηλικιωμένης τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν συγγενικά πρόσωπα της 82χρονης ενημερώθηκαν για τη διαθήκη με την οποία άφηνε ακίνητη και κινητή περιουσία στο ζευγάρι με καταγωγή από την Αλβανία.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν βάλει την ηλικιωμένη να υπογράψει διαδοχικά πληρεξούσια με τα οποία τους έδινε την εντολή να διαχειρίζονται τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και να πουλήσουν τα ακίνητά της, ενώ πριν από τον θάνατό της είχαν μεταβιβάσει στο όνομά τους ένα διαμέρισμα της ηλικιωμένης που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Με τις αποφάσεις των πολιτικών δικαστηρίων, οι οποίες προηγήθηκαν του ποινικού, ακυρώθηκε η διαθήκη. Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, με το ζευγάρι να τονίζει ότι η ηλικιωμένη τους παραχώρησε με τη θέλησή της την περιουσία της επειδή την πρόσεχαν με ελάχιστη αμοιβή τα τελευταία χρόνια και δεν είχε σχέσεις με τους συγγενείς της.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στην Ύδρα: Εντοπίστηκαν ίχνη από κροτίδες στην παραλία - Δείτε φωτογραφίες

Παπάγου: Νεκρός 47χρονος δημοτικός υπάλληλος καταπλακώθηκε από δέντρο

Γιώργος Μαζωνάκης: Μιλάει πρώτη φορά για τη διαμάχη με την αδερφή του – Είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ό,τι ξέρετε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης