Η Visa «ζωντανεύει» τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες

Η Visa «ζωντανεύει» τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες

Υπερήφανος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1986, υποστηρίζει τους αθλητές, ενδυναμώνει τις μικρές επιχειρήσεις, λανσάρει πρωτοποριακές λύσεις πληρωμών και μας χαρίζει ένα καλοκαίρι αθλητισμού

kedriki_new_ViSA

Sponsored Content

Τι σημαίνει να είσαι χορηγός σε ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός όπως είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες; Είναι απλώς η παρουσία ενός λογότυπου και μιας επωνυμίας; Για τη Visa, τον ηγέτη στις ψηφιακές πληρωμές, είναι πολλά περισσότερα. Εξασφαλίζοντας μια ισχυρή, αξιόπιστη και ασφαλή υποδομή πληρωμών, συμπεριλαμβάνοντας τους ανθρώπους και τις κοινωνικές ομάδες, βοηθώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους, και στηρίζοντας αθλητές, «ζωντανεύει» τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες αναδεικνύοντας τη σημασία τους.

Για τη Visa, η σχέση της με τη διεθνή διοργάνωση μετρά σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Περήφανος χορηγός των Ολυμπιακών Αγώνων από το 1986, έγινε ο πρώτος παγκόσμιος συνεργάτης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής το 2003. Ως επίσημος συνεργάτης τεχνολογίας πληρωμών υποστηρίζει αθλητές και αναβαθμίζει τις εμπειρίες πληρωμής προσδίδοντας αξία στις οικονομίες και στις κοινωνίες. Εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια, η Visa εφαρμόζει πρωτοποριακές τεχνολογίες στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες που περιλαμβάνουν την εισαγωγή των ανέπαφων πληρωμών (Λονδίνο 2012), το πρώτο δαχτυλίδι πληρωμών με ενσωματωμένο NFC (Ρίο 2016), την τεχνολογία tokenization σε φορητές συσκευές (Πιονγκ Τσανγκ 2018), όπου τα tokens δικτύου προσέφεραν απρόσκοπτες εμπειρίες πληρωμής και την παροχή μιας εμπειρίας εξίσου άνετης με τη φυσική παρουσία (Τόκιο 2020).

Η Visa σε βοηθά να αποκτήσεις ό,τι χρειάζεσαι!


Για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες - Παρίσι 2024 η Visa έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει μια ισχυρή, αξιόπιστη και ασφαλή υποδομή πληρωμών. Στους φετινούς αγώνες, η Visa εισάγει την εφαρμογή Visa Go App, η οποία θα παρέχει στους κατόχους Visa οφέλη και προσφορές που ενισχύουν τις μικρές επιχειρήσεις. Ταυτόχρονα, επενδύει στην ενδυνάμωση των αθλητών και στη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού κόσμου μέσα από τον αθλητισμό. Για να υποστηρίξει τους αθλητές στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη παρέχει, μέσα από το πρόγραμμα Team Visa, οικονομική ενίσχυση, στηρίζει φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες και παρέχει εργαλεία χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης και πόρους για την ψυχική υγεία και ευεξία.

Το ρόστερ του 13ου Team Visa περιλαμβάνει 147 αθλητές από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η άλτρια Κατερίνα Στεφανίδη, ο άλτης Εμμανουήλ Καραλής και ο παραποδηλάτης Νίκος Παπαγγελής.

Το Πρόγραμμα Team Visa
Το Πρόγραμμα, το οποίο ιδρύθηκε το 2000, έχει ως στόχο να παρέχει στους αθλητές τα εργαλεία, τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να διαπρέψουν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, ανεξαρτήτως της καταγωγής ή του υπόβαθρού τους. Οι αθλητές της Team Visa επιλέγονται για το Πρόγραμμα βάσει της προσωπικής τους διαδρομής, των αθλητικών επιτευγμάτων τους, τη συμμετοχή τους στην κοινότητα και τη σύμπλευσή τους με τις βασικές αξίες της Visa για την ισότητα, την πρόσβαση και την συμπεριληπτικότητα. Οι Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» αναμένεται να αποτελέσουν την πιο υπεύθυνη, περιεκτική, ισότιμη και θεαματική διοργάνωση έως σήμερα, και αυτό το γεγονός προσφέρει ευκαιρίες στη Visa για να δουλέψει μαζί με τους πελάτες της, τους συνεργάτες της, τις ομάδες και τις κοινότητες ώστε να προσφέρει ακόμη περισσότερα.

Ας γνωρίσουμε τους αθλητές της Team Visa, Ολυμπιακοί Αγώνες Παρισιού 2024


Εμμανουήλ Καραλής, επικοντιστής, χάλκινος Ολυμπιονίκης
0413_P24_Greek_Athlete_Emmanouil_copy

Ο Εμμανούηλ Καραλής ανέβηκε στο βάθρο μετα από έναν επικό τελικό στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αποδεικνυντας τις τεράστιες αθλητικές δυνατότητες που έχει. Ως γιος ενός Έλληνα δεκαθλητή πατέρα και μιας Ουγκανδής μητέρας που έκανε άλμα εις μήκος, ο στίβος είναι στο αίμα του. Ο Εμμανουήλ ήταν πάντα εξαιρετικός αθλητής, διαπρέποντας στο τάεκβοντο, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, αλλά τελικά η αγάπη του ήταν το άλμα επί κοντώ. Καθιερώθηκε ως νέος αθλητής, κερδίζοντας μετάλλια σε νεανικά τουρνουά ξανά και ξανά. Έκανε το ολυμπιακό του ντεμπούτο στους Θερινούς Αγώνες του Τόκιο 2020, όπου έχασε για λίγο το βάθρο, τερματίζοντας στην 4η θέση. Το μεγαλύτερό του αποτέλεσμα μέχρι τη στιγμή που κατέκτησε στο χάλκινο μετάλιο στο Παρίσι, ήταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2023, όπου κέρδισε το Ασημένιο Μετάλλιο. Ο Εμμανουήλ κατέχει επί του παρόντος το ελληνικό ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, με 5,93.


Κατερίνα Στεφανίδη, άλτρια επί κοντώ
0413_P24_Greek_Athlete_Katerina2_copy

Ξεκίνησε τη διεθνή της καριέρα σε ηλικία 15 ετών, όταν κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ18 του 2005. Από τότε συνέχισε να ανεβαίνει, αποδεικνύοντας την ικανότητά της στην παγκόσμια σκηνή. Η κορυφαία επίδοση της Στεφανίδη ήρθε το 2016 στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Στεφανίδη έχει στεφθεί παγκόσμια πρωταθλήτρια μία φορά και έχει κατακτήσει τον τίτλο της ευρωπαϊκής πρωταθλήτριας δύο φορές. Κάθε νίκη εδραιώνει τη θέση της ως κορυφαία φιγούρα στο άθλημά της. Σε κάθε βήμα της καριέρας της, η Κατερίνα Στεφανίδη ενσωματώνει την αριστεία και την αποφασιστικότητα. Το ταξίδι της, γεμάτο με αξιοσημείωτες επιτυχίες, συνεχίζει να εμπνέει πολλούς στον κόσμο του αθλητισμού.


Νίκος Παπαγγελής, παραποδηλάτης
0413_P24_Greek_Athlete_Nikos_copy

Η ζωή του Νίκου πήρε μια απρόσμενη τροπή όταν διαγνώστηκε με καρκίνο, οδηγώντας σε ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού. Αντί να τον αποθαρρύνει αυτό το πλήγμα, ο Νίκος αποφάσισε να ασχοληθεί με τα αθλήματα υψηλών επιδόσεων.
Ξεκίνησε το ταξίδι του ως αγωνιστικός κολυμβητής, ωστόσο το αληθινό του πάθος βρισκόταν στον κόσμο του παρατριάθλου και της παραποδηλασίας. Το ταξίδι του στον αθλητισμό ήταν γεμάτο έμπνευση, με κορυφαία στιγμή το 2018 όταν κέρδισε την 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Δρόμου Para-Cycling της UCI στο Έμμεν, Ολλανδία. Όπως λέει ο ίδιος, ο αθλητισμός τον κάνει να αισθάνεται ολοκληρωμένος ως άνθρωπος και τον έχει βοηθήσει να ξεπεράσει δύσκολες στιγμές. Το μεγαλύτερο όνειρό του είναι να κερδίσει ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Καλή επιτυχία!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης