Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου: Δύσκολες καιρικές συνθήκες στην πρώτη ιστιοδρομία

Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου: Δύσκολες καιρικές συνθήκες στην πρώτη ιστιοδρομία

Την εκκίνηση από τη Βουλιαγμένη έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Ολυμπιονίκης του πόλο Στάθης Καλογερόπουλος

apo_Chio
Δύο οι εκκινήσεις αλλά εντελώς διαφορετικές οι καιρικές συνθήκες στην πρώτη ιστιοδρομία του 57ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα της Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής».

Τα ιστιοφόρα που έφυγαν από τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης άνοιξαν πανιά για τη Χώρα της Άνδρου με νοτιοδυτικό άνεμο εντάσεως 7-8 ναυτικά μίλια ενώ τα σκάφη που πήραν εκκίνηση από τη Χίο ταξιδεύουν προς την «καπετάνισσα των Κυκλάδων» με βορειοδυτικό άνεμο εντάσεως 14-17 ναυτικά μίλια, σε μία ωραία πλαγιοδρομία που θα τα βοηθήσει να καλύψουν ένα μεγάλος μέρος της απόστασης μέχρι να «πέσει» το σκοτάδι.

Την εκκίνηση από τη Βουλιαγμένη έδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης και ο Ολυμπιονίκης του πόλο Στάθης Καλογερόπουλος.

vroutsis_kalogeropoulos
Κλείσιμο

«Πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα. Τα σκάφη που έφυγαν από τη Βουλιαγμένη θα περάσουν από τα στενά του Καφηρέα, σε μία διαδρομή που θα αναδείξει τη ναυτοσύνη των πληρωμάτων. Δώσαμε την εκκίνηση με τον Ολυμπιονίκη του πόλο Στάθη Καλογερόπουλο στέλνοντας παντού τα ισχυρά μηνύματα του αθλητισμού και, ειδικά, του ναυταθλητισμού, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας που συνδέεται άρρηκτα με τη θάλασσα» υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Οι διοργανωτές όμιλοι, ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου και ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος, επέλεξαν στο πρόσωπο του πολίστα Στάθη Καλογερόπουλου να τιμήσουν τους αθλητές και τις αθλήτριες του υγρού στίβου για τις εκπληκτικές εμφανίσεις τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την τιμή. Στον στόλο του 57ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου συμμετέχουν ολυμπιονίκες, πρωταθλητές κόσμου και Ευρώπης αλλά και άνθρωποι που αγαπάνε το υγρό στοιχείο και έχουν διακριθεί σε αγώνες ανοικτής θάλασσας», τόνισε ο Ολυμπιονίκης του πόλο Στάθης Καλογερόπουλος.

andros_vouliagm

Την εκκίνηση από τη Βουλιαγμένη παρακολούθησαν και οι Θεοφάνης Μυλωνάς, Head του Wealth Management της Eurobank και ο Γεώργιος Ερτζάν, Head του Group Private Banking της Eurobank. Η, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, μπουνάτσα αναμένεται να δυσκολέψει τις προσπάθειες των πληρωμάτων που προβλέπεται να φτάσουν αργά το βράδυ στο στενό του Καφηρέα, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στην Εύβοια και την Άνδρο και από την αρχαιότητα θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα περάσματα στο Αιγαίο.

Η απόσταση, τόσο από τη Βουλιαγμένη μέχρι τη Χώρα όσο και από τη Χίο μέχρι τη Χώρα Άνδρου, είναι 72 ναυτικά μίλια, κάτι που βοήθησε για να πραγματοποιηθούν δύο εκκινήσεις. Πρόκειται για την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε κάτι τέτοιο στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνελήφθη 18χρονη Αμερικανίδα για τον βιασμό 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Η πρώτη των πρώτων των Πανελλαδικών στην Ιατρική του ΕΚΠΑ - Την υποδέχθηκε ο πρύτανης

Μπάιντεν: Χαλαρός σε ξαπλώστρα σε παραλία του Ντέλαγουερ μαζί με τη Τζιλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης