Οι λόγοι που οι σπουδές στο Hotel Management είναι επένδυση για το μέλλον
kedriki_le_monde_hotel

Οι λόγοι που οι σπουδές στο Hotel Management είναι επένδυση για το μέλλον

Τα τουριστικά και ξενοδοχειακά επαγγέλματα αναπτύσσονται ραγδαία στη χώρα, και ο κλάδος αναζητά συνεχώς εξειδικευμένο προσωπικό με κατάρτιση υψηλού κύρους που ανταποκρίνεται στα διεθνή υψηλά standards.


Sponsored content

Η πλούσια φυσική ομορφιά της Ελλάδας προσελκύει όλο και περισσότερους επισκέπτες από όλο τον κόσμο, με τις αλλεπάλληλες εικόνες γεμάτες ήλιο και θάλασσα που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να εκτοξεύουν τη φήμη της στα ύψη. Έτσι, δεν είναι τυχαίο που ο Τουρισμός αποτελεί τον πιο δυναμικό κλάδο στην οικονομία της χώρας, και επομένως να γίνονται σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές και μεγάλες μονάδες φιλοξενίας. Η μεγάλη ανάπτυξη που σημειώνεται έχει δημιουργήσει την ανάγκη για καταρτισμένο προσωπικό με στοχευμένες σπουδές στα ξενοδοχειακά επαγγέλματα τα οποία έχουν γίνει ιδιαίτερα απαιτητικά λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού. Υπό αυτές τις συνθήκες, το κύρος του πτυχίου έχει πολύ σημαντικό ρόλο στην διεκδίκηση μιας θέσης με προοπτικές ανέλιξης και οι υποψήφιοι φοιτητές προτιμούν σχολές με μεγάλο εκτόπισμα στον κλάδο όπως είναι η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης LE MONDE με εμπειρία τριάντα χρόνων στα ξενοδοχειακά και τουριστικά επαγγέλματα.


Γι΄ αυτό τον σκοπό προσφέρει το διετές πρόγραμμα Hotel Management – Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας ένα πρόγραμμα σπουδών το οποίο προετοιμάζει τους σπουδαστές της να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον και με μια updated βιβλιογραφία. Δημιουργεί έτσι τις προϋποθέσεις ώστε τα στελέχη του μέλλοντος να μπορούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του κλάδου. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι η πλειοψηφία των νέων μονάδων στην Ελλάδα είναι πλέον 4 και 5 αστέρων με παγκόσμια ξενοδοχειακά brands να επεκτείνονται συνεχώς και όπως είναι φυσικό, δημιουργείται η ανάγκη για στελέχη με κατάρτιση και τεχνογνωσία, που ανταποκρίνεται στα διεθνή πρότυπα.


Με το πρόγραμμα σπουδών Hotel Management, η LE MONDE στοχεύει να βάλει σφραγίδα ποιότητας στην απασχόληση του κλάδου, και να δημιουργήσει τα στελέχη που θα ξεχωρίσουν για τις δεξιότητες και την εξειδίκευσή τους. Επιλέγοντας τη Σχολή LE MONDE οι υποψήφιοι λαμβάνουν ουσιαστική γνώση και απόλυτη εξειδίκευση που οδηγούν σε επαγγελματική καταξίωση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι σπουδαστές θα αναπτύξουν διοικητικές, οργανωτικές και τεχνικές ικανότητες, που θα τους επιτρέψουν να εργαστούν σε ένα ευχάριστο και σύγχρονο περιβάλλον και να εξελιχθούν γρήγορα.

H ολιστική προσέγγιση εκτός από τα ξενοδοχεία, δίνει δυνατότητα απασχόλησης σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων ώστε η απασχόληση να μην είναι αποκλειστικά εποχιακή. Wine bars, caterings, εστιατόρια, διεθνείς οργανισμοί, εταιρίες συμβούλων, εταιρίες διαχείρισης ξενοδοχείων, bars και κρουαζιερόπλοια και πολλά άλλα, μπαίνουν στη λίστα των υποψήφιων για αναζήτηση εργασίας ανεξαρτήτως εποχής. Παράλληλα, περισσότερες από 900 επιχειρήσεις εμπιστεύονται τη LE MONDE για τη στελέχωσή τους με σκοπό να βελτιώσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες, γεγονός το οποίο διευρύνει ακόμα περισσότερο τις επιλογές για επαγγελματική αποκατάσταση.
Φυσικά, πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι σπουδές είναι πιστοποιημένες από το κράτος, το Υπουργείο Παιδείας, τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και τον ΑΣΕΠ.

Το Hotel Management – Στέλεχος Μονάδων Φιλοξενίας έχει διάρκεια 2 ετών συν πρακτική άσκηση, και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα που φέρνουν τον εκπαιδευόμενο σε επαφή με ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο η LE MONDE εξασφαλίζει ένα δίπλωμα κύρους, πιστοποιημένο από το κράτος που αναγνωρίζεται από τις τουριστικές και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα για εργασία σε ευχάριστο περιβάλλον, υψηλό μισθό, μπόνους και διασυνδέσεις με την εγχώρια και διεθνή αγορά εργασίας.

Στο πρόγραμμα σπουδών Hotel Management η εκπαίδευση γίνεται από στελέχη διακεκριμένα στον χώρο της φιλοξενίας εστιάζοντας σε: οργάνωση - λειτουργία υποδοχής και κρατήσεων, οργάνωση και λειτουργία εστιατορίου, οικονομικά, marketing, διοίκηση προσωπικού, F&B management, διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οργάνωση συνεδρίων και ημερίδων. Εκτός από τα βασικά μαθήματα, μέσα από τα σεμινάρια Hotel and Tourism Professional Lectures, οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με στελέχη της αγοράς που μοιράζονται τη δική τους εμπειρία στον χώρο.


Η LE MONDE είναι οι απόφοιτοί της και η επαγγελματική καθιέρωσή τους. Εχέγγυο για όλα τα παραπάνω δεν αποτελεί μόνο το brand της LE MONDE το οποίο είναι αναγνωρισμένο διεθνώς, αλλά και οι προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που την επέλεξαν, δημιουργώντας ο κάθε ένας και η κάθε μια, ένα προσωπικό success story, γεμάτο γνώσεις, μοναδικές εμπειρίες και επαφή με ανθρώπους από όλο τον κόσμο.
Ένας κόσμος επαγγελματικής επιτυχίας. LE MONDE.

www.lemonde.edu.gr
Αθήνα: Θεσσαλονίκης 45 Μοσχάτο
2104830500
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης