Σάμος: Στο Αυτόφωρο μετανάστης για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος

Σάμος: Στο Αυτόφωρο μετανάστης για εμπρησμό από πρόθεση σε δάσος

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο, την Κυριακή, στην περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο κοντά στην κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής Βαθέος

fotia-samos
Ένας μετανάστης θα καθίσει σήμερα στο εδώλιο του Αυτοφώρου για να δικαστεί για την πυρκαγιά που προκάλεσε από πρόθεση σε δασική έκταση στην περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο κοντά στην κοινότητα της Ζωοδόχου Πηγής Βαθέος στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Κυριακής.

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατο και δυσπρόσιτο σημείο, γεγονός που δυσχέραινε το έργο των δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν για την κατάσβεσή της με 49 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οκτώ οχήματα, εθελοντές και δύο ελικόπτερα, με αποτέλεσμα να αποτεφρωθούν συνολικά 120 στρέμματα μικτής βλάστησης.

Τον υπαίτιο αλλοδαπό εντόπισε η ομάδα drone της Πυροσβεστικής, καθώς βρισκόταν δίπλα στο σημείο μαζί με μια γυναίκα και ένα ανήλικο παιδί. Αμέσως κινητοποιήθηκαν υπάλληλοι του Ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής και αστυνομικοί που προχώρησαν στην προσαγωγή τους και την Δευτέρα τον οδήγησαν στην αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών Σάμου, η οποία του άσκησε δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση.

Ειδήσεις σήμερα:

«Πονοκέφαλος» η εκτόξευση των ενοικίων: Έως 50% η αύξηση στην Αττική, τα 4 μέτρα του 2025

Γιατί το Ισραήλ βομβαρδίζει τα θησαυροφυλάκια της Χεζμπολάχ - Τι είναι η ιδιότυπη τράπεζα Al Qard Al Hassan

Βίντεο: Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιαπωνίας ζήτησε συγγνώμη από θανατοποινίτη που πέρασε 50 χρόνια στη φυλακή για έγκλημα που δεν διέπραξε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης