Στη νέα εξειδικευμένη ενότητα Christmas Shop του e-Fresh.gr θα βρούμε προϊόντα που καλύπτουν κάθε μας ανάγκη, από στολισμό και premium λιχουδιές, μέχρι υπέροχα δώρα γι΄ αυτούς που αγαπάμε
Αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα
Αυτή την Κυριακή μη χάσετε το Πρώτο Θέμα
Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν το "Θέμα" με τις προσφορές (4,25€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα
2. Το νέο μηνιαίο περιοδικό CANTINA magazine
Cantina Magazine, την Κυριακή με το ΘΕΜΑ
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα, το Cantina Magazine φιλοξενεί το απόλυτο Εγχειρίδιο απολαύσεων : Όσα αξίζει να γνωρίζουμε για τα γιορτινά τραπέζια που μένουν στη μνήμη.
365 ιδέες, συμβουλές, μυστικά και κανόνες για επιτυχημένα γιορτινά καλέσματα, οι πιο νόστιμες διευθύνσεις για τις αγορές των ημερών, μαζί με τα πιο επικά πιάτα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις!
Πιο αναλυτικά :
Ο οδηγός
Ο σχεδιασμός
Η οργάνωση
Οι ποσότητες
Οι καλοί τρόποι
Τα παιδιά στο τραπέζι
Art de la table
Οι επικές συνταγές
Γαλοπούλα
Χοιρινό μπούτι
Αρνάκι γεμιστό
Virginia ham
2. Το νέο μηνιαίο περιοδικό CANTINA magazine
Cantina Magazine, την Κυριακή με το ΘΕΜΑ
Αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα, το Cantina Magazine φιλοξενεί το απόλυτο Εγχειρίδιο απολαύσεων : Όσα αξίζει να γνωρίζουμε για τα γιορτινά τραπέζια που μένουν στη μνήμη.
365 ιδέες, συμβουλές, μυστικά και κανόνες για επιτυχημένα γιορτινά καλέσματα, οι πιο νόστιμες διευθύνσεις για τις αγορές των ημερών, μαζί με τα πιο επικά πιάτα που θα κλέψουν τις εντυπώσεις!
Πιο αναλυτικά :
Ο οδηγός
Ο σχεδιασμός
Η οργάνωση
Οι ποσότητες
Οι καλοί τρόποι
Τα παιδιά στο τραπέζι
Art de la table
Οι επικές συνταγές
Γαλοπούλα
Χοιρινό μπούτι
Αρνάκι γεμιστό
Virginia ham
Wellington
Καρέ μόσχου
Ροστμπίφ
Μπουργκινιόν
Οσομπούκο αλά μιλανέζε
Τα μενού
Οι μπουφές
Το ρεβεγιόν
Το brunch
Τα coctails
Τα γλυκά
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του περιοδικού και ανακαλύψτε :
Ρεπορτάζ
Συγκεντρώσαμε τις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πόλης με τα πιο ενημερωμένα και νόστιμα deli, καταστήματα με εκλεκτούς ξηρούς καρπούς, με σοκολατάκια – πειρασμούς, με απίθανα προζυμένια ψωμιά και αρτοποιήματα από new age αλλά και παλιούς φούρνους, με απίθανα τυριά και ιδιαίτερα αλλαντικά από Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, που ξεχωρίσαμε για τη φετινή εορταστική περίοδο.
Αφιέρωμα
Οδηγός επιτυχίας για μπουφέ και καθιστό δείπνο
Οι δοκιµασµένες «διαδροµές» που θα µας λύσουν τα χέρια
Πρώτες ύλες: 7 συμβουλές για σοφή διαχείριση
Απλά μαθήματα οικιακής οικονομίας για υγιές πορτοφόλι και ικανοποιημένους καλεσμένους
Καλοί τρόποι: Πρόσκληση σε δείπνο
Δείχνει φροντίδα, εκτίμηση και εμπιστοσύνη, αλλά και αυτή έχει τους κανόνες της
10 μυστικά για το τέλειο ρεβεγιόν
Τα παιδιά στο Γιορτινό Τραπέζι
10+1 τρόποι και συμβουλές για να περάσουν εκείνα καλά κι εσείς καλύτερα
Τα μαθηματικά στο τραπέζι
Οι ποσότητες που αντιστοιχούν σε κάθε καλεσμένο
Art de la table
Η αισθητική είναι πολιτισμός και οι κανόνες της διευκολύνουν τη ζωή μας
Οίνοι: Αφιέρωμα στο Ξινόμαυρο, το οινικό αστέρι του βορρά
30 πιάτα που ξεχωρίσαμε το 2024
Συνταγές
Τα κλασικά: Εντυπωσιακά πιάτα που θα κλέψουν την παράσταση στα γιορτινά καλέσματα!
-Ψητή γαλοπούλα, η πρωταγωνίστρια του τραπεζιού των Χριστουγέννων. Σας έχουμε όλα τα µυστικά και τις συµβουλές για να τη µαγειρέψουµε άψογα τη µεγάλη µέρα!
-Χοιρινό μπούτι, προετοιμασία σε άλμη & τέλειο ψήσιμο
-Μπούτι αρνίσιο γεμιστό, το παραδοσιακό, αγαπημένο φαγητό της κάθε γιορτής, γεμιστό, βήμα βήμα
-Virginia Ham, ξεκινάμε το μαγείρεμά του από το μηδέν, με φρέσκο χοιρινό
-Μοσχάρι Wellington, το τρυφερό κρέας σε βουτυράτη σφολιάτα, ολόκληρο αλλά και σε ατομική εκδοχή
-Καρέ μόσχου, αγαπημένο πιάτο των γιορτών, με tips και μυστικά για επιτυχημένο ψήσιμο
-Ροστμπίφ, το υπέροχο κομμάτι κρέατος που περιβάλλεται από κρούστα μυρωδικών και αγαπά τις πατάτες σε διάφορες εκδοχές.
-Μοσχάρι Μπουργκινιόν, μια κλασική συνταγή της γαλλικής Βουργουνδίας στο τραπέζι μας
-Οσομπούκο αλά Μιλανέζε, το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της Λομβαρδίας, που σερβίρεται σχεδόν πάντα με ρύζι αρωματισμένο με σαφράν
Ένας μπουφές για τα κοκτέιλ μας
Finger food, πλατό με τυριά και αλλαντικά, crοstini, burritos και άλλες μικρές λιχουδιές συνοδεύουν άψογα τα ποτά των ημερών σε ένα κάλεσμα ανάλαφρο και γιορταστικό.
Πλατό αλλαντικών, Πλατό τυριών, Τηγανητά γιουβαρλάκια με μαγιονέζα αυγολέμονο, Μπρουσκέτες με κυανό, καρύδια & τσάτνεϊ από ντοματίνια, Bread rolls με κασέρι & μαύρο σκόρδο, Μπρουσκέτες με ψητές μελιτζάνες & πικάντικο φιστικοβούτυρο, Burritos με λουκάνικο, πιπεριές & φέτα, Smashed pita – open burgers με πικάντικο γιαούρτι & ντοματίνια
Τα απεριτίφ της γιορτής
Πέντε ιδέες για να δώσετε μια επιπλέον δροσιστική νότα στις συγκεντρώσεις σας.
Κοκτέιλ σαμπάνιας, Spritz, Mule, Negroni, Fizz
Χριστούγεννα μεσημέρι
Ένα χορταστικό μενού με γεύσεις και αρώματα, για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά νόστιμα και απολύτως δημιουργικά.
Πράσινη σαλάτα με ψητή κολοκύθα, χαρουπόμελο & κατσικίσιο τυρί, Τάρτα με αρνί, καρδάμωμο & φιστίκι Αιγίνης, Βελουτέ πατάτας με καυκαλήθρες & μυρώνια, Συκώτι μοσχαρίσιο με κουνουπίδι και εστραγκόν με σταφίδες, Κόκορας γεμιστός με τραχανά, δαμάσκηνα & μπαχαρικά
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
Φέτος τα καλέσματα της καρδιάς μας έχουν όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή μας. Και στο τραπέζι μας μπαίνουν τα πιο νόστιμα πιάτα.
Κροκέτες γαρίδας με φάβα, Σούπα σελινόριζας με αχλάδι, καραμελωμένα κρεμμύδια & γκοργκοντζόλα, Χειμωνιάτικη σαλάτα ρόκα με αβοκάντο, πορτοκάλι & αμύγδαλο, Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα, μανιτάρια & φρέσκα μυρωδικά,
Wellington μανιταριών
Το brunch του 2025
Το πρώτο γεύμα του χρόνου τα έχει όλα για να ξεκινήσει η νέα χρονιά με τον πιο γευστικό και νόστιμο τρόπο!
Μαντλέν με μανταρίνι & γλάσο ροδιού, «Σαλάτα» με ψητές πατάτας, ομελέτα, πιπεριές & τυρί, Κρέπες γεμιστές με κιμά από λουκάνικο, Μετσοβόνε & σάλτσα gravy, Λουκανικοπιτάκια με μπεσαμέλ τυριού, Κέικ με καρότο, λωτό & χριστουγεννιάτικο μείγμα μπαχαρικών, Αλμυρά financiers με φουντούκια, τυρί κρέμα, μπέικον & αποξηραμένα σύκα, Σου γεμιστά με πατέ μανιταριών & κρέμα παρμεζάνας
Για την πιο γλυκιά χρονιά
Ξηροί καρποί, εσπεριδοειδή και κρέμες, αρωματικό βούτυρο και μπαχαρικά είναι τα βασικά υλικά για τα επιδόρπια των ονείρων μας και του νέου χρόνου.
Τάρτα κάστανο με μαύρο φραγκοστάφυλο & αχλάδι, New York cheesecake, Lemon curd με μαρέγκα, Stollen, Γιορτινή μηλόπιτα
Καλή και νόστιμη χρονιά!
Μη χάσετε το νέο τεύχος του Cantina magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.
3. Την ειδική έκδοση
«150 σπουδαία ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά» από τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη
Ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης επιλέγει τις ετικέτες της χρονιάς από τον ελληνικό αμπελώνα.
Μια ειδική συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στο κρασί κυκλοφορεί με το Θέμα την Κυριακή.
Ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης παρουσιάζει ένα προς ένα 150 ελληνικά κόκκινα κρασιά που επιλέγει ως τα αγαπημένα του για το 2025.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λίστα που περιλαμβάνει ετικέτες από κάθε περιοχή της Ελλάδας και καλύπτει όλο το εύρος των ποικιλιών που καλλιεργούνται στην χώρα μας.
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης παρουσιάζει κάθε κρασί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, εστιάζοντας στο οινοποιείο, τη μέθοδο οινοποίησης, τα γευστικά και αρωματικά του χαρακτηριστικά, αλλά και με τί συνταγές θα συνδυαζόταν ιδανικά.
Συγκεκριμένα, τα 150 κρασιά κατηγοριοποιούνται σε:
• Value for money
• Από το κελάρι του παραγωγού
• Ιδιαίτερες παραγωγές
• Γλυκά
• Premium εµφιαλώσεις
• Με δυνατότητα παλαίωσης
• Ερυθρά χωρίς βαρέλι
• Ηπιας παρέµβασης
• Αφρώδη
Όπως γράφει και ο ίδιος ο Master of Wine χαρακτηριστικά:
«είναι σηµαντικό να καταλάβουν οι αναγνώστες ότι εδώ δεν κρατούν ένα έντυπο που περιέχει τα 150 καλύτερα ελληνικά κρασιά ή έστω τα κρασιά που εγώ θεωρώ πως είναι τα 150 καλύτερα.
Εδώ θα βρείτε κρασιά που µου έχουν αγγίξει την καρδιά ή εξάψει το µυαλό. Και όπως η καρδιά µας µπορεί να νιώσει άγγιγµα µέσα από πολλούς και τελείως διαφορετικούς τρόπους για όλα τα πράγµατα στη ζωή, το ίδιο συµβαίνει και µε το κρασί. Όλες οι προσωπικότητες που µας έχουν σαγηνεύσει δεν είναι πανοµοιότυπες. Η οµορφιά, ευτυχώς, έρχεται στη ζωή µας µέσα από πολλές διαφορετικές φορεσιές.
Αυτό όµως που ξεκινήσαµε µαζί µε τον Πάνο Τζίµα, από αυτή την έκδοση, είναι να δηµιουργούµε µια οµαδοποίηση ως προς τον κύριο λόγο για τον οποίο το κάθε κρασί θεωρήθηκε ότι πρέπει να έχει παρουσία εδώ. Ανάµεσα σε πολλούς καλούς λόγους, κάποιος υπάρχει που εξέχει. Για παράδειγµα, για κάποια είναι η ιδιαιτερότητα της ιδέας πίσω από το κρασί, για κάποια η δυναµική τους να αντέξουν στον χρόνο και για άλλα ο όµορφος τρόπος µε τον οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί το πέρασµα του χρόνου από πάνω τους. Επίσης, το ανερχόµενο ενδιαφέρον για αφρώδη και ο ελληνικός πλούτος σε γλυκά κρασιά δηµιούργησαν δύο οµάδες που ενσωµατώθηκαν µαζί µε εκείνες των ερυθρών».
4. Την εορταστική συλλογή διηγημάτων «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» από σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς
Ένα βιβλίο που συμπυκνώνει το εντελώς ιδιαίτερο πνεύμα των ελληνικών Χριστουγέννων, γεμάτο από τα αρώματα, τη ζεστασιά -αλλά και το μυστήριο των θρύλων και των μύθων της πατρίδας μας. Μια συλλογή από πραγματικά λογοτεχνικά κοσμήματα για τις γιορτές.
Ο σπουδαίος Έλληνας λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης γράφει ότι «τώρα άρχισε να καταλαβαίνει το νόημα τούτου του θαυμάσιου ταξιδιού. Ένα άστρο γύριζε κοντά. Ένα μεγάλο άστρο κοκκινωπό σαν ξεφλουδισμένο ρόδι. Γύριζε αργά μέσα στη μουσική του, προχωρούσε μεγαλόπρεπα στο κενό κι ολόγυρά του σκορπούσε ρουμπινιές ανταύγειες. Ήταν ένα τεράστιο ρόδο τ' ουρανού κι ο Μανολάκης πολύ το πεθύμησε να σταματήσει σε τούτον τον αλλόκοτο κόσμο. Μόλις το σκέφτηκε, μονομιάς βρέθηκε πάνω στο τριανταφυλλί αστέρι, γιατί η σκέψη κι η ενέργεια ήταν το ίδιο σε κείνη την παράξενη φύση του. Περπατούσε σαστισμένος πάνω σ' αυτόν τον αλλόκοτο κόσμο. Ήταν μια λεωφόρος στρωμένη με γυαλιστερή άσφαλτο σε χρώμα τριανταφυλλί. Δεξιά κι αριστερά παρτέρια, όλο ανθισμένες τριανταφυλλιές που μοσκοβολούσαν. Εδώ χρειαζόταν ένα ζευγάρι πατίνια, απ' αυτά που πάντα τα πεθυμούσε και ποτές δεν τ' απόχτησε στην Αθήνα».
Αυτό ήταν ένα απόσπασμα από το «Ο Μανολάκης γυρεύει το Θεό», ένα από τα πιο συγκινητικά και πρωτότυπα διηγήματα που συμπεριέλαβε ο επιμελητής Δημήτρης Ποσάντζης στη συλλογή «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες». Δεκαεπτά στο σύνολό τους, τα μικρά αυτά «κεντήματα» του γραπτού λόγου, μεταφέρουν εικόνες των γιορτών και διαπνέονται από τον βαθύ ανθρωπισμό που μας διακατέχει όλους στο τέλος κάθε χρόνου. Ανάμεσα στους δημιουργούς που συνεισφέρουν έργα τους στη συλλογή, ο αναγνώστης θα διαβάσει Γρηγόριο Ξενόπουλο, Παύλο Νιρβάνα, Στρατή Τσίρκα, Σοφία Μαυροειδή-Παπαδάκη, Ανδρέα Καραντώνη κ.α. Δίνοντας όλοι μαζί 17 διαφορετικές όψεις στα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!
5. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα.
2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.
Καρέ μόσχου
Ροστμπίφ
Μπουργκινιόν
Οσομπούκο αλά μιλανέζε
Τα μενού
Οι μπουφές
Το ρεβεγιόν
Το brunch
Τα coctails
Τα γλυκά
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του περιοδικού και ανακαλύψτε :
Ρεπορτάζ
Συγκεντρώσαμε τις πιο νόστιμες διευθύνσεις της πόλης με τα πιο ενημερωμένα και νόστιμα deli, καταστήματα με εκλεκτούς ξηρούς καρπούς, με σοκολατάκια – πειρασμούς, με απίθανα προζυμένια ψωμιά και αρτοποιήματα από new age αλλά και παλιούς φούρνους, με απίθανα τυριά και ιδιαίτερα αλλαντικά από Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, που ξεχωρίσαμε για τη φετινή εορταστική περίοδο.
Αφιέρωμα
Οδηγός επιτυχίας για μπουφέ και καθιστό δείπνο
Οι δοκιµασµένες «διαδροµές» που θα µας λύσουν τα χέρια
Πρώτες ύλες: 7 συμβουλές για σοφή διαχείριση
Απλά μαθήματα οικιακής οικονομίας για υγιές πορτοφόλι και ικανοποιημένους καλεσμένους
Καλοί τρόποι: Πρόσκληση σε δείπνο
Δείχνει φροντίδα, εκτίμηση και εμπιστοσύνη, αλλά και αυτή έχει τους κανόνες της
10 μυστικά για το τέλειο ρεβεγιόν
Τα παιδιά στο Γιορτινό Τραπέζι
10+1 τρόποι και συμβουλές για να περάσουν εκείνα καλά κι εσείς καλύτερα
Τα μαθηματικά στο τραπέζι
Οι ποσότητες που αντιστοιχούν σε κάθε καλεσμένο
Art de la table
Η αισθητική είναι πολιτισμός και οι κανόνες της διευκολύνουν τη ζωή μας
Οίνοι: Αφιέρωμα στο Ξινόμαυρο, το οινικό αστέρι του βορρά
30 πιάτα που ξεχωρίσαμε το 2024
Συνταγές
Τα κλασικά: Εντυπωσιακά πιάτα που θα κλέψουν την παράσταση στα γιορτινά καλέσματα!
-Ψητή γαλοπούλα, η πρωταγωνίστρια του τραπεζιού των Χριστουγέννων. Σας έχουμε όλα τα µυστικά και τις συµβουλές για να τη µαγειρέψουµε άψογα τη µεγάλη µέρα!
-Χοιρινό μπούτι, προετοιμασία σε άλμη & τέλειο ψήσιμο
-Μπούτι αρνίσιο γεμιστό, το παραδοσιακό, αγαπημένο φαγητό της κάθε γιορτής, γεμιστό, βήμα βήμα
-Virginia Ham, ξεκινάμε το μαγείρεμά του από το μηδέν, με φρέσκο χοιρινό
-Μοσχάρι Wellington, το τρυφερό κρέας σε βουτυράτη σφολιάτα, ολόκληρο αλλά και σε ατομική εκδοχή
-Καρέ μόσχου, αγαπημένο πιάτο των γιορτών, με tips και μυστικά για επιτυχημένο ψήσιμο
-Ροστμπίφ, το υπέροχο κομμάτι κρέατος που περιβάλλεται από κρούστα μυρωδικών και αγαπά τις πατάτες σε διάφορες εκδοχές.
-Μοσχάρι Μπουργκινιόν, μια κλασική συνταγή της γαλλικής Βουργουνδίας στο τραπέζι μας
-Οσομπούκο αλά Μιλανέζε, το πιο χαρακτηριστικό πιάτο της Λομβαρδίας, που σερβίρεται σχεδόν πάντα με ρύζι αρωματισμένο με σαφράν
Ένας μπουφές για τα κοκτέιλ μας
Finger food, πλατό με τυριά και αλλαντικά, crοstini, burritos και άλλες μικρές λιχουδιές συνοδεύουν άψογα τα ποτά των ημερών σε ένα κάλεσμα ανάλαφρο και γιορταστικό.
Πλατό αλλαντικών, Πλατό τυριών, Τηγανητά γιουβαρλάκια με μαγιονέζα αυγολέμονο, Μπρουσκέτες με κυανό, καρύδια & τσάτνεϊ από ντοματίνια, Bread rolls με κασέρι & μαύρο σκόρδο, Μπρουσκέτες με ψητές μελιτζάνες & πικάντικο φιστικοβούτυρο, Burritos με λουκάνικο, πιπεριές & φέτα, Smashed pita – open burgers με πικάντικο γιαούρτι & ντοματίνια
Τα απεριτίφ της γιορτής
Πέντε ιδέες για να δώσετε μια επιπλέον δροσιστική νότα στις συγκεντρώσεις σας.
Κοκτέιλ σαμπάνιας, Spritz, Mule, Negroni, Fizz
Χριστούγεννα μεσημέρι
Ένα χορταστικό μενού με γεύσεις και αρώματα, για να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά νόστιμα και απολύτως δημιουργικά.
Πράσινη σαλάτα με ψητή κολοκύθα, χαρουπόμελο & κατσικίσιο τυρί, Τάρτα με αρνί, καρδάμωμο & φιστίκι Αιγίνης, Βελουτέ πατάτας με καυκαλήθρες & μυρώνια, Συκώτι μοσχαρίσιο με κουνουπίδι και εστραγκόν με σταφίδες, Κόκορας γεμιστός με τραχανά, δαμάσκηνα & μπαχαρικά
Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς
Φέτος τα καλέσματα της καρδιάς μας έχουν όσα πραγματικά αξίζουν στη ζωή μας. Και στο τραπέζι μας μπαίνουν τα πιο νόστιμα πιάτα.
Κροκέτες γαρίδας με φάβα, Σούπα σελινόριζας με αχλάδι, καραμελωμένα κρεμμύδια & γκοργκοντζόλα, Χειμωνιάτικη σαλάτα ρόκα με αβοκάντο, πορτοκάλι & αμύγδαλο, Χοιρινό γεμιστό με κάστανα, δαμάσκηνα, μανιτάρια & φρέσκα μυρωδικά,
Wellington μανιταριών
Το brunch του 2025
Το πρώτο γεύμα του χρόνου τα έχει όλα για να ξεκινήσει η νέα χρονιά με τον πιο γευστικό και νόστιμο τρόπο!
Μαντλέν με μανταρίνι & γλάσο ροδιού, «Σαλάτα» με ψητές πατάτας, ομελέτα, πιπεριές & τυρί, Κρέπες γεμιστές με κιμά από λουκάνικο, Μετσοβόνε & σάλτσα gravy, Λουκανικοπιτάκια με μπεσαμέλ τυριού, Κέικ με καρότο, λωτό & χριστουγεννιάτικο μείγμα μπαχαρικών, Αλμυρά financiers με φουντούκια, τυρί κρέμα, μπέικον & αποξηραμένα σύκα, Σου γεμιστά με πατέ μανιταριών & κρέμα παρμεζάνας
Για την πιο γλυκιά χρονιά
Ξηροί καρποί, εσπεριδοειδή και κρέμες, αρωματικό βούτυρο και μπαχαρικά είναι τα βασικά υλικά για τα επιδόρπια των ονείρων μας και του νέου χρόνου.
Τάρτα κάστανο με μαύρο φραγκοστάφυλο & αχλάδι, New York cheesecake, Lemon curd με μαρέγκα, Stollen, Γιορτινή μηλόπιτα
Καλή και νόστιμη χρονιά!
Μη χάσετε το νέο τεύχος του Cantina magazine αυτή την Κυριακή με το Θέμα.
3. Την ειδική έκδοση
«150 σπουδαία ελληνικά λευκά και ροζέ κρασιά» από τον Master of Wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη
Ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης επιλέγει τις ετικέτες της χρονιάς από τον ελληνικό αμπελώνα.
Μια ειδική συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στο κρασί κυκλοφορεί με το Θέμα την Κυριακή.
Ο Master of Wine Κωνσταντίνος Λαζαράκης παρουσιάζει ένα προς ένα 150 ελληνικά κόκκινα κρασιά που επιλέγει ως τα αγαπημένα του για το 2025.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λίστα που περιλαμβάνει ετικέτες από κάθε περιοχή της Ελλάδας και καλύπτει όλο το εύρος των ποικιλιών που καλλιεργούνται στην χώρα μας.
Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης παρουσιάζει κάθε κρασί με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, εστιάζοντας στο οινοποιείο, τη μέθοδο οινοποίησης, τα γευστικά και αρωματικά του χαρακτηριστικά, αλλά και με τί συνταγές θα συνδυαζόταν ιδανικά.
Συγκεκριμένα, τα 150 κρασιά κατηγοριοποιούνται σε:
• Value for money
• Από το κελάρι του παραγωγού
• Ιδιαίτερες παραγωγές
• Γλυκά
• Premium εµφιαλώσεις
• Με δυνατότητα παλαίωσης
• Ερυθρά χωρίς βαρέλι
• Ηπιας παρέµβασης
• Αφρώδη
Όπως γράφει και ο ίδιος ο Master of Wine χαρακτηριστικά:
«είναι σηµαντικό να καταλάβουν οι αναγνώστες ότι εδώ δεν κρατούν ένα έντυπο που περιέχει τα 150 καλύτερα ελληνικά κρασιά ή έστω τα κρασιά που εγώ θεωρώ πως είναι τα 150 καλύτερα.
Εδώ θα βρείτε κρασιά που µου έχουν αγγίξει την καρδιά ή εξάψει το µυαλό. Και όπως η καρδιά µας µπορεί να νιώσει άγγιγµα µέσα από πολλούς και τελείως διαφορετικούς τρόπους για όλα τα πράγµατα στη ζωή, το ίδιο συµβαίνει και µε το κρασί. Όλες οι προσωπικότητες που µας έχουν σαγηνεύσει δεν είναι πανοµοιότυπες. Η οµορφιά, ευτυχώς, έρχεται στη ζωή µας µέσα από πολλές διαφορετικές φορεσιές.
Αυτό όµως που ξεκινήσαµε µαζί µε τον Πάνο Τζίµα, από αυτή την έκδοση, είναι να δηµιουργούµε µια οµαδοποίηση ως προς τον κύριο λόγο για τον οποίο το κάθε κρασί θεωρήθηκε ότι πρέπει να έχει παρουσία εδώ. Ανάµεσα σε πολλούς καλούς λόγους, κάποιος υπάρχει που εξέχει. Για παράδειγµα, για κάποια είναι η ιδιαιτερότητα της ιδέας πίσω από το κρασί, για κάποια η δυναµική τους να αντέξουν στον χρόνο και για άλλα ο όµορφος τρόπος µε τον οποίο έχει ήδη εκδηλωθεί το πέρασµα του χρόνου από πάνω τους. Επίσης, το ανερχόµενο ενδιαφέρον για αφρώδη και ο ελληνικός πλούτος σε γλυκά κρασιά δηµιούργησαν δύο οµάδες που ενσωµατώθηκαν µαζί µε εκείνες των ερυθρών».
4. Την εορταστική συλλογή διηγημάτων «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες» από σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς
Ένα βιβλίο που συμπυκνώνει το εντελώς ιδιαίτερο πνεύμα των ελληνικών Χριστουγέννων, γεμάτο από τα αρώματα, τη ζεστασιά -αλλά και το μυστήριο των θρύλων και των μύθων της πατρίδας μας. Μια συλλογή από πραγματικά λογοτεχνικά κοσμήματα για τις γιορτές.
Ο σπουδαίος Έλληνας λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης γράφει ότι «τώρα άρχισε να καταλαβαίνει το νόημα τούτου του θαυμάσιου ταξιδιού. Ένα άστρο γύριζε κοντά. Ένα μεγάλο άστρο κοκκινωπό σαν ξεφλουδισμένο ρόδι. Γύριζε αργά μέσα στη μουσική του, προχωρούσε μεγαλόπρεπα στο κενό κι ολόγυρά του σκορπούσε ρουμπινιές ανταύγειες. Ήταν ένα τεράστιο ρόδο τ' ουρανού κι ο Μανολάκης πολύ το πεθύμησε να σταματήσει σε τούτον τον αλλόκοτο κόσμο. Μόλις το σκέφτηκε, μονομιάς βρέθηκε πάνω στο τριανταφυλλί αστέρι, γιατί η σκέψη κι η ενέργεια ήταν το ίδιο σε κείνη την παράξενη φύση του. Περπατούσε σαστισμένος πάνω σ' αυτόν τον αλλόκοτο κόσμο. Ήταν μια λεωφόρος στρωμένη με γυαλιστερή άσφαλτο σε χρώμα τριανταφυλλί. Δεξιά κι αριστερά παρτέρια, όλο ανθισμένες τριανταφυλλιές που μοσκοβολούσαν. Εδώ χρειαζόταν ένα ζευγάρι πατίνια, απ' αυτά που πάντα τα πεθυμούσε και ποτές δεν τ' απόχτησε στην Αθήνα».
Αυτό ήταν ένα απόσπασμα από το «Ο Μανολάκης γυρεύει το Θεό», ένα από τα πιο συγκινητικά και πρωτότυπα διηγήματα που συμπεριέλαβε ο επιμελητής Δημήτρης Ποσάντζης στη συλλογή «Χριστουγεννιάτικες ιστορίες». Δεκαεπτά στο σύνολό τους, τα μικρά αυτά «κεντήματα» του γραπτού λόγου, μεταφέρουν εικόνες των γιορτών και διαπνέονται από τον βαθύ ανθρωπισμό που μας διακατέχει όλους στο τέλος κάθε χρόνου. Ανάμεσα στους δημιουργούς που συνεισφέρουν έργα τους στη συλλογή, ο αναγνώστης θα διαβάσει Γρηγόριο Ξενόπουλο, Παύλο Νιρβάνα, Στρατή Τσίρκα, Σοφία Μαυροειδή-Παπαδάκη, Ανδρέα Καραντώνη κ.α. Δίνοντας όλοι μαζί 17 διαφορετικές όψεις στα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!
5. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
Όσοι από εσάς επιλέξουν να αγοράσουν την απλή έκδοση του ΘΕΜΑτος (2€) αυτήν την εβδομάδα παίρνουν :
1. Την εφημερίδα.
2. To διεθνές lifestyle περιοδικό GALA
και με την έκδοση των 2,00€
To Gala είναι ένας εμβληματικός τίτλος με διεθνή ακτινοβολία, που ήδη κυκλοφορεί σε πέντε χώρες του κόσμου. Παράγει περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, συνεργάζεται με διεθνείς φωτογράφους και καταξιωμένους δημοσιογράφους ενώ δημιουργεί παγκόσμιες αποκλειστικότητες με ρεκόρ αναδημοσιεύσεων στα social media.
Το Gala είναι ένα περιοδικό που έχει ταυτιστεί με την αισθητική αρτιότητα, την αξιοπιστία και το αυθεντικό στυλ, στοιχεία που το κάνουν να διαφέρει.
Το Gala, η πιο πολυτελής έκδοση που έγινε ποτέ, κυκλοφορεί τόσο με την απλή έκδοση της εφημερίδας (2,00€) όσο και με την έκδοση με τις προσφορές (4,25€) και αποτελεί το κεντρικό ένθετό της εφημερίδας, που απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες αναγνώστες.
3. Το εβδομαδιαίο περιοδικό «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ», με 32 σελίδες με πρωτότυπα και αδημοσίευτα σταυρόλεξα και sudoku.
Και αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ -στην απλή έκδοση των 2 ευρώ- ένα περιοδικό 32 σελίδων για τον ελεύθερό σας χρόνο.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ, ένα περιοδικό με πρωτότυπα και αδημοσίευτα ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΑ και SUDOKU έξυπνα, εύκολα, μέτρια, δύσκολα, πολύ δύσκολα, κανονικά, σκανδιναβικά, αμερικανικά, τριφασικά, από τους καλύτερους επαγγελματίες δημιουργούς, για να γυμνάζετε το μυαλό σας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα