Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες στα νησιά

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες στα νησιά

Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός που χαστούκισε μετανάστη στην Κω - Τον γύρο των ξένων ΜΜΕ κάνουν το βίντεο και οι φωτογραφίες που τον δείχνουν να κραδαίνει μαχαίρι και να απειλεί Πακιστανούς και Σύρους - Επεισόδια και  έξω από το Λιμεναρχείο της Καλύμνου- Καθυστερεί ο ο νέος καταυλισμός στον Ελαιώνα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες στα νησιά
Εικόνες ντροπής για την χώρα μας κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου μέσα από τα social media, με αφορμή ένα περιστατικό που σημειώθηκε στην Κω και το οποίο αφορά στο μεταναστευτικό ζήτημα που έχει πλέον πάρει τεράστιες διαστάσεις, με την κατάσταση σε πολλά ελληνικά νησιά να βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου.

Ο ανταποκριτής του Associated Press, Ντάλτον Μπένετ, «ανέβασε» το μεσημέρι της Δευτέρας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ένας Αστυνομικός να χαστουκίζει έναν μετανάστη, ενώ λίγη ώρα αργότερα είδε το «φως» της δημοσιότητας και το σχετικό βίντεο (δείτε το εδώ).
Κλείσιμο

Στις εικόνες φαίνεται καθαρά ότι ο αστυνομικός κρατά ένα μαχαίρι και το κραδαίνει απειλητικά προς την πλευρά των μεταναστών οι οποίοι περιμένουν να πάρουν τα χαρτιά που χρειάζονται προκειμένου να φύγουν από το νησί.

«Έλληνας Αστυνομικός κραδαίνει μαχαίρι και χαστουκίζει τρομοκρατημένους Πακιστανούς και Σύρους, ενώ περιμένουν για τα χαρτιά τους. καλώς ήρθατε στην Κω», ήταν το σχόλιο με το οποίο συνόδευσε την φωτογραφία που ανάρτησε στον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία το απόγευμα της Δευτέρας, ο άντρας τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχτηκε η διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας, σχετικά με τις επίμαχες φωτογραφίες. Ακόμη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το tweet του ρεπόρτερ 


Οι επίμαχες φωτογραφίες



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω εικόνες έρχονται λίγες μόνο ημέρες έπειτα από το οδοιπορικό του BBC στην Κω κατά το οποίο δημοσιογράφος του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου κατέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί με τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν καταφτάσει το τελευταίο διάστημα και οι οποίοι έχουν ανάγκη από τροφή, νερό και στέγη.







Στην αρχή του ρεπορτάζ το βρετανικό δίκτυο καταγράφει επίσης την άφιξη των μεταναστών στη νησί και την ένταση που σχεδόν κάθε ημέρα στην Κω, ενώ σε κάποια πλάνα φαίνονται κατά μήκος κεντρικού δρόμου του νησιού οι δεκάδες σκηνές που έχουν στηθεί προκειμένου να φιλοξενηθούν τα άτομα αυτά, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και πολλά μικρά παιδιά. 





Πάντως, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Kosvoice.gr, τις τελευταίες ώρες γίνεται προσπάθεια για την εκκένωση των πάρκων και των δημόσιων χώρων στο κέντρο του νησιού τα οποία έχουν καταληφθεί από μετανάστες. Όπως έγινε γνωστό, οι μετανάστες οδηγούνται προσωρινά στο γήπεδο του νησιού στο οποίο ο Δήμος τοποθετεί χημικές τουαλέτες.





Πάνω από 250 μετανάστες έφτασαν την Κυριακή στην Κω με τουρκικό ιστιοφόρο




Με περισσότερους από 3.000 μετανάστες να βρίσκονται πλέον στο νησί, ο υπευθύνος πολιτικής προστασίας του Δήμου Κω, Σεβαστιανός Μαραγκός, απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να βοηθήσει το νησί, τονίζοντας πως ο Δήμος δεν μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα που, όπως τονίζει, γίνεται ακόμα μεγαλύτερο από την άφρονα πολιτική των αφύλακτων θαλάσσιων συνόρων.



Ενταση με μετανάστες και Λιμενικούς στην Κάλυμνο

Δεν είναι, όμως, μόνο η Κως  η οποία πασχίζει να αντιμετωπίσει τα τεράστια ζητήματα που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Το πρωί της Δευτέρας επικράτησε ένταση και στην Κάλυμνο όταν περίπου 200 μετανάστες συγκεντρώθηκαν έξω από το Λιμεναρχείο του νησιού και άρχισαν να διαμαρτύρονται για την καθυστέρηση που υπάρχει στη χορήγηση προσφυγικών εγγράφων για να ταξιδέψουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν επεισόδια και υπήρξαν προπηλακισμοί Λιμενικών, ωστόσο, τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα και οι αρχές ενημέρωσαν τους μετανάστες ότι πρόκειται για ένα θέμα διαδικαστικό που χρειάζεται χρόνο για να λυθεί.

«Υπήρξε ένταση μεταξύ μεταναστών που δεν έχουν έγγραφα, αλλά τώρα έχει λήξει. Το περιστατικό έγινε το πρωί στο χώρο του λιμενικού, όπου βρίσκονται πολλοί μετανάστες. Ήθελαν να φύγουν χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και φώναζαν στις αρχές. Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν, όταν αστυνομικοί κι οι άνδρες του λιμενικού σώματος εξήγησαν σε κάποιους από αυτούς που μιλούν αγγλικά ότι δε μπορούν να φύγουν έτσι κι ότι υπάρχει μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί», δήλωσε στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Καλύμνου, Ρήγας Μικές.

«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τους μετανάστες», τόνισε, ακόμη, ο κ. Μικές, προσθέτοντας πως: «αυτή τη στιγμή έχουμε περίπου 700 μετανάστες στο νησί κι όλο έρχονται. Καθημερινά καταφτάνουν μετανάστες στην Κάλυμνο. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία βοήθεια. Λιμενικό κι αστυνομία που έχουν επιφορτιστεί και με αυτές τις αρμοδιότητες υποστελεχώνονται. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο».

Την ίδια ώρα, λιμενικός στην Κάλυμνο σχολιάζοντας στο protothema.gr το περιστατικό κι εκφράζοντας κι εκείνος με τη σειρά του την αγανάκτηση για την κατάσταση που επικρατεί χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Δεν καταλαβαίνω γιατί σήμερα πρέπει να γίνει θέμα. Κάθε ημέρα υπάρχει ένταση και φωνάζουν να φύγουν».  

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 700 μετανάστες βρίσκονται στο νησί το τελευταίο διάστημα και έχουν βρει καταλύματα σε δημόσιους χώρους, με τους κατοίκους της Καλύμνου να ζητούν την άμεση απομάκρυνση τους.

Πάνω από 1.000 μετανάστες στη Λέρο

Προβλήματα υπάρχουν και στη Λέρο όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν καταφτάσει περισσότεροι από 1.000 μετανάστες.

Τα άτομα αυτά κοιμούνται σε χώρους μέσα και έξω από το Λιμεναρχείο του νησιού, αλλά και στους γύρω δρόμους, στην περιοχή Λακκί.

Displaying 20150807_135617.jpg
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης