Ανατροπών και δοκιμασιών συνέχεια στο MasterChef.Στη χθεσινοβραδινή δοκιμασία αποχώρησης και οι τρεις υποψήφιοι έβαλαν τα δυνατά τους για να παραμείνουν στον μαγειρικό διαγωνισμό.
Ο Κωστής Αλεξάκης ήταν ο πρώτος υποψήφιος από τον αρχηγό της ομάδας Αντώνη Μητρόπουλο ενώ ο Γιάννης Αυλωνίτης κι ο Αλέξανδρος Συνοδινός προέκυψαν από την ψηφοφορία της Κόκκινης ομάδας.
Καλεσμένος του MasterChef 5, για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, ήταν ο Αssistant Head Chef του εστιατορίου Geranium στην Κοπεγχάγη, Θάνος Φέσκος, ο μοναδικός Έλληνας chef, που κατέχει μια τόσο σημαντική θέση σε 3στερο εστιατόριο.
Μετά από την αξιολόγηση των πιάτων από τους τρεις κριτές και τον Θάνο Φρέσκο αποφασίστηκε ότι ένα πιάτο απείχε σημαντικά από το πρωτότυπο και συγκέντρωσε αρκετά χαμηλή βαθμολογία, μόνο 23 βαθμούς.
Ο Κωστής Αλεξάκης δεν τα κατάφερε ξανά στον διαγωνισμό κι αποχώρησε με κάποια υλικά του να είναι λιγότερο ψημένα.
Το πρόγραμμα ReStart της Mastercard συνδυάζει τη γαστρονομία με έναν κοινωνικό σκοπό, με στόχο την υποστήριξη και ένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας.
Την έκθεση υπογράφει ο διεθνώς αναγνωρισμένος φωτογράφος, Τάσος Βρεττός, ο οποίος μέσα από τον φακό του αποτυπώνει τη σύνδεση της βιομηχανίας με την τέχνη, αναδεικνύοντας τις αθέατες διαδρομές της ελληνικής μεταλλουργίας