Η υψηλή ραπτική και ο Dior στους Ολυμπιακούς Αγώνες
DIOR-0

Η υψηλή ραπτική και ο Dior στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με αφορμή τους επερχόμενους Αγώνες στο Παρίσι, ο Dior παρουσιάζει αθλήτριες-πρέσβειρες του οίκου σε μια καμπάνια που υμνεί το Ολυμπιακό πνεύμα και την τόλμη

Μπεατρίτσε Βιο Γκράντις - ξιφασκία / Ελέιν Τόμσον - σπρίντερ
Μπορεί φέτος το καλοκαίρι να φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, όμως στη συνείδηση του κόσμου το Παρίσι είναι πάντα η Πόλη του Φωτός και σίγουρα της μόδας.

Ο τόπος όπου γεννήθηκε η έννοια της πολυτέλειας και της υψηλής ραπτικής και όπου ο Monsieur Dior εμπνεύστηκε τη γυναίκα απελευθερωμένη από τους περιορισμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και έφερε την επανάσταση με το «New Look» - βλ. μεσάτα σακάκια και φαρδιές φούστες σε γραμμή Α μέχρι τη γάμπα.

«Ο Κριστιάν Ντιόρ, ο μεγαλόσωμος σεμνός βεζίρης των μόδιστρων του Παρισιού, είναι ο κύριος λόγος που οι περισσότερες γυναίκες φαίνονται όπως δείχνουν σήμερα», ανέφερε το «Collier’s Weekly» το 1955, οκτώ χρόνια αφότου ο couturier δημιούργησε έναν ολοκαίνουριο κόσμο ραπτικής. Από την ίδρυση του οίκου το 1947, ο Dior είχε γίνει η ατμομηχανή της γαλλικής μόδας.

Τα σχέδιά του δημιούργησαν μια αυτοκρατορία που έθεσε πρότυπα και άλλαξε το γυναικείο lifestyle, με τις κυρίες της υψηλής κοινωνίας να λατρεύουν τις δημιουργίες σχεδιασμένες από τα χέρια του, να επιδεικνύουν τα ιδιαίτερα αξεσουάρ του και να μοσχοβολούν τα φίνα αρώματά του.

«Ο Dior υφαίνει νέους διαλόγους με συναρπαστικούς διεθνείς αθλητές που επιθυμούν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους»

Ο πρωτοπόρος της γαλλικής haute couture, της κομψότητας και του κοσμοπολιτισμού ήταν πάντα εναρμονισμένος με την εποχή του. Καθόλου τυχαία ο οίκος Dior παραμένει ακόμα και για τον σημερινό ιδιοκτήτη του, τον μεγιστάνα Μπερνάρ Αρνό, η ναυαρχίδα των επιχειρήσεών του με ετήσιους τζίρους που προκαλούν ίλιγγο διεθνώς. Και παρότι ο Dior ποτέ δεν χρησιμοποιούσε διασημότητες του αθλητισμού σε φωτογραφήσεις, καμπάνιες ή πασαρέλες, τώρα κάνει την εξαίρεση υπενθυμίζοντας ότι ένα τόσο ζωντανό brand δεν μπορεί παρά να παραμένει στην καρδιά της επικαιρότητας.



Ενισχύοντας τους δεσμούς του με τον αθλητισμό αξιώσεων, παρουσιάζει αθλήτριες-πρέσβειρες του οίκου σε μια καμπάνια με παιχνιδιάρικες εικόνες, όπου πρωταγωνιστούν επτά πρωταθλήτριες της ξιφασκίας, η τζουντόκα Κλαρίς Αγκμπεγκνενού, η κολυμβήτρια Εμα ΜακΚίον, η σέρφερ Καρίσα Μουρ, η αθλήτρια του ποδοσφαίρου Αλεξ Μόργκαν, η πυγμάχος Εστέλ Μοσλί, η σκέιτερ Λουίζ-Αϊνά Ταμπουλέ, η σπρίντερ Ελέιν Τόμσον κ.ά.

Οι γιγαντιαίες βελόνες παραπέμπουν στο άθλημα της ξιφασκίας

Στα φωτογραφικά στιγμιότυπα βλέπουμε τις κορυφαίες αθλήτριες ντυμένες με τα κλασικά ready-to-wear του Dior, τα oblique μοτίβα και τις τσάντες Lady Dior. Η παίκτρια του ποδοσφαίρου Μόργκαν ποζάρει με ένα μενταγιόν Christian Dior Paris, όπως θα έκανε και με μια αληθινή μπάλα ποδοσφαίρου, ενώ οι Βαλζέρ, Βόλπι και Μόγκος κρατούν γιγαντιαίες βελόνες που παραπέμπουν στο άθλημά τους, την ξιφασκία. Η Μουρ σερφάρει σε μεταξωτά υφασμάτινα κύματα πάνω σε ένα ψαλίδι, η Τόμσον κάνει σπριντ σε έναν κουλουάρ Dior και η Μοσλί φοράει ένα φόρεμα του οίκου σε ρινγκ πυγμαχίας με κορδέλες Dior.



«Για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, ο Dior υφαίνει νέους εξαιρετικούς διαλόγους με συναρπαστικούς διεθνείς αθλητές που ενσαρκώνουν την απόλυτη τόλμη και οδηγούνται από την επιθυμία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους», δηλώνουν οι άνθρωποι του διάσημου γαλλικού οίκου ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης