Nalyssa Green: Πρόσκληση σε πάρτυ
nalyssa-green-xr

Nalyssa Green: Πρόσκληση σε πάρτυ

Το single «Φίδια στα μαλλιά μου» είναι ένας ύμνος στη θηλυκή ενέργεια

Φωτογράφος: Κέλλυ Φίλιου, Επιμέλεια: Ζέτα Παπαϊωάννου
Αυτό το καλοκαίρι η Nalyssa Green (κατά κόσμον Βιολέτα Σοφιανού) θα είναι η βασίλισσα των πάρτυ ή τουλάχιστον αυτό επιδιώκει με το άλμπουμ της «Πολύ καλή στα πάρτυ», που μόλις κυκλοφόρησε ως συνέχεια της επιτυχίας των δύο πρώτων singles «Ολα τα πάρτυ του κόσμου» και «Φίδια στα μαλλιά μου».

Ο δίσκος περιγράφεται ως «μια πολύχρωμη ηχητική εμπειρία μέσα από 11 τραγούδια που εξερευνούν θέματα όπως η ενδοσκόπηση, η γυναικεία δύναμη και αλληλεγγύη, ο έρωτας, το φθαρτό σώμα και η απόκρυφη γοητεία της νυχτερινής ζωής». Αυτός είναι ο πέμπτος δίσκος της ταλαντούχας τραγουδοποιού, αλλά ο πρώτος στον οποίο έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τα πάντα: μουσική, στίχοι, ερμηνεία, παραγωγή, όλα δικά της. One woman show, λοιπόν;
Nalyssa Green - Όλα Τα Πάρτυ Του Κόσμου (Official Lyric Video)




«Νομίζω ότι αυτό προέκυψε κατά τη διαδικασία. Ηξερα πώς θέλω να είναι το κάθε τραγούδι, οπότε το έκανα μόνη μου. Εχω συνηθίσει να είμαι μόνη μου στην παραγωγή, έτσι και αλλιώς έχω γράψει ξανά μουσική και για θέατρα και για παραστάσεις. Ξεκίνησα να στήνω αυτό το “Πάρτυ” από την αρχή, σαν καλή οικοδέσποινα», μου εξηγεί την απόφασή της να αναλάβει όλους τους βασικούς ρόλους σε αυτό το άλμπουμ.

Κάποιοι θα έλεγαν ότι είναι συγκεντρωτική. «Κάνω την παραγωγή μόνη μου. Τα βιντεοκλίπ μου τα επιμελούμαι πάρα πολύ. Εχω άποψη. Ξέρω τι μου αρέσει. Ξέρω τι δεν μου αρέσει. Αυτά για έναν άντρα καλλιτέχνη λογίζονται ως εξαίρετα, αν είσαι γυναίκα όμως σε χαρακτηρίζουν “ντίβα” ή “δύσκολη”. Αυτό συνέβαινε πάντα, στον δικό μου κόσμο ωστόσο δεν τα παίρνω στα σοβαρά. Η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, το κοινό μου, οι συνάδελφοι και οι συνεργάτες μου δεν σκέφτονται έτσι. Προτιμώ να ζω στη δική μου φούσκα, η οποία είναι μακριά από τέτοιες παλιακές και πατριαρχικές απόψεις», διευκρινίζει.



Το single «Φίδια στα μαλλιά μου» είναι ένας ύμνος στη θηλυκή ενέργεια. Για τη δημιουργία του η Nalyssa άντλησε έμπνευση από τον μύθο της Μέδουσας, τη φήμη της οποίας επιχειρεί να αποκαταστήσει. «Ο μύθος της Μέδουσας λέει πως εκείνη ήταν μια ιέρεια που βιάστηκε από τον θεό Απόλλωνα και τιμωρήθηκε από τη θεά Αθηνά. Θύτης η πατριαρχία, από τέτοιες ιστορίες έχουμε γεμίσει. Εγώ θέλω η Μέδουσα και η γυναίκα να μην είναι πια το τέρας, ούτε το θύμα, αλλά φορέας γυναικείας δύναμης. Τα φίδια τα εκλαμβάνω ως σύμβολο μαγείας και γονιμότητας. Βλέπουμε ότι ένα θύμα μετατρέπεται σε τέρας και αυτό συμβαίνει μέσα από τη ματιά του θύτη. Ηθελα να πάρουμε πίσω το αίμα μας, να αλλάξουμε την αφήγηση και η Μέδουσα πλέον να μην είναι τέρας και οι γυναίκες να πάρουν τη δικαίωση που αξίζουν. Το χρώσταγα σε όλες και στον εαυτό μου», εξηγεί.
Nalyssa Green feat. Penny - Φίδια Στα Μαλλιά Μου (Official Audio)

Αραγε ποιος στίχος από αυτή την ετερόκλητη συλλογή τραγουδιών είναι πιο κοντά στην καρδιά και την προσωπικότητά της; «Ο στίχος “είναι ανέκαθεν πολύ καλή στα πάρτυ, ιδίως όταν τα ακούει από μακριά” που έδωσε και τον γενικό τίτλο στον δίσκο.

Αυτή η αντίφαση με ενδιαφέρει πάρα πολύ. Ετσι είμαι κι εγώ στην πραγματικότητα. Με αυτό τον δίσκο έβαλα μουσική στις σκέψεις που επεξεργάζομαι όλο αυτό τον καιρό. Είμαι πολύ ανοιχτός άνθρωπος, αλλά ταυτόχρονα είμαι και εσωστρεφής. Μπορεί να φαίνομαι τρελή και να χορεύω, την επόμενη στιγμή όμως γίνομαι παρατηρήτρια και απομακρύνομαι. Από μικρή!».



Η Nalyssa μου εξηγεί ότι γεννήθηκε αντιδραστική και θέλει να κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο. Ξεκίνησε να μαθαίνει αρμόνιο, τα παράτησε, συνέχισε με μαθήματα ακορντεόν και πάλι τα άφησε στη μέση. Και εφόσον συνειδητοποίησε ότι αυτό που την ενοχλούσε ήταν η έννοια καθεαυτή των μαθημάτων και ο εκάστοτε δάσκαλος της μουσικής, ζήτησε από τους γονείς της να της αγοράσουν μια κιθάρα, κλείστηκε στο δωμάτιό της και έμαθε να παίζει μόνη της. Αργότερα άφησε στη μέση και το πανεπιστήμιο και στο τέλος έβαλε στο συρτάρι και το πραγματικό της όνομα.

Μόνο η μουσική έμεινε στη ζωή της και δεν την άφησε ποτέ. Αναρωτιέμαι αν της αρέσουν τα δύσκολα. «Γενικά δεν είναι εύκολο να κάνεις τέχνη στην Ελλάδα. Ναι, τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά από την άλλη έχει και πολλή χαρά αυτό. Γνωρίζεσαι με άτομα που έχετε το ίδιο πάθος και μοιράζεσαι τη μουσική σου στη σκηνή, δημιουργείς ένα κοινό, κάνεις αυτό που αγαπάς. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;» μου απαντά.

Αναρωτιέμαι ποια, κατά τη γνώμη της, είναι τα στοιχεία που μπορούν να κάνουν επιτυχημένο ένα πάρτυ. «Πρέπει να έχει φοβερή, κατά τα γούστα μου, μουσική. Οι καλεσμένοι πρέπει να είναι ανοιχτοί στις μουσικές προκλήσεις και να έχουν διάθεση για χορό. Κέφι και μουσική πάνε πάντα μαζί! Στη δική μου βραδιά θα είναι όλα λιγάκι διαφορετικά. Είναι συναυλία και μετά είναι πάρτυ. Χαίρομαι τόσο πολύ που θα γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθειά μου. Ψάχνω να βρω τι θα φορέσω!» λέει γελώντας.

Λίγο προτού ολοκληρώσουμε την κουβέντα μας τη ρωτώ ποιο είναι το μήνυμα που θα πάρουν οι ακροατές από τον νέο δίσκο της. «Δεν θέλω να πω εγώ, γιατί πιστεύω ότι τα έχω πει όλα στα τραγούδια μου, οπότε άμα τα ακούσουν θα καταλάβουν αυτό που θέλω να καταλάβουν, αυτό που θέλουν και οι ίδιοι να καταλάβουν». Καταλάβατε;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης