Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Άλφρεντ, από την Αγία Λουκία, η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 100μ - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Άλφρεντ, από την Αγία Λουκία, η χρυσή Ολυμπιονίκης στα 100μ - Δείτε βίντεο

Με μία απίστευτη κούρσα, η Ζουλιέν Άλφρεντ πήρε τον τίτλο των 100μ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και έγινε η πρώτη αθλήτρια από το μικρό νησί της Αγίας Λουκίας που κατακτά Ολυμπιακό μετάλλιο

29079063
Η Αγία Λουκία έγινε γνωστή στο ελληνικό κοινό όταν η νεοφώτιση τότε ΜΕΝΤ (το μακρινό 2014) στη Volley League των ανδρών είχε φέρει στην Ελλάδα τον κεντρικό Τζούλιαν Μπίσετ. Ο Μπίσετ πλέον έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας και οι μυημένοι στο βόλεϊ έχουν μάθει αυτό το μικροσκοπικό νησί της Καραϊβικής (η έκταση του είναι μόλις 616 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει πληθυσμό 184.000), αλλά από σήμερα το έμαθε κι όλος ο κόσμος εξαιτίας της απίθανης Ζουλιέν Άλφρεντ.

Ποια είναι η κυρία; Η νέα χρυσή Ολυμπιονίκης στα 100μ γυναικών με την 23χρονη σπρίντερ να συνεχίζει την παράδοση της... περιοχής να βγάζει τους ταχύτερους στον κόσμο.

Η Άλφρεντ ήταν εξαιρετική από την αρχή, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μία διαφορά και να κρατήσει έναν πολύ γρήγορο ρυθμό που την οδήγησε στο να τερματίσει σε 10.72 που αποτελεί και νέο εθνικό ρεκόρ για τη χώρα της. Κι η Άλφρεντ είναι επίσης η πρώτη αθλήτρια που κατακτά μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d36izr4vcs5t)
Κλείσιμο


Στη δεύτερη θέση με 10.87 τερμάτισε η Αμερικανίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια, ΣαΚάρι Ρίτσαρντσον, ενώ την τρίτη θέση απασχόλησε επίσης Αμερικανίδα με την Μελίσα Τζέφερσον να τρέχει την απόσταση σε 10.92 και να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο.

Άτυχη ήταν η Μαρί Ζοζέ Τα Λου που τραυματίστηκε στα μισά της κούρσας, τερμάτισε με το ζόρι σε 13.84 και τη μετέφεραν εκτός αγωνιστικού χώρου με φορείο.

Ειδήσεις σήμερα:

Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες - Βίντεο, φωτογραφίες

Εφιάλτης για 32χρονη στο Διδυμότειχο: Την κρατούσε φυλακισμένη ο σύντροφός της, τη χτυπούσε και τη βίαζε

Από τον Άιχμαν στην Αργεντινή μέχρι τον Χαντίγια στο Ιράν - Τα χτυπήματα των «γερακιών» της Μοσάντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network