Παρίσι 2024: Ανατροπή στη δοκό ισορροπίας – Χρυσό μετάλλιο για την Ντ’ Αμάτο, έπεσε η Σιμόν Μπάιλς

Παρίσι 2024: Ανατροπή στη δοκό ισορροπίας – Χρυσό μετάλλιο για την Ντ’ Αμάτο, έπεσε η Σιμόν Μπάιλς

Οργισμένη εμφανίστηκε η Αμερικανίδα αθλήτρια που δεν κατάφερε να κάνει δικό της το τρίτο μετάλλιο σε τρεις Ολυμπιάδες στο συγκεκριμένο αγώνισμα – Από τις οκτώ αθλήτριες που αγωνίστηκαν, οι τέσσερις έπεσαν από τη δοκό

italida1
Με ανατροπή ολοκληρώνονται οι αγώνες της γυμναστικής, καθώς η Σιμόν Μπάιλς έπεσε από τη δοκό ισορροπίας, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να προσθέσει άλλο ένα μετάλλιο στην πλούσια συγκομιδή της και μάλιστα στο μόνο αγώνισμα στο οποίο έχει να κερδίσει μια θέση στο βάθρο τόσο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όσο και του Τόκιο.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d37xv8wsbiyx)


Αντίθετα, στην πρώτη θέση τερμάτισε η Ιταλίδα γυμνάστρια Αλίς Ντ’ Αμάτο, που ξέσπασε σε πανηγυρισμούς μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας.

Κλείσιμο
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από τις οκτώ αθλήτριες που μετείχαν στον τελικό του αγωνίσματος, οι τέσσερις έπεσαν από τη δοκό.

Η Ιταλίδα Ντ’ Αμάτο τελικά κέρδισε το χρυσό με 14.366 βαθμούς, η Ζου Γιακίν από την Κίνα το αργυρό μετάλλιο με 14.100 βαθμούς και η Ιταλίδα Μανίλα Εσποζίτο το χάλκινο με 14.000 βαθμούς. Να σημειωθεί ότι η αργυρή Ολυμπιονίκης έχασε την ισορροπία της και χρειάστηκε να πιάσει τη δοκό για να σταθεροποιηθεί, κάνοντας λάθος στον υπολογισμό μιας από τις πιο εύκολες ασκήσεις ενός πολύ δύσκολου προγράμματος.



Η Σιμόν Μπάιλς, μετά την πτώση έλαβε βαθμολογία 13.100 βαθμούς και εμφανίστηκε στην πέμπτη θέση του πίνακα κατάταξης, με την ίδια να φαίνεται οργισμένη.


Η Λι, Ολυμπιονίκης του Τόκιο σε ένα σύνθετο άλμα, έπεσε από τη δοκό κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής άσκησης και προσγειώθηκε στη δοκό πριν πέσει στο έδαφος. Ήταν η τελευταία της ευκαιρία να κερδίσει άλλο ένα μετάλλιο σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς δεν προκρίθηκε στις ασκήσεις εδάφους. Ωστόσο, οι αγώνες είναι απολύτως αποτυχημένη για την ίδια, μετά τη διάγνωσή της με δύο ασθένειες στα νεφρά πριν από λιγότερο από δύο χρόνια. Η Λι βοήθησε τις ΗΠΑ να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο στο σύνθετο ομαδικό και κέρδισε χάλκινα μετάλλια στο σύνθετο ατομικό και τους ασύμμετρους ζυγούς.





Αναμένεται ο τελικός των ασκήσεων εδάφους

Το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται και το τελικό αγώνισμα των γυναικών στη γυμναστική, με την Σιμόν Μπάιλς να διεκδικεί άλλο ένα μετάλλιο, το τέταρτο σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στις ασκήσεις εδάφους.

Η Ολυμπιονίκης έχει ήδη κερδίσει τρία χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, στο σύνθετο ομαδικό, το σύνθετο ατομικό και το άλμα, ενώ συνολικά μετρά 10 Ολυμπιακά μετάλλια.

Μετά από την περιπέτειά της στο Τόκιο, που την ανάγκασε να αποσυρθεί, η Σιμόν Μπάιλς κατάφερε να πετύχει τη μεγάλη επιστροφή με αποτέλεσμα στο Παρίσι να γίνει η μεγαλύτερη γυμνάστρια όλων των εποχών.

Η 27χρονη έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028, ωστόσο ανέφερε ότι η προπόνηση για άλλα τέσσερα χρόνια θα ήταν δύσκολη τόσο για το σώμα όσο και για το μυαλό της.



Ειδήσεις σήμερα:

Διδυμότειχο: Πώς σώθηκε η 32χρονη από τα χέρια του συντρόφου της - «Με δέρνει, θα με σκοτώσει» είπε σε θαμώνες ταβέρνας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Διπλή ελληνική εκπροσώπηση στον τελικό του επί κοντώ με Στεφανίδη, Αδαμοπούλου - Δείτε βίντεο

Παυσανίας Παπαγεωργίου για πισίνα Κασσελάκη: Καμία εκσκαφή δεν έγινε, δεν είναι κακό να θέλει κανείς να κάνει ποδόλουτρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Μετατρέποντας τη διαχείριση των οικονομικών σας σε μια διασκεδαστική εμπειρία