Ολυμπιακοί Αγώνες: Fake news πως οι λοιμώξεις αθλητών προήλθαν από τον μολυσμένο Σηκουάνα, λέει η Ινταλγκό

Ολυμπιακοί Αγώνες: Fake news πως οι λοιμώξεις αθλητών προήλθαν από τον μολυσμένο Σηκουάνα, λέει η Ινταλγκό

Η δήμαρχος του Παρισίου εξέφρασε την αισιοδοξία πως ο αγώνας 10χλμ ανοικτής θαλάσσης θα γίνει κανονικά στον Σηκουάνα την Πέμπτη και την Παρασκευή

idalgo1
Fake news χαρακτήρισε η δήμαρχος του Παρισίου, Αν Ινταλγκό το γεγονός πως οι λοιμώξεις που εμφάνισαν αθλητές του τριάθλου από το Βέλγιο και την Ελβετία, οφείλονται στα μολυσμένα νερά του Σηκουάνα, ενώ πρόσθεσε πως το αγώνισμα ανοιχτής θαλάσσης που έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην υδάτινη οδό του ποταμού.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά» είπε η Ινταλγκό στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV, παρά το γεγονός πως η προγραμματισμένη προπόνηση της Τρίτης για το αγώνισμα των 10χλμ. είχε ακυρωθεί λόγω της κακής ποιότητας του νερού.



«Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των μετρήσεων, διότι στον μαραθώνιο ανοιχτής θάλασσας, που είναι 10 χιλιόμετρα, οι αθλητές περνούν περισσότερο χρόνο στον Σηκουάνα (από τους τριαθλητές). Έτσι, υπάρχουν μετρήσεις ελαφρώς διαφορετικής φύσης που γίνονται. Προφανώς θα περιμένουμε να δοθούν τα αποτελέσματα σχετικά με την ποιότητα του νερού» εξήγησε η δήμαρχος του Παρισιού, εκδηλώνοντας την αισιοδοξία της πως «η διοργάνωση αυτή θα πραγματοποιηθεί κανονικά, επειδή υπήρξε μια σαφής βελτίωση τις τελευταίες ημέρες, χάρη κυρίως στις καιρικές συνθήκες».

Σχολιάζοντας τα περιστατικά με τους αθλητές τριάθλου του Βελγίου και της Ελβετίας, χαρακτήρισε «fake news» όσα λέγονται για πρόκληση λοιμώξεων λόγω του μολυσμένου νερού. «Δεν υπάρχει ούτε ένας αθλητής που να έχει αρρωστήσει εξαιτίας της κολύμβησης στον Σηκουάνα ή που να έχει αποσυρθεί από τους αγώνες εξαιτίας της κολύμβησης στον Σηκουάνα, αυτό είναι fake, αυτό έχει ήδη διαψευστεί. Και οι εθνικές ολυμπιακές επιτροπές έχουν ήδη διαπιστώσει την αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.


Ειδήσεις σήμερα:

Τραγική ειρωνεία για τον 32χρονο πυροσβέστη που σκοτώθηκε σε πεζοπορία - Θα ήταν αρχηγός εκδρομής στην περιοχή που βρέθηκε νεκρός

Ουκρανοί εισέβαλαν στο Κουρσκ, σε μια «από τις μεγαλύτερες εφόδους τους» σε ρωσικά εδάφη από την αρχή του πολέμου


Νέο κύμα ταραχών στη Βρετανία: Πάνω από 100 συγκεντρώσεις απόψε μετά τη φυλάκιση 3 ατόμων για πρόκληση βίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network