Γεραπετρίτης από τον φράχτη του Έβρου: «Θα προσληφθούν ακόμη150 νέοι συνοριοφύλακες»

Γεραπετρίτης από τον φράχτη του Έβρου: «Θα προσληφθούν ακόμη150 νέοι συνοριοφύλακες»

Θα προστεθούν στους 450 συνοριοφύλακες, οι οποίοι έχουν ήδη προσληφθεί για τη δεύτερη γραμμή άμυνας ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών

53589493408_a48b84167b_b
Την προκήρυξη για την πρόσληψη 150 νέων συνοριοφυλάκων που θα προστεθούν στους 450 συνοριοφύλακες, οι οποίοι έχουν ήδη προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης από τον Έβρο, όπου παραβρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου. Ο κ.Γεραπετρίτης επισκέφθηκε τον φράχτη και είπε ότι οι 150 νέοι συνοριοφύλακες θα προσληφθούν για την υποστήριξη της δεύτερης γραμμής άμυνας και τόνισε ότι "η Πολιτεία θα παραμείνει σθεναρά αρωγός στο να αναβαθμίσουμε την αποτρεπτική δυνατότητα που υφίσταται εδώ, έτσι ώστε να αισθάνεται και η τοπική κοινωνία, οι ακρίτες μας στον Έβρο, ασφάλεια και να αισθάνονται πάντοτε δίπλα τους την πολιτεία".

"Είχα σήμερα τη μεγάλη τιμή και χαρά να βρεθώ στον Έβρο, ειδικότερα δε στο έργο του φράχτη, το οποίο υλοποιήθηκε σε χρόνο-ρεκόρ από την ελληνική πολιτεία. Έχει 100% αποτελεσματικότητα σε ό,τι αφορά τη φύλαξη των εθνικών και των ευρωπαϊκών συνόρων και συνοδεύεται από μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται καθημερινά από το ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο υπηρετεί εδώ στον Έβρο- γιατί είναι σημαντικά τα έργα υποδομής" είπε ο κ.Γεραπετρίτης.

Προσέθεσε ότι "πάντοτε απαιτείται ένας συντονισμός μεταξύ όλων των υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, του στρατού, των συνοριοφυλάκων και θέλω να δηλώσω ότι η Πολιτεία θα παραμείνει σθεναρά αρωγός στο να αναβαθμίσουμε την αποτρεπτική δυνατότητα που υφίσταται εδώ, έτσι ώστε να αισθάνεται και η τοπική κοινωνία, οι ακρίτες μας στον Έβρο, ασφάλεια και να αισθάνονται πάντοτε δίπλα τους την πολιτεία. Για το λόγο αυτό, θα προστεθούν στους 450 συνοριοφύλακες, οι οποίοι έχουν ήδη προσληφθεί τα τελευταία δύο χρόνια, ακόμη 150 συνοριοφύλακες για την υποστήριξη της δεύτερης γραμμής άμυνας. Η προκήρυξη θα γίνει τις αμέσως επόμενες ημέρες".

Και ο υπουργός Εξωτερικών κατέληξε: "Για εμάς είναι απολύτως σημαντικό να υπάρχει ασφάλεια στη χώρα αλλά να αισθάνονται και οι άνθρωποι ασφαλείς και υπερήφανοι για την πατρίδα, η οποία θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό τους".

Όλες οι ειδήσεις

Κυριάκος Μητσοτάκης: Στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στο Περιστέρι

Γαλλία: 24χρονος αυτοκτόνησε μετά από αποτυχημένη επέμβαση για μούσια στην Κωνσταντινούπολη

Φλώρινα: Ελεύθερος ο 53χρονος ξενοδόχος - Συνεχίζεται η έρευνα με εντολή εισαγγελέα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης